Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

En förtrollande semester längs den gröna kusten i Parador-hotell

En förtrollande semester längs den gröna kusten i Parador-hotell

Natur och kultur går hand i hand. Stränder, tapas, berg - denna bilsemester innehåller det mesta. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Från det moderna Baskien till Galiciens landsbygd kommer du att uppleva stora kulturella skillnader när du färdas längs med den gröna kusten. Du bor i charmiga bergsbyar eller vid kustens vackra fiskelägen. Största delen av resan får du chansen att övernatta på Spaniens berömda Parador-hotell: statligt ägda historiska byggnader som slott, kyrkor, herrgårdar, m.m. som omsorgsfullt renoverats till lyxhotell.

Under resans gång kommer du att upptäcka orörda stränder samt njuta av det naturnära mycket läckra köket. Innan avresa mottar du vår omfattande guidebok där vi samlat nyttiga tips på lokala restauranger, sevärdheter, kartor och mycket mer.

Kustremsan från Baskien till Galicien brukar kallas ”den gröna kusten” på grund av sina frodiga natur. Det är något helt annat än det Spanien man vant sig vid och erbjuder en mer genuin semesterupplevelse.

Denna semester är framtagen för att ta tillvara på denna underbara kuststräcka som är fylld med Parador-hotell där du genom oss bor till rimliga priser. Gör dig redo att uppleva det bästa i Norra Spanien samtidigt som du övernattar 5-stjärnigt! 

 • Från 9990 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 9 dagar / 8 nätter

Från 9.990 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 3.250 SEK

Inkluderar
 1. 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost, av vilka 6 nätter är på lyxiga Parador-hotell.**
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande reseguide (en bok på fyra resenärer) med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Entré till Guggenheimmuseet.
 6. 24/7 nödnummer.
 7. Skatter och avgifter.

*Erbjudandet gäller inte för grupper över 10 personer. *Alla resor startar på söndagar, om du inte vill lägga till ytterligare nätter. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).

Ingår ej
 1. Buss eller tåg är inkluderade mellan städerna. Inte från hotell till busstation/tågstation, samt mellan flygplatsen och hotell i Madrid.
 2. Skjuts till flygplatsen är inte inkluderad. Betalas vid hämtning.
 3. En grundförsäkring är inkl. i priset för biluthyrning. Fullständig försäkring och extra förare kan läggas till vid hämtningen av hyrbilen.
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Madrid, eller annan plats kan anordnas.
 4. I priset ingår en av Spain is Mores reseguide per var fjärde resenärer. Lägg gärna till ytterligare en bok vid beställningstillfället. Pris: 20€/st eller 30€/st om det är mindre än 6 veckor till avresa.
 5. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1-2: Limpias, Kantabrien

Den första platsen du övernattar på ligger inte långt ifrån några av Norra Spaniens vackraste stränder. Härifrån kan man även besöka inbjudande städer som Santander eller Bilbao med Guggenheimmuseet. Limpas är dessutom omgivet av fin natur med vandringsstigar om det lockar.

Se hotellet

 

Dag 3: Santillana del Mar, Kantabrien

Nästa stopp ligger i den västra delen av Kantabrien. Santillana del Mar är en idyllisk liten by med kullerstensgator fyllda av palats, kloster och fina herrgårdar. Man har också ett flertal intressanta museum som är värda ett besök.

I närheten finns de berömda Altamira-grottorna med förhistoriska målningar. Besök Neo-Cueva, en replika av grottorna där man illustreras alla tidsåldrar visuellt. Härifrån kan man också åka till havsstaden Santander eller den spännande naturparken Cabárceno.

Se hotellet

 

Dag 4: Cangas de Onís, Asturien

I den här charmiga bergsbyn i Asturien är det ett måste att besöka den romerska bron som går över den smaragdgröna floden Sella. Ta den slingrande vägen upp efter berget till basilikan och grottorna av Covadonga - där den Spanska återerövringen sägs ha påbörjats. Sedan kan man fortsätta ytterligare en bit upp för att nå smältvattensjöarna Covadonga. Här finns gott om vandringsleder bland snöklädda toppar - runt omkring går boskap harmoniskt på bete.

Se hotellet

 

Dag 5: Gijón, Asturien

Gijón är en vacker och pulserande stad vid Atlanten som har mycket att erbjuda besökaren. Ett bra matutbud, läget, shopping och berikande upplevelser gör den väldigt attraktiv. Koppla av på citystranden och vandra efter den långa strandpromenaden som omger bukten. På kvällen kan du gärna gå lite vilse i den gamla stadskärnan och glöm inte att prova på regionens naturliga äppelcider (som hällas upp på ett synnerligt unikt sätt).

Se hotellet

 

Dag 6: Ribadeo, Galicien

Du kommer att säga farväl till Asturien och hej till Galicien. Att köra kusträckan västerut är en trevlig upplevelse, den kantas av spektakulära stränder och fiskebyar inklämda längs den klippiga kusten. Ditt stopp för dagen Ribadeo, ligger endast 10 km bort från en av världens vackraste stränder: den säregna Playa de las Catedrales.

 

Dag 7: Vilalba, Galicien

En vacker fästning från 1500-talet längs Rías Altas mytomspunna kust blir ditt boende för natten. Här finns alla bekvämligheter man kan önska sig, glöm inte att prova på Spa:et. Om du inte redan har besökt ovan nämnda strand - passa gärna på att göra det.

Se hotellet

 

Dag 8: Bilbao, Baskien

Bilbao är en av Baskiens viktigaste städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till staden. Ett besök till Bilbao är ett besök till en modern stad som samtidigt bevarat sin gamla charm. I den gamla stadskärnan kan du varva kultur med härliga pintxos (baskiska tapas).

Obs! Ej ett Parador-hotell i Bilbao, utan ett 4* centralt beläget hotell.

 

Dag 9: Hemresa

Hemresa från Bilbao.