Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien
Transcantabric

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien

Det ultimata lyxtågresan i deluxe-kupé, från San Sebastián till Santiago. Top of the notch.

Transcantábrico Gran Lujo är en av världens lyxigaste tågresor. Resan är i vissa avseenden jämförbar med Transcantábrico Clásico, de viktigaste skillnaderna är att den privata kupén/sviten är betydligt större och färdplanen lite annorlunda.

Resan börjar i San Sebastián och slutar i Santiago de Compostela (eller vice versa). De gemensamma utrymmena och de läckra kupé-sviterna på El Transcantábrico Gran Lujo motsvarar ett femstjärnigt hotell, med alla möjliga faciliteter och bekvämligheter. Boendet uppfyller de högst ställda förväntningarna.

Det här är ett tåg som framkallar nostalgi och charm från 1900-talets kända expresståg, inspirerat av minnesvärda illustrationer i litteratur och film. Blandat med 2000-talets mest moderna bekvämligheter. Gastronomin, landskapen, kulturen, lyx och avkoppling utgör en välbalanserad mix som gör denna semester till en one-of-a-kind upplevelse.

Brochure Transcantabrico Gran Lujo

Ombord El Transcantábrico Gran Lujo möts man av en personlig service, förstklassiga tjänster och berikande aktiviteter som gör denna tågtur till din livs resa.

Resan inkluderar två nätter på lyxhotell i Santiago de Compostela och San Sebastián (en natt före avfärd, och en efter tågresan).

Du kommer att ha gott om tid att uppleva dessa två vackra och inbjudande städer. Med Spain is Mores medföljande guidebok i hand leder vi dig till alla sevärdheter, aktiviteter och annat. Dessa två dagar spenderas på egen hand, där frukost ingår.

Klicka här för att se all detaljerad information om tågresan.

Se kalender
 • Från 62500 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 10 dagar / 9 nätter dagar

Från 62.500 SEK/pers.Per person i delat dubbelrum

Enkelrumstillägg: 25.500 SEK

Inkluderar
 1. 9 nätter inkl. frukost: 2 nätter på charmiga hotell San Sebastián och Santiago + 7 nätter ombord på Transcantábrico.*
 2. 7 middagar och 7 luncher ombord på tåget med traditionella lokala rätter från de olika regioner (inklusive vin, kaffe och likör).
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao, retur från Santiago - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Transport från flygplatsen i Bilbao till San Sebastián.
 5. Musik och underhållning i ”pub-vagnen”.
 6. Planerade utflykter med entré till museer, katedraler, kloster, m.m.
 7. Transport i lyxbuss för utflykterna (bussen följer tåget under hela resan).
 8. Dagens nyhetstidningar.
 9. Permanent säkerhetstjänst/vakt.
 10. Flerspråkiga guider under hela resan.
 11. En omfattande Spain is More reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 12. 24/7 nödnummer under resan.
 13. Skatter och avgifter.
 14. **Bilbao och Santiago endast till/från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn. Vid avgång från andra flygplatser kan en avgift tillkomma.
 15. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Pristillägg extrasäng för person under 12 år: 11766 kr.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personligt: stanna längre (övernattningar i Madrid, Santiago eller längs den gröna kusten) lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till San Sebastián

Ankomst till en av Europas vackraste städer, omgiven av en snäckskalsformad bukt med turkosblått vatten, berg och frodig skog. San Sebastián är ett gastronomiskt mecka och är en av de städer med mest Michelinstjärnor per km2 i världen - den perfekta starten på din lyxsemester.

I den gamla stadsdelen kan man gärna gå vilse på en pintxos-runda (baskiska tapas) och insupa atmosfären. Missa inte heller strandpromenaden eller citystränderna. Bon appétit och stort nöje!

Dag 2: San Sebastián – Villasana de Mena

Välkomstmöte kl 12:00 på hotell Barceló Costa Vasca. Efter lunchen och en guidade tur av San Sebastián tar lyxbussen er till Bilbao där tåget väntar. Här hälsas ni hjärtligt välkomna av besättningen med en cocktail och tåget rullar sedan ut ur stationen. Under resan till Villasana de Mena serveras den första middagen ombord. Övernattning i Villasana de Mena.

Dag 3: Villasana de Mena - Bilbao - Santander

Ni börjar dagen med ett besök i Bilbao, en dynamisk stad som gjort en imponerade förvandling från industritung till arkitektur och nyskapande. Under juli och augusti ingår entrébiljetter till det berömda Guggenheimmuseet, en symbol för det nya Bilbao som är under ständig utveckling (andra månader är museet tyvärr stängt på måndagar).

Tillbaka ombord, medan du äter lunch puffar tåget harmoniskt vidare mot Santander, Kantabriens huvudstad, vackert belägen vid Atlanten. Här finns det tid för sightseeing på egen hand. Efter middagen kan de som vill besök El Gran Casino (entrébiljett ingår). Övernattning sker i Santander.

Dag 4: Santander - Potes - Cabezón de la Sal

Tåget rullar vidare till Unquera-stationen. Härifrån plockas man upp av lyxbussen som kör till Potes genom den spektakulära dalgången Desfiladero de La Hermida. Potes är en pittoresk bergsby omgiven av Picos de Europas grönskande dalar och mäktiga berg. Efter att man har utforskat omgivningarna  kan man gå på La Hermida-spa:et om det lockar. Efter en traditionell lunch fortsätter tåget till Cabezón de la Sal. På eftermiddagen har man egen tid och kan besöka El Capricho i byn Comillas, ett av Gaudís tre verk i Norra Spanien. Middag och övernattning i Cabezón de la Sal.

 

Dag 5: Cabezón de la Sal - Santillana del Mar - Arriondas

Dagen börjar med ett besök i historiska Santillana del Mar, ”byn av 3 lögner”. Den är varken platt, helig eller ligger nära havet som dess namn antyder. Därefter blir det besök på Altamira-grottorna, även känd som ”grottmålningarnas Sixtinska kapell” med sina förhistoriska målningar samt Neo Cueva-museet (som illustrerar målningarna visuellt). Efter lunch återvänder ni till tåget som fortsätter till Asturien med stopp i Ribadesella - som har magnifika hus och en vacker strandpromenad. Middag och övernattning i Arriondas.

Dag 6: Arriondas - Oviedo - Candás

Idag kommer ni att besöka hjärtat av Furstendömet Asturien. Upplev den natursköna nationalparken Picos de Europa och åk upp till smältvattensjön Enol, omgiven av snöklädda bergstoppar. Sedan besöks Covadongas kapell/grottor/basilika, en plats full av traditioner och legender. Lunch äts ombord på tåget som rullar vidare mot Oviedo, eleganta huvudstaden i Asturien med många kulturella skatter. Gå vilse i den gamla staden på en tapasrunda och prova den naturliga äppelcidern som är så typisk för regionen. Middag ombord och övernattning i Candás.

Dag 7: Candás - Avilés - Gijón - Luarca

Du börjar dagen med att utforska Avilés, en historisk stad med en mysig stadskärna, sedan står ett besök i den härliga Atlantstaden Gijón på schemat. Tåget fortsätter efter Asturiens kustremsa till Luarca, en av Spaniens vackraste fiskebyar inklämd mellan klippor. Upplev den ”vita byn” med en guidad tur. Middag och övernattning i Luarca.

Dag 8: Luarca - Ribadeo - Viveiro

Resan fortsätter in i Spaniens västligaste region, Galicien. På gränsen till Asturien ligger den historiska byn Ribadeo som ni stannar till i. Här blir det ett besök på ”katedralstranden” Playa de las Catedrales - ett naturunder att häpnas över. Efter det finns det tid för sightseeing i Ribadeo innan tåget fortsätter till Viveiro medan ni äter lunch ombord. Den galiciska Rías Altas-kusten är fylld av dramatiskt vacker, oförstörd och rå natur. I Viveiro blir det en guidad tur samt middag, tåget stannar där för natten.

Dag 9: Viveiro - Santiago de Compostela

Medan du njuter av din sista frukost ombord anländer tåget till Ferrol där lyxbussen väntar på dig. Bekvämt körs du till vallfärdsorten Santiago de Compostela. Besök katedralen samt den gamla stadsdelen som är ett Unesco-världsarv, fylld av historiska byggnader, torg, kullerstensgator och utomjordiskt bra matutbud. Ta in den speciella pilgrimsatmosfär som råder i Santiago. Tågresan slutar efter detta besök.

Du checkar in på ett lyxigt centralt hotell, under kvällen finns det tid för avslappnning och sightseeing på egen hand.

 

Dag 10: Hemfärd

Efter frukost reser du hem från Santiago de Compostelas flygplats.