ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min resa
sim

Camino Primitivo


sim

Camino Primitivo


sim

Camino Primitivo


Sträckor

Var vill du börja ditt Camino Primitivo?

Vi har delat in el Camino i olika sträckor: var och en med sina egenskaper, fördelar och svårighetsgrad. Klicka på valfri sträcka för att se mer information.

Camino Primitivo

Oviedo - Santiago de Compostela

Nivå: 4.00

Distans: 340.00 km

Antal etapper till fots: 13

Antal etapper med cykel: 0

Mer info

Camino Primitivo

Hitta ditt Camino Primitivo

 

Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

(Etapper 1-14): 16 dagar, 315 km pilgrimsvandring på en av de vackraste och samtidigt minst använda lederna. Inkl. flyg t/r, boende, m.m.

Från 15.750 SEK/pers. Per person i dubbelrum

ruta andando

Sträckor :  

Camino Primitivo (Oviedo-Santiago)

Om Camino Primitivo

  • Längd: 322 km.
  • Startpunkt: Oviedo.
  • Slutpunkt: Santiago de Compostela.

Camino Primitivo betyder ”den ursprungliga vägen” på spanska. Det var den första pilgrimsleden till Santiago de Compostela (med historisk referens) och betraktas därmed som den ursprungliga. Kung Alfonso den andre av Asturien reste på 800-talet från Oviedo till Santiago för att besöka Aposteln Sankt. Jakobs grav som hade upptäckts några år tidigare. Vägen som kungen tog är väldokumenterad - och dagens led följer i stort sett i samma spår. Camino Primitivo sammanstrålar med Camino Francés i Melide, därifrån går man de sista etapperna av den franska vägen till Santiago de Compostela.

Camino Primitivo kännetecknas av att den är betydligt mer kuperad än den franska vägen, mellan Oviedo och Lugo är det upp och ner nästan hela tiden. Samtidigt är omgivningarna som i en saga, man vandrar igenom några av Spaniens vackraste och mest glesbefolkade områden. Man går i frodiga skogsområden, längs kristallklara floder, i grönskande dalar, berg och passerar många pittoreska småbyar.

"Primitivo" kan också betyda ”primitiv” och denna led är, i många avseenden, just det. Man måste som pilgrimsvandrare vara inställd på att det finns betydligt färre städer, restauranger, matbutiker, m.m. än längs med Camino Francés eller andra leder.

På samma sätt är hotellutbudet begränsat, dock har det inte hindrat oss från att ta fram gästvänliga och genuina boenden under resans gång. Etapperna kan vanligtvis inte förkortas eller justeras, som på den franska vägen, eftersom boendena är relativt få till antalet. 

Camino Primitivo är också annorlunda jämfört med de andra lederna eftersom det finns så få pilgrimsvandrare. Du kommer mycket oftare höra ”bää”, ”muu” och ljuvligt fågelkvitter än ”buen camino” och ”hola”. Endast ca 3% av all pilgrimer anländer till Santiago via denna väg.

Förutom omväxlande naturupplevelser erbjuder resan också en bris av storstadspuls. Oviedo är en av Spaniens finaste städer och en kulturell metropol. Den gamla stadskärnan är extremt charmig med tapasbarer, sevärdheter och folkliv. Senare på leden kommer du även att bekanta dig med Lugo, som har en av världens bäst bevarade romerska stadsmurar. Till sist anländer du till attraktiva Santiago de Compostela, det ultimata slutmålet för Camino de Santiago och ett måste för varje pilgrim att spendera tid i.

Ha en alldeles underbar vandring! - ¡Buen Camino!

Se våra gästers omdömen

Skapa ditt egna Camino de Santiago

Du bestämmer när, startpunkt och ressätt. Designa din egna unika pilgrimsresa.
Webbkarta| Hur man bokar| Frågor| Länkar| Resevillkor| Juridiska villkor| Kontakt Betala med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal