Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Express av Robla
Karta Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

3 charmerande dagar ombord på Expreso de La Robla och tre dagar i Bilbao och León

Upplev detta fantastiska tåg som är inredd i Belle Époque-stil och har alla moderna faciliteter du kan tänka dig. Din privata kupé har eget badrum och toalett. En tågresa med stil och charm helt enkelt.

I din privata kupé tar detta tåg dig genom några av Norra Spaniens vackraste områden. Tåget är utrustat med ett brett utbud av faciliteter såsom en bar och en restaurangvagn där man kan njuta av en drink och bli uppassad av den serviceinriktade personalen. Dessutom finns ett antal sköna lounger där man kan blicka ut över de förbipasserande landskapen. Resan mellan Bilbao och León följer den gamla kolspårvägen och ger dig chansen att uppleva Norra Spaniens hisnande natur, gastronomi och kultur på nära håll.

Expreso de la Robla följs av en lyxbuss som transporterar gästerna till och från sevärdheter, aktiviteter och restauranger där man kan ta in det lokala kökets alla smaker (helpension är inkl.). En guide finns tillgänglig under hela tågresan och kan visa dig alla intressanta smultronställen.

Turen går antingen från Bilbao eller León eller vice versa. Vi kombinerar resan med två övernattningar i Bilbao och en i León.

I Bilbao kan du uppleva Guggenheimmuseet samt gå vilse i den gamla stadskärnan för att njuta av goda ”pintxos” (Baskiska tapas). Denna resa är idealisk att kombinera med ett par nätter i antingen San Sebastián eller Madrid.

En oförglömlig semester för den som vill uppleva mycket och njuta av förstaklassig service på samma gång! 

Boende i våningssäng i privat kupé. Expreso de la Robla förbehåller sig rätten att ändra programmet.

Klicka här och läs artikeln om Expreso de la Robla

Se kalender
Inkluderar
 1. 5 nätter i dubbelrum: 3 på hotell och 2 på Expreso de la Robla.*
 2. Flyg  från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao, retur från Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.**
 3. Helpension på tågresan (inkl. vin och kaffe)
 4. Spain is More digitala reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 5. Tågresa från León till Madrid.
 6. Entrébiljett till Guggenheimmuseet.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.
 9. Inträde för de planerade besöken.​​​​​
 10. Busstransport för de planerade besöken.
 11. Lokal flerspråkig guide

*Sängarna på Expreso de la Robla är våningssängar. **Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).

Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Från
20.000 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 8.900 SEK

Dagligt program

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 3: Bilbao-Espinosa de los Monteros

Inkvartering på expreso de la Robla.

Bagageuppsamling klockan 14:00 på järnvägsstationen La Concordia i Bilbao - som i sig själv är en attraktion. En modernistisk byggnad från 1902 och en av de vackraste samt bäst bevarade exemplen på Bilbaos Belle Époque-stil.

15:00, när alla är ombord, avgår tåget mot Espinosa de los Monteros, en vacker landsby i Las Merindades, Burgos.  

Härifrån kommer ni med den medföljande bussen ta er till staden Frias och vattenfallen i Tobera. 

Middag och övernattning i Espinosa.

Dag 4: Espinosa de los Monteros-Cistierna

Medan ni börjar dagen med en frukostbuffé ombord tar tåget er till Mataporquera. Sedan kör bussen er till en utav de mest fascinerande platserna för romansk konst i Palencia, längs camino de Santiago, Carrión de los Condes, Frómista och Saldaña. Här besöker ni byn och får tid på egen hand innan resan fortsätter mot ett besök till Canal de Castilla och den romanska kyrkan San Martín.

Lunch och tid på egen hand.

Under eftermiddagen reser vi tillbaka i tiden till den romanska villan i Olmeda och dess storslående mosaiksamling. Tillbaka på tåget kör ni in i "La montaña Leonesa" (Leóns berg) med ankomst till Cistierna där ni äter middag och övernattar.

 

Dag 5: Cistierna - León

Expreso de La Robla ankommer till San Feliz lite utanför León. Med buss upplevs stadens imponerande centrum med San Isidro och katedralen som de viktigaste attraktionerna. Fritid och avslut på turen cirka kl. 14:00.

Övernattning på hotell i León.

Dag 6: Hemfärd från León

Efter frukost återvänder ni till Madrid med höghastighetståg.

Vänligen hör av er om ni önskar fler nätter i León, Madrid eller någon annanstans.

Dag 1: Ankomst till Santander

Kantabriens största stad, Santander, ligger vackert belägen vid Atlanten. Det är en viktig hamnstad med ca 190 000 invånare och också känd som hem för en av världens största banker, Banco Santander. Många stränder omger staden och halvön Magdalena med sitt palats som ståtar ut över bukten är ett måste att besöka. Det finns ingen ”gammal stadskärna” som det så ofta finns i spanska städer, orsaken till detta är att nästan hela Santander brann ner 1941. Rekonstruktionen har dock gjorts med stil och staden har mycket att erbjuda besökaren.

Dag 3: Santander - Bilbao - Villasana de Mena

El Transcantábrico rullar vidare mot dynamiska Bilbao, den största staden i Baskien. De senaste åren har den gjort en imponerande omvandling från industritung till ledande inom arkitektur och nyskapande. Besöket inkluderar inträde till det berömda Guggenheimmuseet, en symbol för det nya Bilbao som på ett utmärkt sätt lyckas kombinera det traditionella med det moderna. Efter lunch finns det mer tid för sightseeing. Middag och övernattning i Villasana de Mena / Mercadillo.

 

Dag 5: Cistierna - San Feliz - León

Medan du äter din sista frukostbuffé ombord anländer tåget till San Feliz. Här väntar lyxbussen på att ta er till den historiska staden León som har oändligt med intressanta sevärdheter.

Leóns gamla stadskärna är fylld av härliga tapasbarer, ett pulserande folkliv och monument såsom den gotiska katedralen, basilikan San Isidoro, Parador-hotellet San Marcos, m.m. Tågresan slutar efter detta besök. 

Du kommer att övernatta på ett centralt beläget 4-stjärnigt hotell i León - på så vis kan du fortsätta att njuta av den härliga staden även under kvällen.

Dag 3: Villafranca del Bierzo - Santiago de Compostela (260 km)

Direkt på morgonen kommer du börja din färd uppåt mot stenbyn O Cebreiro, som är en naturlig plats att stanna till på. Kloster, mycket skog, en relativt kuperad terräng och ett allmänt vackert landskap utgör ramarna för resten av resan till Sarria.

Om du vill ha mer tid på landsvägar, rekommenderas att besöka staden Lugo, som har en av världens bäst bevarade romerska stadsmurar. Här kan man parkera motorcykeln en stund - och promenera på muren som omger den gamla staden.

Om det inte var för Camino de Santiago, skulle detta område kring Lugo som är berömt för sina smakrika tolkningar på bläckfisk vara helt okänt för turister. Lyckligtvis ger El Camino resenärer möjligheten att uppleva det förtrollande Galicien, som är en av de mest idylliska och autentiska platserna du någonsin kommer att besöka.

Välkommen till Santiago de Compostela! Parkera motorcykeln och njut av pilgrimsledens slutmål, den majestätiska katedralen. Du kommer omedelbart bli förälskad i den gamla stadskärnan: ett virrvarr av små gator, historiska byggnader, museum, torg, m.m. I den gamla staden spisar man förträffligt, vare sig det handlar om enkla tapas eller på restaurang. Santiago med sin stora mix av studenter, pilgrimer och lokalbefolkningen har en speciell atmosfär som måste upplevas.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg