Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien
Transcantabrico Gran Lujo

Det ultimata lyxtågresan i deluxe-kupé, från San Sebastián till Santiago.

Transcantábrico Gran Lujo är en av världens lyxigaste tågresor. Gran Lujo betyder ”Stor lyx” vilket är precis vad detta 5-stjärniga hotell på räls är. Tågets faciliteter och bekvämligheter uppfyller de allra högsta kraven och förväntningarna.

Den resande möts av en nostalgisk charm från tågresornas gyllene tidsepok under 1900-talet. En nostalgi som är uttryckt i både film och i littertur och Transcantabrico Gran Lujo lämnar ingenting åt fantasin.

Gastronomi, landskap, kultur, underhållning, förstklassig service och total avslappning bidrar tillsammans till att denna resa blir en unik och oförglömlig upplevelse.

Se dokumentär om Transcantabrico på DR: ”Verdens mest naturskønne togrejser” klicka här.

Tågresan startar i en av världens viktigaste gastronomiska mekkan -San Sebastian och avslutas i den berömda pilgrimsstaden Santiago de Compostela (eller omvänt beroende på avgångsdatum).

San Sebastian bjuder på allt från utsökta Michelin-restauranger till smakrika pinchos. Mellan måltiderna kan man lata sig på stranden, promenera längs strandpromenaden eller beskåda den vackert belägna staden och Biscayabukten från kullarna som omger staden.

Santiago de Compostela är en av Spaniens vackraste städer dit tusentals pilgrimer varje år ankommer. Det är en av de viktigaste kulturstäderna i Europa och bjuder på ett överflöd av charmiga platser, slingrande gator, restauranger och kulturella upplevelser.

Resan med Spain is More inkluderar en övernattning på lyxhotell både före och efter tågresan (i Santiago de Compostela resp. San Sebastian).

Här får du tid till att uppleva de vackra städerna på nära håll och med Spain is Mores guidebok i handen, guidar vi dig till de bästa upplevelserna i båda städerna. Dessa två dagar sker på egen hand och inkluderar frukost.

Tågresan med Transcantabrico Gran Lujo slingrar sig genom den gamla smalspåriga järnvägen längs den gröna spanska nordkusten. Tåget rullar inte på de kommersiella tågspåren utan på de spår som gjorde att gruvproduktionen kunde skeppas till hamnen förr i tiden.

Detta är en resa genom spansk historia, från förhistorisk tid till nutid. Upplev nordkustens branta bergsklippor och gröna ängar, stränder och gå på upptäcktsfärd i städer och landsbygder. Varje stad är fylld med charm, vitalitet och historia då de genom århundranden förvandlats till konstverk.

Tåget följs av en lyxbuss som kör tåggästerna till de sevärdheter som tills fots ligger lite längre bort från perrongen. Alla sightseeingturer och entréavgifter är inkluderade i priset.

Tågsviterna är rymliga med träpaneler. Varje kupé har ett litet vardagsrum, sovrum och eget badrum, allt inrett med exklusiva detaljer. Vidare finns en bekväm dubbelsäng eller två enkelsängar (längd: 2 meter) samt garderob, bagagerum, skrivbord, värdeskåp, minibar, tv, musikanläggning, AC, internet mm. Genom de stora fönsterna kan man se landskapen som passerar förbi.

Frukost a la carte, utvalda middagar och luncher serveras dagligen i vagnens gemensamma utrymme. Andra måltider intas på andra läckra lokala restauranger där områdets specialiteter serveras.

Tåget erbjuder också en tesalong, en utsiktsvagn samt en pubvagn där det varje kväll bjuds på underhållning.

Önskar du att kombinera resan med extra övernattningar i San Sebastian , Santiago de Compostela eller andra städer kan detta självklart ordnas. Likaså ankomst från andra flygplatser.

Välkommen till en resa långt utöver det vanliga. Klicka ”Se kalender” nedan för att se kommande avgångar.

LINK: Detaljerad information om kupeérna och tåget generellt

BLOGG: Klicka här för inspiration till din resa med Transcantabrico Gran Lujo och de andra lyxtågen i Spanien.

Se kalender
 • Från 81000 SEK/pers.
 • 10 dagar / 9 övernattningar
Inkluderar

Från 81.000 SEK/pers.Per person i delat dubbelrum

Enkelrumstillägg: 58.230 SEK

Inkluderar
 1. Totalt 9 övernattningar: 7x övernattningar i egen suite-kupé/dubbelrum + 2 övernattningar på charmerande hotell i San Sebastian och Santiago.
 2. 9x frukost.
 3. 7x luncher och 7x middagar ombord på tåget med typiska rätter från de olika regionerna (även vin, kaffe och likör).
 4. Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Bilbao + Santiago till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-inkl. 1 stk incheckat bagage p.p
 5. Transport från Bilbao flygplats till San Sebastian.
 6. Musik och underhållning i pubvagnen.
 7. Programfasta utflykter inklusive entréavgifter till museer, katedraler, kloster m.m.
 8. Lyxbuss till utflykter (bussen följer tåget under hela resan).
 9. Dagens tidningar.
 10. Permanent säkerhetsservice/vakt.
 11. Flerspråkiga guider under hela resan.
 12. Utförlig guidebok från Spain is More med resrutt, vägbeskrivningar till hotell och dylikt.
 13. 24/7 nödtelefonnummer.
 14. Skatter och avgifter.
 15. Inga obligatoriska drickspengar.
Ingår ej
 1. Korta eller lokala buss-eller taxitransporter exempelvis från/till flygplats till/från lokal buss eller tågstation eller hotell.
 2. Pristillägg för extra säng i rummet. 36.590 kr
 3. Dryck utöver till måltiderna.
Valfritt
 1. Gör din resa personlig: förläng din vistelse; lägg till spännande och autentiska upplevelser eller ev. extra nätter i San Sebastian, Santiago, Bilbao eller någon annanstans.
 2. Avbeställningsförsäkring med Gouda kan köpas till: 6% av resans pris (kan tilläggas vid beställning). Läs mer här.
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till San Sebastián

Ankomst till en av Europas vackraste städer, omgiven av en snäckskalsformad bukt med turkosblått vatten, berg och frodig skog. San Sebastián är ett gastronomiskt mecka och är en av de städer med mest Michelinstjärnor per km2 i världen - den perfekta starten på din lyxsemester.

I den gamla stadsdelen kan man gärna gå vilse på en pintxos-runda (baskiska tapas) och insupa atmosfären. Missa inte heller strandpromenaden eller citystränderna. Bon appétit och stort nöje!

Dag 2: San Sebastián – Carranza

Välkomstmöte kl 13:00 på hotell Barceló Costa Vasca. Efter lunchen och en guidade tur av San Sebastián tar lyxbussen er till Bilbao där tåget väntar. Här hälsas ni hjärtligt välkomna av besättningen med en cocktail och tåget rullar sedan ut ur stationen. Under resan till Villasana de Mena serveras den första middagen ombord. Övernattning i Villasana de Mena.

Dag 3: Carranza - Bilbao - Santander

Ni börjar dagen med ett besök i Bilbao, en dynamisk stad som gjort en imponerade förvandling från industritung till arkitektur och nyskapande. Under juli och augusti ingår entrébiljetter till det berömda Guggenheimmuseet, en symbol för det nya Bilbao som är under ständig utveckling (andra månader är museet tyvärr stängt på måndagar).

Tillbaka ombord, medan du äter lunch puffar tåget harmoniskt vidare mot Santander, Kantabriens huvudstad, vackert belägen vid Atlanten. Här finns det tid för sightseeing på egen hand. Efter middagen kan de som vill besök El Gran Casino (entrébiljett ingår). Övernattning sker i Santander.

Dag 4: Santander - Potes - Cabezón de la Sal

Tåget rullar vidare till Unquera-stationen. Härifrån plockas man upp av lyxbussen som kör till Potes genom den spektakulära dalgången Desfiladero de La Hermida. Potes är en pittoresk bergsby omgiven av Picos de Europas grönskande dalar och mäktiga berg. Efter att man har utforskat omgivningarna  kan man gå på La Hermida-spa:et om det lockar. Efter en traditionell lunch fortsätter tåget till Cabezón de la Sal. På eftermiddagen har man egen tid och kan besöka El Capricho i byn Comillas, ett av Gaudís tre verk i Norra Spanien. Middag och övernattning i Cabezón de la Sal.

 

Dag 5: Cabezón de la Sal - Santillana del Mar - Llanes

Dagen börjar med ett besök i historiska Santillana del Mar, ”byn av 3 lögner”. Den är varken platt, helig eller ligger nära havet som dess namn antyder. Därefter blir det besök på Altamira-grottorna, även känd som ”grottmålningarnas Sixtinska kapell” med sina förhistoriska målningar samt Neo Cueva-museet (som illustrerar målningarna visuellt). Efter lunch återvänder ni till tåget som fortsätter till Asturien med stopp i Llanes - som har magnifika hus och en vacker strandpromenad. Middag och övernattning i Llaness.

Dag 6: Llanes - Oviedo

Idag kommer ni att besöka hjärtat av Furstendömet Asturien. Upplev den natursköna nationalparken Picos de Europa och åk upp till smältvattensjön Enol, omgiven av snöklädda bergstoppar. Sedan besöks Covadongas kapell/grottor/basilika, en plats full av traditioner och legender. Lunch äts ombord på tåget som rullar vidare mot Oviedo, eleganta huvudstaden i Asturien med många kulturella skatter. Gå vilse i den gamla staden på en tapasrunda och prova den naturliga äppelcidern som är så typisk för regionen. Middag ombord och övernattning i Candás.

Dag 7: Oviedo - Gijón - Luarca

Du börjar dagen med att utforska Avilés, en historisk stad med en mysig stadskärna, sedan står ett besök i den härliga Atlantstaden Gijón på schemat. Tåget fortsätter efter Asturiens kustremsa till Luarca, en av Spaniens vackraste fiskebyar inklämd mellan klippor. Upplev den ”vita byn” med en guidad tur. Middag och övernattning i Luarca.

Dag 8: Luarca - Ribadeo - Viveiro

Resan fortsätter in i Spaniens västligaste region, Galicien. På gränsen till Asturien ligger den historiska byn Ribadeo som ni stannar till i. Här blir det ett besök på ”katedralstranden” Playa de las Catedrales - ett naturunder att häpnas över. Efter det finns det tid för sightseeing i Ribadeo innan tåget fortsätter till Viveiro medan ni äter lunch ombord. Den galiciska Rías Altas-kusten är fylld av dramatiskt vacker, oförstörd och rå natur. I Viveiro blir det en guidad tur samt middag, tåget stannar där för natten.

Dag 9: Viveiro - Santiago de Compostela

Medan du njuter av din sista frukost ombord anländer tåget till Ferrol där lyxbussen väntar på dig. Bekvämt körs du till vallfärdsorten Santiago de Compostela. Besök katedralen samt den gamla stadsdelen som är ett Unesco-världsarv, fylld av historiska byggnader, torg, kullerstensgator och utomjordiskt bra matutbud. Ta in den speciella pilgrimsatmosfär som råder i Santiago. Tågresan slutar efter detta besök.

Du checkar in på ett lyxigt centralt hotell, under kvällen finns det tid för avslappnning och sightseeing på egen hand.

 

Dag 10: Hemfärd

Efter frukost reser du hem från Santiago de Compostelas flygplats.