ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min resa
sim

Camino Finisterre


sim

Camino Finisterre


sim

Camino Finisterre


Sträckor

Var vill du börja ditt Camino Finisterre?

Vi har delat in el Camino i olika sträckor: var och en med sina egenskaper, fördelar och svårighetsgrad. Klicka på valfri sträcka för att se mer information.

Camino Finisterre

Santiago - Muxia

Nivå: 2.00

Distans: 117.00 km

Antal etapper till fots: 5

Antal etapper med cykel: 0

Mer info

Camino Finisterre

Hitta ditt Camino Finisterre

 

Camino Finisterre (Santiago via Finisterre till Muxía)

Slutför ditt Camino med denna vackra vandring till Finisterre och Muxía. Inkl. flyg t/r, boende, m.m.

Från 8.300 SEK/pers. Per person i dubbelrum

ruta andando

Sträckor :  

Camino Finisterre (Santiago via Finisterre till Muxía)

Om Camino Finisterre

  • Längd 117 km.
  • Startpunkt: Santiago de Compostela.
  • Slutpunkt: Finisterre eller Muxía.

Fram till det att Columbus bevisade motsatsen var Finisterre (Fisterra på galiciska) slutet på den kända världen. Därav namnet Finisterrae, "världens ände" som romarna kallade platsen. I århundraden har detta vilda kustområde varit ett symboliskt slut för många pilgrimer efter deras långa och mödosamma resa till Santiago.

Under de nästan 90 kilometerna från Santiago till Finisterre passerar leder genom omväxlande landskap och många intressanta sevärdheter. Om man har gått i inlandet i flera dagar, eller kanske veckor, är det en fröjd att se den mäktiga Atlanten, ”fjordarna” och de vita milsvida sandstränderna torna upp framför sig.

Fyren i Finisterre är slutmålet för leden, den är belägen på en slags halvö ovanpå en brant klippa varifrån den vackert ståtar ut över havet. Detta kustområde, som kallas för Costa de Morte (dödens kust), besitter en rå och kraftfull skönhet. Där ute i det blå har många skepp förlist på de lömska reven som gömmer sig under de vågorna.

Under resans gång till "världens ände" passeras flera mysiga småbyar. Galicien har en mycket lång fisketradition och man kan äta den allra bästa havsmaten runt om i regionen. Gå runt i hamnkvarteren och se om du hittar en restaurang som serverar dagens fångst.

Man kommer också stöta på ett stort antal intressanta kyrkor, Pazos (eleganta galiciska herrgårdar), Cruceiros (pilgrimskors) och otaligt med Hórreos (en typiskt galicisk ”härbre”).

Du kan antingen välja att stanna i Finisterre och ta bussen tillbaka till Santiago för övernattning. Om det passar ditt schema rekommenderar vi att fortsätta ytterligare en dag till Muxía. Denna lilla kuststräcka är en av Spaniens mest sevärda med gott om läckra sandstränder, stupande klippor, sanddyn och små harmoniska byar. Man passerar dessutom praktfulla kyrkor såsom Santuario de Nosa Señora da Barca. Från Muxía tar man bussen tillbaka till Santiago - där du övernattar innan hemfärd.

Finisterre-leden är det perfekta avslutet på Camino de Santiago - både mentalt, fysiskt, religiöst och historiskt. Vägen till Finisterre, och speciellt om du väljer att fortsätta till Muxía, kommer att låta dig uppleva ett unikt, autentiskt och mindre känt Galicien.

Ha en alldeles underbar vandring! - ¡Buen camino!

Se våra gästers omdömen

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Du bestämmer när, startpunkt och ressätt. Designa din egna unika pilgrimsresa.
Webbkarta| Hur man bokar| Frågor| Länkar| Resevillkor| Juridiska villkor| Kontakt Betala med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal