ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE:(+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE : (+47) 239 607 02
E : info@spainismore.com
sim
Gör verklighet av dina drömmar

Vandra eller cykla Camino de Santiago


sim
Låt dig inspireras!

Att inspirera är bra, att bli inspirerad är fantastiskt


sim
Letar du efter berikande
  upplevelser?

Bara med Spain is More, lägg till sagolika upplevelser efter leden. Gör din pilgrimsresa ännu bättre!


sim
Här startar ditt personliga
  Camino

Oförglömliga camino-resor sedan 2009


Hitta din väg till Santiago

Livet är en samling erfarenheter, låt oss vara din Camino-guide!

Har du alltid velat gå eller cykla Camino de Santiago - även känd som Jakobsleden? Då har du chansen att förverkliga din dröm med Spain is More. Vi är specialiserade på vandrings- och cykelresor och erbjuder skräddarsydda resplaner för dig som individ eller för privata grupper. Övernattning sker på de charmigaste boendena längs med pilgrimsleden. Koppla av och låt dig uppslukas av underbara Camino de Santiago så tar vi hand om alla detaljer. Om du väljer att boka din Camino-resa genom Spain is More får du dessutom en omfattande guidebok som hjälper dig att få ut det mesta av din pilgrimsfärd. I handboken hittar du nyttig information om etapperna, sevärdheter, kartor, förslag på packning, tips på restauranger och mer. Boka idag och gör dig redo för ditt livs upplevelse!

Camino Francés

Denna Camino-led är den populäraste, rikast på historiska skatter och därav den internationellt mest kända. En oförglömlig Camino-upplevelse!

Camino Francés

Camino Primitivo

”Den ursprungliga leden” som Camino Primitivo även kallas, är den äldsta pilgrimsvägen till Santiago. Den är utmanande, har få pilgrimer och går igenom vackra grönskande omgivningar!

Camino Primitivo

Camino del Norte

En mycket pittoresk och alternativ led som löper längs Norra Spaniens dramatiska kust. Detta Camino bjuder på storslagna naturupplevelser, fysisk aktivitet och ger dig en personlig utmaning!

Camino del Norte

Camino Portugués

Denna historiska led, som startar i Portugal, är en favorit för många. Njut av en vacker miljö samt de bästa mat- och vinupplevelserna från både de Spanska och Portugisiska köken!

Camino Portugués

Camino de Finisterre

Att gå till ”världens ände" från Santiago för att se den dramatiska Atlantkusten Costa da Morte, är ett svårslaget äventyr. En led som är idealisk att kombinera med andra Caminon!

Camino de Finisterre

Camino Inglés

Camino Inglés, den engelska leden, användes ursprungligen av britter och andra pilgrimer från Norra Europa som kom havsvägen till Spanien. En naturskön och autentisk pilgrimsled full av historia!

Camino Inglés

Alternativa Camino-resor

Spain is More erbjuder flera alternativa och spännande sätt att göra Camino de Santiago. Testa att göra delar av el Camino i kajak, pilgrimsvandra som grupp eller barnfamilj, med bil eller på motorcykel.

Alternativa Camino-resor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Du bestämmer när, startpunkt och ressätt. Designa din egna unika pilgrimsresa.

Våra populäraste resor i Norra Spanien

Längs El Camino med cykel (León-Santiago)

Längs El Camino med cykel (León-Santiago)

Från 12.000 /pers.

Läs mer

H4.Längs El Camino med cykel (León-Santiago)

Bit för bit längs den gröna kusten

Bit för bit längs den gröna kusten

Från 9.700 /pers.

Läs mer
Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Från 10.500 /pers.

Läs mer
Bit för bit längs den gröna kusten

Bit för bit längs den gröna kusten

Från 9.700 /pers.

Läs mer

Se våra gästers omdömen

Om Camino de Santiago

Allt du behöver veta om el Camino

Camino de Santiago: en kort historielektion

Camino de Santiago, även känd som Jakobsleden, är i grund och botten en samling uråldriga vandringsleder som knyts samman i vallfärdsorten Santiago de Compostela i nordvästra Spanien. Legenden lyder att man under 800-talet - efter flera nätter av rikligt stjärnfall - fann Aposteln Sankt Jakobs (Santiago el Mayor) kvarlevor i den Galiciska skogen. Han hade tidigare missionerat för ett kristet Spanien och är idag landets skyddshelgon. Man lät uppföra ett kapell på platsen som så småningom kom att bli den mäktiga katedralen och slutmålet för El Camino. Under Medeltidens turbulenta tid på den iberiska halvön begav sig många pilgrimer ut på de då farliga lederna mot Santiagos heliga grav - kanske den enda större resa de gjorde i sitt liv. Under 1700-talet minskade pilgrimsvandringarna i Europa som följd av den protestantiska reformationen. På 1980-talet började i emellertid Camino de Santiago bli populärt igen - för att under 2000-talet bli väldigt välbesökt av hundratusentals vandrare varje år!

El Camino är ett oerhört viktigt kulturhistoriskt monument där varje steg är en resa genom 1000 års kulturell, politisk och religiös utveckling på den iberiska halvön. Lederna är fyllda av historiska städer och byar, stora kulturella skatter och slingrar sig fram igenom storslagna landskap. Den franska vägen: Camino Francés, 800km, som går igenom Norra Spanien är den populäraste och passar utmärkt för förstagångsvandrare. 1993 sattes hela Camino de Santiago - som första vandringsled - upp på Unesco:s världsarvslista!

Det finns många anledningar att ge sig ut på pilgrimsleden. Vissa gör det av religösa skäl - ett besök till Sankt Jakobs heliga silverskrin i den gamla katedralen är en symbol för rening, befrielse och en ny start i livet. Andra ser det som ett självförverkligande äventyr där man kan utmana sig själv, lära sig spanska och träffa nya intressanta människor. Många gör dessutom utmaningen el Camino för sevärdheterna och motionens skull. Vad orsaken än må vara - Camino de Santiago är en omvälvande upplevelse och något som vi varmt kan rekommendera!

Läs mer om historien här, se våra reportage i bloggen samt vår nyttiga guide till Camino de Santiago.

Top