Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien

Transcantabrico Gran Lujo
Karta Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien

Det ultimata lyxtågresan i deluxe-kupé, från San Sebastián till Santiago.

Transcantábrico Gran Lujo är en av världens lyxigaste tågresor. Gran Lujo betyder ”Stor lyx” vilket är precis vad detta 5-stjärniga hotell på räls är. Tågets faciliteter och bekvämligheter uppfyller de allra högsta kraven och förväntningarna.

Den resande möts av en nostalgisk charm från tågresornas gyllene tidsepok under 1900-talet. En nostalgi som är uttryckt i både film och i littertur och Transcantabrico Gran Lujo lämnar ingenting åt fantasin.

Gastronomi, landskap, kultur, underhållning, förstklassig service och total avslappning bidrar tillsammans till att denna resa blir en unik och oförglömlig upplevelse.

Tågresan startar i en av världens viktigaste gastronomiska mekkan -San Sebastian och avslutas i den berömda pilgrimsstaden Santiago de Compostela (eller omvänt beroende på avgångsdatum).

(*eller tvärtom beroende på avresedatum)

Läs det detaljerade dagprogrammet längre ner på sidan.

Resan inkluderar som standard en övernattning både före och efter tågresan. Det är möjligt att lägga till extra övernattningar efter önskemål:

San Sebastian bjuder på allt från utsökta Michelin-restauranger till smakrika pinchos. Mellan måltiderna kan man lata sig på stranden, promenera längs strandpromenaden eller beskåda den vackert belägna staden och Biscayabukten från kullarna som omger staden.

Santiago de Compostela är en av Spaniens vackraste städer dit tusentals pilgrimer varje år ankommer. Det är en av de viktigaste kulturstäderna i Europa och bjuder på ett överflöd av charmiga platser, slingrande gator, restauranger och kulturella upplevelser.

Här får du tid till att uppleva de vackra städerna på nära håll och med Spain is Mores guidebok i handen, guidar vi dig till de bästa upplevelserna i båda städerna. Dessa två dagar sker på egen hand och inkluderar frukost.

Tågresan med Transcantabrico Gran Lujo slingrar sig genom den gamla smalspåriga järnvägen längs den gröna spanska nordkusten. Tåget rullar inte på de kommersiella tågspåren utan på de spår som gjorde att gruvproduktionen kunde skeppas till hamnen förr i tiden.

Detta är en resa genom spansk historia, från förhistorisk tid till nutid. Upplev nordkustens branta bergsklippor och gröna ängar, stränder och gå på upptäcktsfärd i städer och landsbygder. Varje stad är fylld med charm, vitalitet och historia då de genom århundranden förvandlats till konstverk.

Tåget följs av en lyxbuss som kör tåggästerna till de sevärdheter som tills fots ligger lite längre bort från perrongen. Alla sightseeingturer och entréavgifter är inkluderade i priset.

Tågsviterna är rymliga med träpaneler. Varje kupé har ett litet vardagsrum, sovrum och eget badrum, allt inrett med exklusiva detaljer. Vidare finns en bekväm dubbelsäng eller två enkelsängar (längd: 2 meter) samt garderob, bagagerum, skrivbord, värdeskåp, minibar, tv, musikanläggning, AC, internet mm. Genom de stora fönsterna kan man se landskapen som passerar förbi.

Frukost a la carte, utvalda middagar och luncher serveras dagligen i vagnens gemensamma utrymme. Andra måltider intas på andra läckra lokala restauranger där områdets specialiteter serveras.

Tåget erbjuder också en tesalong, en utsiktsvagn samt en pubvagn där det varje kväll bjuds på underhållning.

Önskar du att kombinera resan med extra övernattningar i San Sebastian , Santiago de Compostela eller andra städer kan detta självklart ordnas. Likaså ankomst från andra flygplatser.

Välkommen till en resa långt utöver det vanliga.

Klicka ”Se kalender” nedan för att se kommande avgångar.

LÄNK: Detaljerad information om hytterna och tåget generellt.

BLOGG: Klicka här för inspiration till din resa med Transcantabrico Gran Lujo och de andra lyxtågen i Spanien.

 

Klicka HÄR för att upptäcka en virtuell rundtur på tåget

Se kalender
Inkluderar
 1. Totalt 9 övernattningar: 7x övernattningar i egen suite-kupé/dubbelrum + 2 övernattningar på charmerande hotell i San Sebastian och Santiago.
 2. 9x frukost.
 3. 7x luncher och 7x middagar ombord på tåget med typiska rätter från de olika regionerna (även vin, kaffe och likör).
 4. Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Bilbao + Santiago till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-inkl. 1 stk incheckat bagage p.p
 5. Transport från Bilbao flygplats till San Sebastian.
 6. Musik och underhållning i pubvagnen.
 7. Programfasta utflykter inklusive entréavgifter till museer, katedraler, kloster m.m.
 8. Lyxbuss till utflykter (bussen följer tåget under hela resan).
 9. Dagens tidningar.
 10. Permanent säkerhetsservice/vakt.
 11. Flerspråkiga guider under hela resan.
 12. Utförlig, digital guidebok från Spain is More med resrutt, vägbeskrivningar till hotell och dylikt.
 13. 24/7 nödtelefonnummer.
 14. Skatter och avgifter.
 15. Inga obligatoriska drickspengar.
Ingår ej
 1. Korta eller lokala buss-eller taxitransporter exempelvis från/till flygplats till/från lokal buss eller tågstation eller hotell.
 2. Pristillägg för extra säng i rummet. 36.590 kr
 3. Dryck utöver till måltiderna.
Valfritt
 1. Gör din resa personlig: förläng din vistelse; lägg till spännande och autentiska upplevelser eller ev. extra nätter i San Sebastian, Santiago, Bilbao eller någon annanstans.
 2. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 3. Transport från flygplats till hotell på ankomstdagen.
 4. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 5. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien

Från
88.000 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 63.200 SEK

Dagligt program

Transcantábrico Gran Lujo*****: 10 dagars lyxresa genom Norra Spanien

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till San Sebastián

Ankomst till en av Europas vackraste städer, omgiven av en snäckskalsformad bukt med turkosblått vatten, berg och frodig skog. Baskiens San Sebastián är ett gastronomiskt mecka och är en av de städer med mest Michelinstjärnor per kvadratkilometer i världen - den perfekta starten på din lyxsemester.

I den gamla stadskärnan kan man gärna gå vilse på en pintxos-runda (baskiska tapas) och insupa atmosfären. Missa inte heller strandpromenaden eller alla de härliga sandstränderna. Bon appétit och stort nöje!

Dag 2: San Sebastián – Carranza

Välkomstmöte kl 13:00 på hotell Barceló Costa Vasca. Efter lunchen och en guidad tur av San Sebastián tar lyxbussen er till Bilbao där lyxtåget väntar. Här hälsas ni hjärtligt välkomna av besättningen med en cocktail och tåget rullar sedan ut ur stationen. Under resan till Villasana de Mena serveras den första middagen ombord. Övernattning i Cerranza.

Dag 3: Carranza - Bilbao - Santander

Liksom alla andra mornar njuter ni av frukosten i tåget medan vackra vyer passerar förbi. Ni börjar dagen med ett besök i Bilbao, en dynamisk stad som gjort en imponerade förvandling från industritung till arkitektur och nyskapande. Entrébiljetter till det berömda Guggenheimmuseet ingår. museet kombinerar det moderna med det traditionella och har blivit en symbol för staden.

Tillbaka ombord, medan du äter lunch tuffar tåget harmoniskt vidare mot Santander, Kantabriens huvudstad, vackert belägen vid Atlanten. Här finns det tid för sightseeing på egen hand. Middag och övernattning sker i Santander.

Dag 4: Santander - Potes - Cabezón de la Sal

Tåget rullar vidare till Unquera-stationen varifrån turen sedan går genom La Hermid-ravinen till bergsbyn Potes, som ligger vackert omgivet av Picos de Europa-bergen  Potes är en pittoresk bergsby omgiven av Picos de Europas grönskande dalar och mäktiga berg. Efter att man har utforskat omgivningarna  kan man gå på La Hermida-spat om det lockar. Efter en traditionell lunch fortsätter tåget till Cabezón de la Sal. På eftermiddagen har man egen tid och kan besöka El Capricho i byn Comillas, ett imponerande hus från 1900-talet designat av Antonio Gaudi. Middag och övernattning i Cabezón de la Sal.

 

Dag 5: Cabezón de la Sal - Santillana del Mar - Llanes

Dagen börjar med ett besök i Santillana del Mar, med sin vackert bevarade medelåldersby. Därefter blir det besök i Altamira-grottorna, det finaste, realistiska exempel på paleolitisk grottkonst. Efter lunch återvänder ni till tåget som fortsätter till Asturien med stopp i Llanes. Njut av strandpromenaden. Middag och övernattning i Llanes.

Dag 6: Llanes - Oviedo

Idag kommer ni att besöka hjärtat av Furstendömet Asturien. Upplev den natursköna nationalparken Picos de Europa, heligdomen i Cavadonga och Enolfloden. Det är ett område fullt med traditioner och legender. Lunch äts ombord på tåget som rullar genom Asturiens vackra landsskap mot huvudstaden Oviedo. Här finner du höjdpunker inom asturisk-romansk konst såsom Basilica di San Julián de los Prados. Möjlighet till rundtur i staden och tid på egen hand. Middag och övernattning i Oviedo.

Dag 7: Oviedo - Gijón - Luarca

Dagen börjar med en tur till Gijon som ligger intill den Kantabriska kusten. Efter rundturen återvänder du till tåget som fortsätter den kustnära resan till Luarca. Här kan du få en guidad tur i den charmerande fiskebyn.  Middag och övernattning i Luarca.

Dag 8: Luarca - Ribadeo - Viveiro

 På gränsen mellan regionerna Asturien och Galicien ligger den vackra byn Ribadeo varifrån bussturen går till Las Catedrales-stranden, en av de mest spektakulära stränderna i världen. Efter det finns det tid för sightseeing i Ribadeo på egen hand innan tåget fortsätter till Viveiro medan ni äter lunch ombord. Här får ni en rundtur i staden och tid på egen hand. Middag och övernattning i Viveiro.

Dag 9: Viveiro - Santiago de Compostela

Medan du njuter av din sista frukost ombord anländer vi till Ferrol där lyxbussen väntar på dig. Bekvämt körs du till vallfärdsorten Santiago de Compostela. Njut av en rundtur i denna historiska stad som varit målet för caminopilgrimer i över tusen år. Här beundras de otaliga, konstnäriska pärlorna som exempelvis den enorma katedralen. Resan med Transcantabrico Gran Lujo slutar officiellt efter denna guidade tur.

Du checkar in på ett lyxigt centralt hotell. Under kvällen finns det tid för avkoppling och sightseeing på egen hand i Santiago.

 

Dag 10: Hemfärd

Hemresa. Det är möjligt att förlänga turen med extra övernattningar i Santiago eller någon annanstans.

Andra liknande resor

Se alla tågresor

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg