Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

Karta Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

En oförglömlig upplevelse i en av Galiciens vackraste fjordar - med natur, fysisk aktivitet och god mat. Resan nkluderar boende, flyg t/r samt utrustning.

Paddla kajak i Ría Arousa, en av Spaniens vackraste fjordar och i Ulla-floden till Padrón. Här lämnar du kajaken och vandrar den sista sträckan av Camino Portuguese (Portugiska vägen) innan du slutligen når Santiago de Compostela.

Förutom kajakäventyret bjuder resan även på massor av historia, kulinariska upplevelser och inte minst storslagen natur!

Resan består av 4 kajaketapper på totalt 77 km, där du färdas i turkosblått vatten och passerar vita sandstränder som för ens tankar till Karibien. Efter det följer 26 km vandring. Resan avslutas med två nätter i Santiago som ger dig chansen att uppleva en av Spaniens vackraste och mest historiska städer på nära håll. Vår guide Carlos talar flytande engelska och har en stor passion för mat. Han har jobbat med några av Spaniens bästa kockar och förutom att guida dig kommer han även i detalj berätta om områdets lokala delikatesser.

Under kajakresan besöks byar, sevärdheter och platser dit få turister hittar. Övernattar gör du i tält, stugor, vandrarhem och på hotell. Genom att resa på det här sättet kommer du nära naturen, traditionerna och gastronomin på ett genuint och personligt sätt. 

Galicien är välkänt för sin utsökta gastronomi och området hör till ett av de populäraste resmålen för spanjorerna. Här finns alla förutsättningar för en lyckad semester: utsökt mat och vin, endast ett fåtal turister, vacker natur, idylliska fiskebyar, många upplevelser och inte minst ett bra sommarklimat. Vad mer kan man önska sig?

INFORMATION OM RESAN

Tidigare erfarenhet av kajakpaddling är inte nödvändigt. Det är dock viktigt att du kan simma och att din fysiska form/status är okej. Kajakresan, Camino del Mar, är en aktivitet i sig själv men det kommer också att erbjudas andra upplevelser som snorkling, fiske, vandring i nationalparken Cortegada, m.m. under resans gång Vi besöker också historiskt viktiga platser.

Området är känt för sina gastronomiska festivaler. Beroende på säsong och tillfälle kommer resan att organiseras så att de kan besökas.

Generellt är förutsättningarna för kajakpaddling utmärkta. Arousa-fjorden är skyddad av den vackra halvön Illa Sálvora. Ha dock i åtanke att risken för dåligt väder alltid är närvarande i Galicen. Om guiden anser att vädret innebär en fara för de resande har han alltid rätt att avbryta etappen/etapperna. Beroende på vilken sida av floden ni befinner er på (A Coruña eller Pontevedra) kommer vi att försöka hitta ett sätt att fortsätta resan.

Om inte förutsättningarna förbättras under hela veckan kan vi avbryta kajakturen och byta ut rutten för ett annat alternativ under dessa dagar. Om vädret, som är utom Spain is Mores kontroll, gör att en etapp/er ställs in, kan ingen ersättning för dessa krävas.

La Credencial är ett intyg som visar att du har gjort El Camino via vattenvägen. Så länge du har färdats minst 40 sjömil och har stämplat i pilgrimspasset i tre städer mellan provinserna Pontevedra och A Coruña kan du hämta ut det på pilgrimskontoret när du anländer till Padrón - ett fint minne att ta med sig hem.

ATT TA MED SIG

Du bör ta med en baddräkt, en syntetisk tröja för segling, hatt, solglasögon (gärna med snöre för att inte tappa den), vattentäta skor, vandringsskor, en liten ryggsäck, solskydd och handduk. Slutligen, kom ihåg att ta med en lätt sovsäck och en varm tröja/skaljacka. Om du vill ha andra kläder för vandringen kan din resväska (en p/p) skickas från första övernattningen till boendet i Padrón. Meddela då oss att du vill ha bagagetransport under denna del.

Varje kajak (för 2 personer) rymmer ett tält som tillhandahålls av oss, ett uppblåsbart liggunderlag, sovsäck och en plastbehållare för kläder/personliga tillhörigheter.

VISSTE DU ATT...

legenden lyder att Sankt. Jakobs (Santiago el Mayors) kvarlevor kom med båt via Arousa-fjorden och Ulla-floden till Padrón. Därefter till den plats som vi idag känner till som Santiago de Compostela.

Gruppstorlek: max 24 personer.

Min. ålder: som utgångspunkt 16 år.

 

Startdatum 2024

Departures 2024

June: 23

July: 1 - 8 - 22 - 29

August: 12 - 19 - 26

September: 2 - 9

Läs mer om fördelarna med att paddla kajak här

Välkommen till en minnesrik och aktiv semester!

 

Rabatt

 

Se kalender
Inkluderar
 1. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 2. 7 övernattningar inkl. frukost: 5 nätter i tält eller stuga. 2-3 nätter övernattar du i ett gemensamt rum för kajakgruppen. 2 nätter i dubbelrum i ett mysigt, centralt beläget hotell i Santiago de Compostela.
 3. 5x luncher och 5x middagar under kajakturen och vandringen samt en del snacks.
 4. Upphämtning på flygplatsen i Santiago och transport till startpunkten dagen före kajakturen.
 5. En guide under kajakpaddlingen och vandringsturen (Santiago utforskas på egen hand, dock är Spain is Mores digitala guidebok  inkl. i priset).
 6. Kajakutrustning: dubbelkajak, paddel, flytväst, 25 liters insättningstank (övrigt bagage kan skickas till hotellet i Santiago).
 7. Uppblåsbar madrass för nätterna i tält.
 8. Olika aktiviteter längs vägen såsom snorkling, vandring, fiske, m.m.
 9. 24/7 servicenummer under resan.
Ingår ej
 1. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
 2. Obs! Om du reser ensam betyder det inte att du kommer ha en kajak för dig själv. Kajaken är alltid för 2 personer. Det är inte möjligt att köpa "singel-kajak-tillägg".
 3. Schlafsack ist nicht mit inbegriffen.
Valfritt
 1. Ytterligare dagar i Santiago eller någon annanstans i Galicien - eller Madrid, Barcelona, m.m. Hör gärna av dig så skräddarsyr vi ett förslag.
 2. En utflykt till ”världens ände” i Finisterre på din lediga dag i Santiago.
 3. Avboknings- och reseförsäkring från Gouda: 7% av resans totala pris.

Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

Från
17.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.700 SEK

Dagligt program

Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till San Vicente del Grove

Efter ankomsten till flygplatsen i Santiago de Compostela kommer du att mötas av en chaufför som tar dig direkt till San Vicente del Grove där du kommer att träffa guiden och resten av gruppen.

Middagen sker i en "Furancho", som är en slags ”hemlig” restaurang i Galicien! Övernattning sker i tält eller stuga på campingplatsen.

Dag 2: San Vicente, El Grove, Isla de Arosa.

17 km. i kajak.

Efter frukosten bär det av till havs. Kajaken förbereds och när allt är klart, börjar turen mot O Grove (första stämpeln i pilgrimspasset).


Efter lunchen fortsätter ni till den idylliska ön Arousa för övernattning. Till middag blir det en så kallad "Mariscada" (det bästa från havet) i en strandrestaurang på ön.


Mer vackert och autentisk än så blir det inte. Övernattning i tält på campingplatsen.

Dag 3: Isla de Arousa, Carreiron, Islote de Areoso, Area Secada, Punta Cabio

Efter frukosten bär det av mot lilla ön Areoso som för ens tankar till Karibien. Den är omgiven av vita sandstränder och turkosblått vatten - bara vajande palmer fattas. Här blir det en liten vandring till Secada för lunch i en lokal ”Chiringuito” (strandrestaurang/bar). Sedan besöks fyren i Arousa och kajakpaddlingen fortsätter till Punta de Cabío.

Middag och övernattning i tält på campingplatsen.

(18 km i kajak)

Dag 4: Punta Cabio, Pobra do Caramiñal, Cabo de Cruz, Rianxo

Efter frukost börjar dagens kajaktur mot Rianxo. Första stopp är Pobla do Caramiñal där man kan njuta av ”Vermouth” och läckra tapas i stadens historiska centrum. När kroppen åter är full av energi, går ni till Cabo de Cruz. Sedan njuter vi av fiske och snorkling från kajaken vid de närliggande pittoreska öarna. Till middag i Rianxo bjuds det på en riktig grillfest. En dag fylld av matupplevelser.

Övernattning i stuga på campingplatsen.

(20 km i kajak)

Dag 5: Rianxo, ön Cortegada (nationalpark), Catira, Pontecesures.

Dagens etapp går till ön Cortegada, där man paddlar vid de berömda musselodlingarna. På ön finns en nationalpark med vandringsstigar och efter en stund pausar vi och äter den medtagna matsäcken. Vi fortsätter till Catoira för ett besök på Viking Towers sedan kajakar vi vidare längs replikor av vikingaskepp.

Nu lämnar vi fjordens saltvattnet och fortsätter in i floden Ullas sötvatten. I Pontecesures slutar kajakpaddlingen för denna gång, middagen äts i Pontecesures och boendet är ett pensionat eller vandrarhem. Det bagage som inte tagits med på kajakturen tas åter emot här (nästa dag transporteras det till hotellet i Santiago).

(24 km i kajak)

Dag 6: Pontecesures till Santiago de Compostela

Den här dagen vandrar vi 26 km av den berömda pilgrimsleden Camino Portugués till vallfärdsorten och slutmålet: Santiago de Compostela.

Strax innan ankomsten till Santiago, cirka 7 km före, firas målet med en lätt snack, en 'pulpada' (bläckfisk). Vid ankomsten till Santiago besöks katedralen.

Vi visar dig till ditt mysiga hotell där ditt bagage väntar. Nu har resan kommit till sitt slut. Under kvällen kan du njuta av Santiagos pulserande folkliv och utforska den på egen hand.

(26 km vandring)

Dag 7: Santiago de Compostela

Frukost ingår på hotellet. Sedan har du en hel dag i en av Spaniens vackraste och mest historiska städer. Längs kullerstensgatorna i den gamla stadskärnan finns en mängd bra restauranger, mysiga torg och massor av liv och rörelse. Sätt dig på en uteservering och smält alla nya intryck från den gångna veckan. Gärna över en Pulpo a la Feria med ett glas vitt Albariño-vin.

Dag 8: Hemfärd

Hemresa från Santiago de Compostela.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg