Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

De Bästa Aktiva Upplevelserna i Norra Spanien

Norra Spanien är ett Paradis för Aktiva Resor. Den naturliga miljön är perfekt för en aktiv semester, och om du vill krydda din resa med något extra har vi sammanställt en lista över aktiviteter där Norra Spanien utmärker sig som en av världens bästa platser att njuta av dem.

2024-07-21

Vilka Aktiviteter Ska Jag Välja i Norra Spanien?

Norra Spanien erbjuder ett utbud av världsklassaktiviteter. Nedan har vi sammanställt en lista över aktiviteter som vi anser bör inkluderas i din multi-äventyrsresa till Norra Spanien.

Att hitta rätt plats och rätt leverantör eller guide kan vara en djungel. Spain is More specialiserar sig på att erbjuda skräddarsydda upplevelser i Spanien, inklusive aktiva multi-äventyrsresor i Norra Spanien. Vi kan hjälpa till att arrangera den exakt aktivitet eller de aktiviteter som passar dina färdighetsnivåer, från nybörjare till mer erfarna äventyrare. Vi samarbetar med de bästa leverantörerna och guiderna i regionen och kan tillhandahålla all nödvändig utrustning samt erfarna guider som säkerställer en säker och oförglömlig upplevelse.

Oavsett om du letar efter en mild introduktion eller ett mer utmanande äventyr kan Spain is More hjälpa till att skapa en upplevelse som passar perfekt för din nivå, tid och semesterplanering.

Är du redo att uppleva Norra Spaniens magi? Följ vår blogg och låt oss ta dig med på en resa genom några av de mest spännande och unika aktiviteter som denna fantastiska region har att erbjuda. Vår expertvägledning och noggrant utvalda partners säkerställer att du får ut det bästa av din aktiva semester – utan besväret att hitta de dolda pärlorna på egen hand. Låt oss göra din nästa äventyrssemester till något riktigt speciellt!

 

Ravinäventyr i Norra Spanien

(Kantabrien, Asturien och Aragonien)

Barrancos Spain is More

Norra Spanien erbjuder några av de bästa förhållandena i världen för canyoning, eller barranquismo, som det kallas på spanska – för alla nivåer. Vanligtvis från cirka 8 år. Det är den perfekta upplevelsen för dig som älskar utomhusaktiviteter som går bortom en vanlig vandring och som vill testa dina gränser under den skickliga vägledningen av våra erfarna guider.

Vad är Barrancos eller Barranquismo?

Föreställ dig en naturlig lekplats eller ett vattenland format av naturen. Vanligtvis rör man sig genom en bäck, en biflod om du vill, nerför en bergssluttning innan bäcken möter huvudfloden. Naturliga rutschkanor, rappellering, hopp, simning eller bara vandring genom bäcken utgör tillsammans begreppet 'barranco'.

Det finns raviner i norra Spanien för alla nivåer. Vi känner till fantastiska platser där både äventyrliga barn från 8-10 år och rörliga vuxna kommer att få några timmar tillsammans som blir ett av resans höjdpunkter.
 

Vi känner till fantastiska platser där både äventyrliga barn från 8-10 år och rörliga vuxna kommer att få några timmar tillsammans som blir ett av resans höjdpunkter.


Våra guider ser till att du har den bästa utrustningen och skicklig vägledning hela vägen ner genom floden. Du kommer att vara utrustad med hjälm, våtdräkt och sele för rappellering, etc. Du behöver bara ta med badkläder och vandrings- eller träningsskor som kan bli blöta. De tar också bilder av upplevelsen, som du får gratis efter aktiviteten.

Om du vill krydda din resa med en extraordinär upplevelse kan vi varmt rekommendera 'barrancos' med Spain is More.

 

Surfing i Norra Spanien

(Baskien och Kantabrien)

Surf Northern Spain Holiday

Surfing är enormt populärt på många platser i norra Spanien, där vi kan erbjuda några av de bästa surfförhållandena i världen. Surfing är för alla, oavsett ålder. Kanske har du sett videor av surfare som gör 'tube-rides' under flera meter höga vågor på Hawaii. Det behöver inte vara så extremt, men man måste ju börja någonstans! Surfare från hela världen kommer till norra Spanien för att surfa och för att vara en del av den unika surfkulturen.

Alla kan vara med, så länge du har modet. Du kan oftast nå botten där nybörjarträningen sker, och din skickliga instruktör kommer att göra allt för att du ska uppleva kicken av att rida på din första våg mot stranden. En kurs kan variera från några timmar till flera dagar med 2-3 timmars surfing per dag. Om du redan behärskar tekniken är det också möjligt att bara hyra utrustningen.

Valet av strand beror på din nivå. Vissa stränder har idealiska förhållanden för nybörjare, medan andra är för mer avancerade till verkligt skickliga surfare. Hos Spain is More har vi fullständig kunskap och kan hitta den perfekta platsen som passar din nivå.

Stranden och förhållandena måste kunna leverera den rätta upplevelsen för att kursen ska bli en succé. Flera stränder har områden som ligger i lä bakom klippor, eller så gör strömmarna att stranden nästan alltid är lämplig för surfing, oavsett vädret. Ett annat viktigt kriterium för oss när vi väljer partners är att de är skickliga och sympatiska instruktörer med ordentlig utrustning. Det skadar inte heller om staden och atmosfären inbjuder till semesterkänsla när man är klar med att kämpa med brädan och vågorna. Flera städer i norra Spanien är riktiga 'surfstäder' som erbjuder en unik miljö.

Boka din surfingupplevelse med Spain is More och upptäck den fantastiska surfkulturen i norra Spanien!

 

Grottforskning (Spelologi)

(Kastilien och León, Kantabrien)

Hulevandring Caving Northern Spain

Många platser i norra Spanien är som en schweizerost, fyllda med underjordiska grottor. Har du någonsin upplevt jordens inre? Det är en magisk upplevelse. Grottvandring kan ske på alla nivåer. Den lätta versionen är fortfarande mycket vacker ur ett naturperspektiv, men inte lika adrenalinberusande. Om du är på jakt efter ett äventyr finns det lite fler höjder, rappellering och kanske lite vatten jämfört med den allra lättaste varianten. Föreställ dig att du tar på dig våtdräkt, hjälm och rappelleringsutrustning, och går med två skickliga guider, i en liten grupp, genom en vanlig droppstensgrotta som alla betalande turister har tillgång till. I slutet av 'turistturen' görs en avstickare, bort från den anlagda stigen. Här finns inget ljus förutom era pannlampor, och du kan höra ett svagt porlande från den underjordiska ån. Temperaturen är 7 grader, och det enda du fokuserar på är att trampa rätt på de stenar som naturen har placerat där den tyckte det var rätt. I den lilla bäcken kastar du dig ner för att blöta ner våtdräkten. Det ger en kortvarig kall risning, men den värms snabbt upp av kroppen.

Du lyser upp mot taket med din pannlampa och upptäcker att du befinner dig i ett enormt galleri med 25 meter till taket. Vid dina fötter ligger en liten sjö med det klaraste vatten, och bakom den ett litet vattenfall. Du hoppar i, för den chansen får du inte igen – en underjordisk lagun. Det är lätt att se vilken väg vattnet rinner, vilket samtidigt anger den väg du ska följa. Ibland måste man rappellera (de två guiderna är mycket kunniga, och även nybörjare kan vara med), ibland måste man hoppa ner i en bassäng, endast upplyst av en pannlampa. Så fortsätter turen i 2 timmar, tills du långt ner på berget klämmer dig ut i ljuset genom ett hål i klippväggen. En fantastisk upplevelse som du alltid kommer att minnas.

Grottvandring kan lätt göras på andra ställen, och även som en lättare tur, men mörker och känslan av att vara inne i jorden kan man inte undvika. För äventyraren som vill prova något extra

 

 

Via Ferrata

(Kastilien och León, Kantabrien, Aragonien)

Via Ferrata

Efter att ha lämnat grottorna presenterar Norra Spanien några av Europas bästa Via Ferrata-rutter. Det är i grund och botten bergsklättring på etablerade rutter med förbestämda steg, rep och nät, där du alltid är säkrad och ledsagad av en guide.

Dessa rutter, belägna i vackra omgivningar, erbjuder fantastiska upplevelser för dem som inte är rädda för höjder.

 

Kanot/Kajak

(Asturien, Baskien, Galicien)

Kayak Northern Spain

En lugn kanottur genom bergsdalar, där floden flyter stilla och rofyllt mellan klippor och toppar, förbi små idylliska byar, där du kan stanna för lunch eller njuta av en öl på vägen. Dessa turer kan också lätt göras i kajak.

I norra Spanien finns många härliga möjligheter för allt från en 3-timmars tur till ett par dagar. Du körs vanligtvis från mötesplatsen och en överenskommen sträcka uppför floden, varifrån du paddlar eller driver tillbaka till utgångspunkten. Ta med en matsäck från närmaste mataffär, eller få den med från hotellet. Ett idealiskt sätt att uppleva naturen från ett annat perspektiv.

Kom ihåg att Spain is More erbjuder en mycket populär kajaktur i Galiciens fjordar.

 

Vandring och Vandringsemester

Hiking Picos de Europa Northern Spain

Vandringssemestrar är populärare än någonsin, och självklart är de det! En vandringssemester är beroendeframkallande, sommarhalvårets skidsemester. Det finns få platser i världen som tar emot fler vandrare än norra Spanien. En stor del av detta beror naturligtvis på Camino, som skär genom hela Spanien i alla riktningar. Spain is More har arrangerat Caminovandringar sedan 2009 och skickat iväg många vandrare. Men norra Spanien är så mycket mer än Caminoen. Bergen, som Picos de Europa och Pyrenéerna, och de något lägre bergen som i La Rioja och Galicien, är idealiska för vandring – även över flera dagar. En av våra mest populära flerdagsvandringar är i Picos de Europa-bergen.

Det är möjligt att vandra överallt, och det behöver inte vara något planerat. Men om du önskar en resa över flera dagar krävs det viss planering, och vi har flera bra förslag för det

 

Bergsklättring

(Kastilien och León, Kantabrien, Aragonien)

Bergsklättring i Norra Spanien kan vara det ultimata extrema äventyret, men är tillgängligt på alla nivåer. Nyckeln är att hitta rätt berg och de bästa guiderna med rätt utrustning. Det finns många utmärkta möjligheter i olika delar av Norra Spanien för denna spännande aktivitet.

Tillbaka