Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Expreso de la Robla***: Bilbao - León
Express av Robla

3 charmiga dagar i egen kupé från Bilbao till León, 2 dagar i Bilbao och 1 dag i León. Inkl. flyg t/r.

7 dagar av välbefinnande på räls och i inbjudande städer. Upplev detta unika tåg som är inredd i Belle Époque-stil och har alla moderna faciliteter du kna tänka dig. Din privata kupé har eget badrum och toalett. En tågresa med stil och charm helt enkelt.

I din privata kupé tar detta tåg dig genom några av Norra Spaniens vackraste områden. Tåget är utrustat med ett brett utbud av faciliteter såsom en bar och en restaurangvagn där man kan njuta av en drink och bli uppassad av den serviceinriktade personalen. Dessutom finns ett antal sköna lounger där man kan blicka ut över de förbipasserande landskapen. Resan mellan Bilbao och León följer den gamla kolspårvägen och ger dig chansen att uppleva Norra Spaniens hisnande natur, gastronomi och kultur på nära håll.

Expreso de la Robla följs av en lyxbuss som transporterar gästerna till och från sevärdheter, aktiviteter och restauranger där man kan ta in det lokala kökets alla smaker (helpension är inkl.). En guide finns tillgänglig under hela tågresan och kan visa dig alla intressanta smultronställen.

Turen går antingen från Bilbao eller León eller vice versa. Vi kombinerar resan med två övernattningar i Bilbao och en i León.

I Bilbao kan du uppleva Guggenheimmuseet samt gå vilse i den gamla stadskärnan för att njuta av goda ”pintxos” (Baskiska tapas). Denna resa är idealisk att kombinera med ett par nätter i antingen San Sebastián eller Madrid.

En oförglömlig semester för den som vill uppleva mycket och njuta av förstaklassig service på samma gång! 

Boende i våningssäng i privat kupé. Expreso de la Robla förbehåller sig rätten att ändra programmet.

Se kalender
 • Från 16850 SEK/pers.
 • 6 dagar / 5 nätter
Inkluderar

Från 16.850 SEK/pers.Per person i delat dubbelrum/kupé

Enkelrumstillägg: 7.900 SEK

Inkluderar
 1. 5 nätter inkl. frukost i dubbelrum: 3 på hotell och 2 på Expreso de la Robla.*
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao, retur från Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.**
 3. Helpension på tågresan (inkl. vin och kaffe)
 4. En omfattande Spain is More reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 5. Tågresa från León till Madrid.
 6. Entrébiljett till Guggenheimmuseet.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.
 9. Ingår i tågresan:
 10. Inträde för de planerade besöken.​​​​​
 11. Busstransport för de planerade besöken.
 12. Lokal flerspråkig guide.
 13. Sängarna på Expreso de la Robla är våningssängar. **Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. I priset ingår en av Spain is Mores reseguide per var fjärde resenärer. Lägg gärna till ytterligare en bok vid beställningstillfället. Pris: 20€/st eller 30€/st om det är mindre än 6 veckor till avresa.
 3. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 3: Bilbao-Espinosa de los Monteros

Bagageuppsamlingen klockan 12:30 på järnvägsstation La Concordia i Bilbao - som i sig själv är en attraktion. En modernistisk byggnad från 1902 och en av de vackraste samt bäst bevarade exemplen på Bilbaos Belle Époque-stil. 14:30 avgår tåget från stationen och man bjuds på en liten välkomstceremoni.

Sedan börjat tåget att puffa på mot Balmaseda, belägen på den baskiska landsbygden. Här kan man besöka museet La Encartada Museo de Boinas, som berättar om den industriella revolutionen sett ur en baskisk textilfabriks ögon. Därefter kan man ta en sväng på byn. Tillbaka på tåget igen kommer färden att fortsätta in i Burgos-provinsen och de vackra landskapen i Mena-dalen till Sotocueva. Här tar bussen er till Espinosa de los Monteros för middag. Övernattning i Sotoscueva.

Dag 4: Espinosa de los Monteros-Cistierna

Medan du börjar dagen med en frukostbuffé ombord tar tåget er till Ojo Guareña - ett slags grottlandskap med över 100 km av målningar, eremitboenden, m.m. urkarvade ur klipporna. Parken är en av de tio största i världen och deklarerat som ett ”naturligt monument”.

Därefter upptäcker ni Espinosa de los Monteros, en vacker by i Las Merindades. Här lunchas det och sedan återvänder ni till tåget som bekvämt fortsätter till Mataporquera.

På eftermiddagen tar bussen er till Aguilar de Campóo - omgiven av vackra bergen i Palencia. Upptäck byn och ät en god middag. Tåget stannar över natten i Mataporquera.

 

Dag 5: Cistierna - León

Expreso de La Robla fortsätter till Matallana och därifrån åker ni med buss till den imponerande grottan i Valporquero. Här kan man vandra runt i grottorna och häpnas över alla de olika delarna med spektakulära formationer. Den ”stora salongen” har hela 100 000 m2 underjordiskt utrymme! Tåget fortsätter till San Felizlidt där personalen säger farväl och på återseende - härifrån är det en kort bussresa till Leóns centrum. Omkring 14:00 slutar programmet och Express de la Robla-resan för denna gång. Övernattar gör du i ett centralt beläget hotell.

Dag 6: Hemfärd från León

Efter frukosten återvänder du till Madrid med höghastighetståget AVE. Från Madrid flyger du vidare till Sverige. Vänligen hör av dig om du önskar fler nätter i León, Madrid eller någon annanstans.