ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min resa
sim
Pilgrimsresor i egen takt

Vandra eller cykla pilgrimsleden Camino de Santiago


sim
Kompletta pilgrimsresor där det mesta ingår

Vi tar hand om alla detaljer så du kan njuta av Caminon i lugn och ro


sim
Gå El Camino precis som du vill

Handplockade hotell, bagagetransport, 24/7 telefonservice, valfri startdag, m.m.


sim
Kontakta oss för ett gratis reseförslag

Spain is More har verkat på Camino-leden sedan 2009 och har stor lokalkännedom


Pilgrimsresor på Camino de Santiago

Vandrings- och cykelresor på Caminon till Santiago de Compostela

Har du alltid velat gå eller cykla Camino de Santiago - även känd som Jakobsleden? Då har du chansen att förverkliga din dröm med Spain is More. Vi är specialiserade på vandrings- och cykelresor och erbjuder skräddarsydda resplaner för dig som individ eller för privata grupper. Övernattning sker på de charmigaste boendena längs med pilgrimsleden. Koppla av och låt dig uppslukas av underbara Camino de Santiago så tar vi hand om alla detaljer. Om du väljer att boka din Camino-resa genom Spain is More får du dessutom en omfattande guidebok som hjälper dig att få ut det mesta av din pilgrimsfärd. I handboken hittar du nyttig information om etapperna, sevärdheter, kartor, förslag på packning, tips på restauranger och mer. Boka idag och gör dig redo för ditt livs upplevelse!

Camino Francés

Camino Francés är den populäraste, rikast på historiska sevärdheter och därmed den internationellt mest kända. Den franska vägen har skildrats i många böcker och filmer under åren. Camino Francés börjar i den franska byn St Jean Pied de Port och korsar redan under den första etappen gränsen till Spanien. Ideal både för vandrings- och cykelresor. En oförglömlig Camino-upplevelse.

Camino Francés

Camino del Norte

Att vandra Camino del Norte längs med Norra Spaniens kust är ett minne för livet. Med havet på ena sidan och bergen på den andra uppfyller leden naturälskarens alla förväntningar. Den norra kustleden passerar inbjudande städer som San Sebastián, Bilbao, Santander och Gijón - dessutom följer en rad pittoreska byar som på ett pärlband. Alltid nära inpå finns några av Spaniens läckraste stränder. En oförglömlig upplevelse.

Camino del Norte

Camino Portugués

Camino Portugués är en fantastisk Caminoled som startar i Portugal. Pilgrimsleden har blivit en favorit för många, och det är inte utan anledning. Upplev en storslagen miljö, den rika historien samt de bästa mat- och vinupplevelserna från både de spanska och portugisiska köken!

Camino Portugués

Camino Inglés

Camino Inglés användes ursprungligen av brittiska pilgrimer som ankom sjövägen från nordeuropa till Spanien. En naturskön och autentisk pilgrimsled, fylld av historiska skatter.

Camino Inglés

Alternativa Camino-resor

Spain is More erbjuder flera alternativa och spännande sätt att göra Camino de Santiago. Testa att göra delar av el Camino i kajak, pilgrimsvandra som grupp eller barnfamilj, med bil eller på motorcykel.

Alternativa Camino-resor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Du bestämmer när, startpunkt och ressätt. Designa din egna unika pilgrimsresa.
Gruppresor i Norra Spanien
Skapa ditt egna Camino de Santiago
Skapa ditt egna Camino de Santiago

Våra populäraste resor i Norra Spanien

Camino Francés Light (Sarria - Santiago)

Camino Francés Light (Sarria - Santiago)

Från 9.150 /pers.

Läs mer
Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Från 12.000 /pers.

Läs mer
En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

Från 11.200 /pers.

Läs mer
Camino Portugués (Porto-Santiago)

Camino Portugués (Porto-Santiago)

Från 13.490 /pers.

Läs mer

Se våra gästers omdömen

Om Camino de Santiago

Allt du behöver veta om el Camino

Camino de Santiago: en kort historielektion

Camino de Santiago, även känd som Jakobsleden, är i grund och botten en samling uråldriga vandringsleder som knyts samman i vallfärdsorten Santiago de Compostela i nordvästra Spanien. Legenden lyder att man under 800-talet - efter flera nätter av rikligt stjärnfall - fann Aposteln Sankt Jakobs (Santiago el Mayor) kvarlevor i den Galiciska skogen. Han hade tidigare missionerat för ett kristet Spanien och är idag landets skyddshelgon. Man lät uppföra ett kapell på platsen som så småningom kom att bli den mäktiga katedralen och slutmålet för El Camino. Under Medeltidens turbulenta tid på den iberiska halvön begav sig många pilgrimer ut på de då farliga lederna mot Santiagos heliga grav - kanske den enda större resa de gjorde i sitt liv. Under 1700-talet minskade pilgrimsvandringarna i Europa som följd av den protestantiska reformationen. På 1980-talet började i emellertid Camino de Santiago bli populärt igen - för att under 2000-talet bli väldigt välbesökt av hundratusentals vandrare varje år!

El Camino är ett oerhört viktigt kulturhistoriskt monument där varje steg är en resa genom 1000 års kulturell, politisk och religiös utveckling på den iberiska halvön. Lederna är fyllda av historiska städer och byar, stora kulturella skatter och slingrar sig fram igenom storslagna landskap. Den franska vägen: Camino Francés, 800km, som går igenom Norra Spanien är den populäraste och passar utmärkt för förstagångsvandrare. 1993 sattes hela Camino de Santiago - som första vandringsled - upp på Unesco:s världsarvslista!

Det finns många anledningar att ge sig ut på pilgrimsleden. Vissa gör det av religösa skäl - ett besök till Sankt Jakobs heliga silverskrin i den gamla katedralen är en symbol för rening, befrielse och en ny start i livet. Andra ser det som ett självförverkligande äventyr där man kan utmana sig själv, lära sig spanska och träffa nya intressanta människor. Många gör dessutom utmaningen el Camino för sevärdheterna och motionens skull. Vad orsaken än må vara - Camino de Santiago är en omvälvande upplevelse och något som vi varmt kan rekommendera!

Läs mer om historien här, se våra reportage i bloggen samt vår nyttiga guide till Camino de Santiago.

Top
Webbkarta| Hur man bokar| Frågor| Länkar| Resevillkor| Juridiska villkor| Kontakt Betala med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal