Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

Karta Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

Natur och kultur går hand i hand. Stränder, tapas, berg - denna bilsemester innehåller det mesta. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Redo för en upplevelse utöver det vanliga? Hotellen där du övernattar är en del av upplevelsen - och de bidrar alla till den nordspanska historien. Sex vackra och förtrollande Parador-hotell utgör ramen för denna rundresa bland Nordspaniens största och vackraste sevärdheter. Upplev allt från det moderna till det förhistoriska, från vackra berg till härliga sandstränder, från den gröna kusten till det ofta svedda inlandet, och lägg till det Spaniens världsberömda gastronomi. Denna tur tar dig genom fem av Spaniens bästa gastronomiska regioner, där du tydligt kommer att märka skillnaden i kulturen, både på menyn och i vardagen.

Resan börjar på det vackra Parador i Limpias, en idealisk utgångspunkt för att utforska det pittoreska Norra Spanien med dess mångfald av upplevelser. Från den historiska charmen i Santillana del Mar till det majestätiska Fuente De, kombinerar denna resa naturskönhet, kultur och arkitektur på ett unikt sätt. I León väntar en stad rik på historia och kulturarv, och i Santo Domingo de la Calzada upptäcker du pilgrimshistoriens djup. Vidare till Hondarribia, en stad med forntida murar och en rik historia.

Varje stopp på denna resa erbjuder sina egna unika höjdpunkter, och du kommer att bo på exklusiva Parador-hotell, som var och en är en integrerad del av Spaniens kulturarv. Denna tur är en djupdykning i Nordspaniens mångfaldiga skatter, inte bara en semester, utan en resa genom historia och kultur.

I denna blogg kan du läsa om tre av de inkluderade Parador-hotellen

Se dagprogrammet nedan.

Spain is More är stolt över att vara en 'utvald partner' med Paradores. Vårt samarbete innebär att vi kan erbjuda dig boende och skräddarsydda rutter till fördelaktiga priser på alla Parador-hotell i Spanien

Inkluderar
 1. 11 nätter i dubbelrum inkl. frukost, av vilka 6 nätter är på lyxiga Parador-hotell.**
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. 24/7 nödnummer.
 6. Skatter och avgifter.

*Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).

Ingår ej
 1. Buss eller tåg är inkluderade mellan städerna. Inte från hotell till busstation/tågstation, samt mellan flygplatsen och hotell i Madrid.
 2. Skjuts till flygplatsen är inte inkluderad. Betalas vid hämtning.
 3. En grundförsäkring är inkl. i priset för biluthyrning. Fullständig försäkring och extra förare kan läggas till vid hämtningen av hyrbilen.
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Madrid, eller annan plats kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

Från
17.900 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.450 SEK

Dagligt program

Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1-2: Limpias, Kantabrien

Du anländer till Bilbao, känt för sin mysiga atmosfär, utsökta pinchos och framför allt det imponerande Guggenheim-museet. Även om Bilbao inte har ett Parador-hotell, är det möjligt att förlänga din vistelse med en eller två extra nätter.

När bilnycklarna är överlämnade är du redo att utforska höjdpunkterna i norra Spanien. Beroende på din ankomsttid rekommenderas en promenad genom Bilbao. Vårt guidematerial innehåller en föreslagen rutt som ger dig en bred uppfattning om staden och kan slutföras på ett par timmar.

Det första Parador-hotellet, där du kommer att tillbringa din första natt, ligger i vacker naturomgivning, lite bort från norra kusten och områdets berömda stränder. Närliggande städer är värda ett besök och erbjuder vackra vandringsleder, utmärkt gastronomi och spännande sightseeing. Vårt guidematerial framhäver, beroende på vädret, ditt humör och dina intressen, vart din resa kan eller bör ta vägen. En perfekt start på din resa!

Läs mer om regionen Kantabrien här.

Dag 3-4: Santillana del Mar

Från en charmig by till en annan, Santillana del Mar finns ofta med på listor över Spaniens vackraste byar. Denna idylliska lilla stad stoltserar med historiska gator, palats och herrgårdar. Den pittoreska staden har också flera museer, inklusive Arte Religioso Regina Coelli, som är värt ett besök.

I närheten ligger de berömda Altamira-grottorna med deras förhistoriska målningar. Området erbjuder många spännande besök, inklusive världsberömd arkitektur, imponerande naturparker och otaliga fantastiska stränder. Tips och vägledning för en vacker och intressant biltur i området finns i guidematerialet.

Dag 5-6: Picos de Europa och Fuente De

Fuente Dé ligger mitt i det vackra bergskedet Picos de Europa, idylliskt omgivet av branta klippor som reser sig hundratals meter runt det pittoreska Parador-hotellet.

Känd för sin linbana tar Fuente Dé dig på bara 4 minuter till en höjd av 1823 meter, rakt in i hjärtat av de mest imponerande bergsmassiven i Picos de Europa. Här står tystnad, utsikt och natur i fokus. Det finns otaliga möjligheter till vandring, som vi delar med oss av i vår guide.

Förutom vandring och natur är flera byar i dalen värda ett besök, inklusive klostret Santo Toribio de Liébana, en viktig katolsk helgedom. Detta romersk-katolska kloster är en av fem platser inom den romersk-katolska tron, tillsammans med Rom, Jerusalem, Santiago de Compostela och Caravaca de la Cruz, som har förmånen att utfärda eviga avlatelser.

Dag 7: León

Landskapet förändras återigen drastiskt. Från bergen fortsätter du inåt landet, till högplatån och den historiska medeltida huvudstaden, León. På vägen hit kan du göra en avstickare till de heliga sjöarna i Covadonga, där Spanien föddes. I León hittar du ett av de vackraste Parador-hotellen i Spanien, vilket i sig självt är en sevärdhet. Den här platsen har tjänat både som fängelse och som pilgrimshospital och är nu ett av de bästa och nyaste historiska Parador-hotellen, efter en omfattande renovering år 2021.

Romarna grundade staden och kallade den Legio Septima Gemina, 'den sjunde legionen', vilket namnet härstammar från. Den romerska påverkan är omisskännlig när du ser den imponerande stadsmuren som omger den atmosfäriska gamla staden, El Humedo (det våta kvarteret).

León erbjuder gott om utmärkta restauranger där tapas serveras generöst. Förutom stadsmuren och Parador-hotellet är staden känd för sin imponerande katedral, som anses vara Spaniens vackraste, Antoni Gaudís palats och San Isidoro, som fungerade som viloplats för flera spanska monarker och kungliga. Därför kallas det ibland också för 'Kungarnas pantheon'.

Dag 8: Caminoen och Santo Domingo de la Calzada

Från León går rutten österut längs den berömda pilgrimsleden, Camino de Santiago, hela vägen till Santo Domingo de la Calzada. På vägen finns det otaliga spännande stopp att göra. Allt från utgrävningar av imponerande romerska palats med vackra mosaikgolv, charmiga pilgrimsbyar, den imponerande katedralen i Burgos och förhistoriska arkeologiska utgrävningar. En perfekt dagsutflykt med bil, som avslutas med ett bekvämt stopp i den vackra Rioja-regionen.

Inte långt därifrån, i San Millán de la Cogolla, hittar du två av Spaniens mest berömda kloster, som också finns med på UNESCO:s lista över kulturarv.

Dag 9-11: Hondarribia

Efter en härlig övernattning i Santo Domingo är det självklart att besöka en eller två av Riojas vackra vinstäder. Om du är intresserad av en vinprovning kan detta enkelt ordnas. Några av vingårdarna i området är arkitektoniska mästerverk, designade av världsberömda arkitekter, medan andra är historiska och vackert bevarade. Även om du inte är särskilt intresserad av vin har Rioja fortfarande mycket att erbjuda. De charmiga gatorna i vinstäderna kan förtrolla vem som helst, och regionens huvudstad, Logroño, erbjuder allt från shopping och marknader till mysiga pinchos-gator.

På vägen tillbaka mot Baskien passerar man flera historiska småstäder, inklusive Oñati, som är dolt i bergen, men är definitivt värt ett besök.

Rutten fortsätter till den spanska-franska gränsen, där en av Nordspaniens dolda pärlor, Hondarribia, är belägen.

Resan avslutas med tre övernattningar på ett av de vackraste hotellen i Parador-kedjan, i Hondarribia. Den magnifika slottsbyggnaden lämnar lite åt fantasin när man föreställer sig sig själv som adlig på medeltiden, på väg nedför den majestätiska trappan för att möta gäster som anlänt i vagn.

Hondarribia har allt. En underbar strand, Frankrike precis framför (man kan segla dit på 10 minuter), en vacker stad och fantastiska restauranger. En naturlig sightseeingtur härifrån är att köra längs Camino-rutten till det världsberömda matmekkat, San Sebastian. Tre dagar av njutning och ren förlustelse.

Efter den sista natten är det hemresa från Bilbao.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg