Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Express av Robla
Karta Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

3 charmerande dagar ombord på Expreso de La Robla och tre dagar i Bilbao och León

Upplev detta fantastiska tåg, byggt i Belle Epoque-stil, men med alla moderna faciliteter. Tågets kupéer är "dubbelrum" med eget bad och toalett. En tågresa med stil och charm.

I din egen kupé tar detta fantastiska tåg dig genom några av Nordspaniens vackraste områden. Tåget har ett brett utbud av faciliteter, såsom bar och restaurangvagn, där det är trevligt att tillbringa tid under resan, och där den serviceinriktade personalen kommer att se till att skämma bort dig. Resan mellan Bilbao och León följer den gamla koljärnvägen, som slingrar sig genom Nordspaniens dolda kulturella, gastronomiska och natursköna pärlor.

Expreso de la Robla följs av en lyxbuss som, när det är nödvändigt, transporterar dig till många sevärdheter och till spännande restauranger, där regionens framstående kök provas varje lunch och kväll (helpension ingår i priset).

Tåget kör antingen från Bilbao till León eller från León till Bilbao, och programmet "vänds upp och ner" beroende på avgång. Vi kombinerar vanligtvis tågresan med två övernattningar i Bilbao och en övernattning i León.

I Bilbao kan du på egen hand uppleva Bilbao’s Guggenheim-museum, stadens charm och gastronomi. Resan kan idealiskt kombineras med några övernattningar i San Sebastian eller Madrid.

En unik resa för dig som vill uppleva och bli bortskämd samtidigt.

Övernattning i våningssängar i privat kupé. Expreso de la Robla förbehåller sig rätten till ändringar i programmet.
 

Klicka här och läs artikel om Expreso de la Robla


Klicka på "se kalender" nedan för att se kommande avgångar - skriv eller ring till Spain is More för att begära ett erbjudande på specifika avgångar

 

Se kalender
Inkluderar
 1. 5 nätter i dubbelrum: 3 på hotell och 2 på Expreso de la Robla.*
 2. Flyg  från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao, retur från Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.**
 3. Helpension på tågresan (inkl. vin och kaffe)
 4. Spain is More digitala reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 5. Tågresa från León till Madrid.
 6. Entrébiljett till Guggenheimmuseet.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.
 9. Inträde för de planerade besöken.​​​​​
 10. Busstransport för de planerade besöken.
 11. Lokal flerspråkig guide

*Sängarna på Expreso de la Robla är våningssängar. **Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).

Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt

 

 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 3. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 4. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Från
20.000 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 8.900 SEK

Dagligt program

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León-Bilbao

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 3: Bilbao-Espinosa de los Monteros

Inkvartering på expreso de la Robla.

Bagageuppsamling klockan 14:00 på järnvägsstationen La Concordia i Bilbao - som i sig själv är en attraktion. En modernistisk byggnad från 1902 och en av de vackraste samt bäst bevarade exemplen på Bilbaos Belle Époque-stil.

15:00, när alla är ombord, avgår tåget mot Espinosa de los Monteros, en vacker landsby i Las Merindades, Burgos.  

Härifrån kommer ni med den medföljande bussen ta er till staden Frias och vattenfallen i Tobera. 

Middag och övernattning i Espinosa.

Dag 4: Espinosa de los Monteros-Cistierna

Medan ni börjar dagen med en frukostbuffé ombord tar tåget er till Mataporquera. Sedan kör bussen er till en utav de mest fascinerande platserna för romansk konst i Palencia, längs camino de Santiago, Carrión de los Condes, Frómista och Saldaña. Här besöker ni byn och får tid på egen hand innan resan fortsätter mot ett besök till Canal de Castilla och den romanska kyrkan San Martín.

Lunch och tid på egen hand.

Under eftermiddagen reser vi tillbaka i tiden till den romanska villan i Olmeda och dess storslående mosaiksamling. Tillbaka på tåget kör ni in i "La montaña Leonesa" (Leóns berg) med ankomst till Cistierna där ni äter middag och övernattar.

 

Dag 5: Cistierna - León

Expreso de La Robla ankommer till San Feliz lite utanför León. Med buss upplevs stadens imponerande centrum med San Isidro och katedralen som de viktigaste attraktionerna. Fritid och avslut på turen cirka kl. 14:00.

Övernattning på hotell i León.

Dag 6: Hemfärd från León

Efter frukost återvänder ni till Madrid med höghastighetståg.

Vänligen hör av er om ni önskar fler nätter i León, Madrid eller någon annanstans.

Andra liknande resor

Se alla tågresor

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg