Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

La Costa Verde Express****8 dagars äventyr längs Spaniens vackra, gröna nordkust: Bilbao - Santiago

Costa Verde Express
Karta La Costa Verde Express**** 8 dagars äventyr längs Spaniens vackra, gröna nordkust: Bilbao - Santiago

Upplev magin med Costa Verde Express - En resa in i en lyxig värld på räls

Välkommen till La Costa Verde Express

- "Den gröna kustens express" - och välkommen till en fantastisk tågresa längs den vackra spanska nordkusten, mellan havet och bergen. Tågresan sträcker sig mellan Bilbao och Santiago de Compostela och kommer att erbjuda dig natur- och lyxupplevelser i överflöd.

Tåget är erkänt som ett av världens bästa och det lever upp till sitt rykte med en reseupplevelse utöver det vanliga. La Costa Verde Express, tidigare känt som lyxtåget 'El Transcantábrico', är inte bara ett tåg, det är en innovativ reseupplevelse, designad för att möta önskemålen från även de mest kräsna resenärerna.

Denna 6-dagar/5-nätters resa passerar genom några av Nordspaniens höjdpunkter, från de förhistoriska Altamira-grottorna och hisnande stränder till Guggenheim-museets moderna arkitektur.

Vad kan du förvänta dig? Praktfull natur, spännande kultur, museer, stränder och berg i norra Spanien. En resa utan like, som kopplar samman de bästa regionala köken med lyxig service och spektakulära upplevelser.

Måltiderna är inte bara måltider; de är en kulinarisk utförande av de finaste regionala rätterna.

Sviterna har stora fönster med gardiner, som inbjuder till att njuta av det vackra scenariot utanför. Varje svit (6m2) är en kombination av komfort och elegans med dubbelsäng, bagageutrymme, minibar, kassaskåp, garderob, skrivbord och luftkonditionering. Det privata badrummet har alla förväntade faciliteter.

Gästerna kan fritt röra sig mellan de olika salongerna och vagnarna.

La Costa Verde Express kör i ett behagligt tempo, vilket ger dig gott om tid att njuta av de många spännande upplevelserna. På natten stannar tåget vid små charmiga tågstationer, där du på egen hand kan utforska eller bara njuta av tågets faciliteter.

Före tågresan övernattar du i startstaden, med möjlighet till flera övernattningar, så att du på egen hand kan utforska antingen Bilbao eller Santiago (beroende på avgång). Efter tågresan finns ingen anledning till stress; vi ser till att du får ytterligare en övernattning på ett trevligt hotell i slutstaden. Fler övernattningar eller ett längre program är också möjligt.

Observera att resan kan vara från Bilbao till Santiago eller tvärtom. Flygresor, transport och övernattningar före och efter tågresan arrangeras självklart därefter.

Läs praktisk information om tågresan här


 

Costa Verde Express Minikryssning

Det är möjligt att uppleva detta fantastiska tåg på en minikryssning med två övernattningar, antingen mellan Bilbao och Oviedo eller mellan Bilbao och León. Läs mer här och se priser och datum för 2024.


Rabatt på Costa Verde Express

Tågbolaget erbjuder vanligtvis rabatt under lågsäsong, vilket typiskt är juli och oktober. Förhör dig hos Spain is More för att få mer information.

 

 

Läs vår blogg om lyxtågresor i Spanien här

Se kalender
Inkluderar

7 x övernattningar. 2 övernattningar på charmerande hotell (Bilbao och Santiago) + 5 övernattningar ombord på 'La Costa Verde Express'.

7 x frukost.

5 x middagar och 6 x luncher ombord på tåget med typiska rätter från de olika regionerna (härtill vin, kaffe och likör).

Flyg t/r Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Bilbao - inkl. 1 stk incheckat bagage p.p.**

Musik och underhållning i ”pubvagnen”.

Utflykter enligt program inklusive entré till museer, katedraler, kloster m.m.

Lyxbuss till utflykter (bussen ledsagar tåget under hela resan).

Dagens tidningar och nyheter.

Permanent säkerhetsservice/vakt.

Flerspråkiga guider under hela turen.

Spain is Mores digitala reseguide med rekommendationer, resrutt, köranvisningar till hotell m.m.

24/7 nödtelefonnummer.

Skatter och avgifter.

Ingen obligatorisk dricks.

*OBS: Dubbelsängarnas bredd: 120 cm.

**Om inget annat är specificerat iofferten. Vikt beror på flygbolagets regler (vanligtvis mellan 20 och 23 kg.).

Ingår ej
  1. Korta, lokala buss eller taxitransporter, exempelvis från/till flygplatsen eller från/till lokala buss-och tågstationer eller hotell.
Valfritt
  1. Gör din resa personlig: lägg till extra övernattningar före eller efter tågresan eller spännande autentiska upplevelser.
  2. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
  3. Transport från flygplats till hotell på ankomstdagen.
  4. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
  5. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

La Costa Verde Express****

8 dagars äventyr längs Spaniens vackra, gröna nordkust: Bilbao - Santiago

Från
56.400 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 40.650 SEK

Dagligt program

La Costa Verde Express****
8 dagars äventyr längs Spaniens vackra, gröna nordkust: Bilbao - Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Day 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på 4-stjärnigt hotell i centrum av Bilbao. 

Bilbao är en av de viktigaste städerna i Baskien. Till skillnad från det aristokratiska San Sebastian, har Bilbao alltid varit betraktat som den fula, industriella systern. Detta ändrades då Bilbao blev hem till det storartade, moderna och futuristiska Guggenheimmuseét som är en av stadens höjdpunkter. 

Lägg till en charmig, gammal stadskärna, kultur, massor av läckra tapas- och pinchosbarer, några av Spaniens bästa restauranger och en stad i ständig utveckling. 

Dag 2: Bilbao-Santander

Uppsamling på Concordia- Bilbao station kl. 10.00 och presentation av besättningen och inkvartering ombord. Panoramatur med buss runt Bilbao, en dynamisk stad somhar lyckats få nytt liv efter nedgången i den traditionella tungindustrin. Inträde till det berömda Guggenheimuseét ingår-symbolen på detta nya Bilbao. Lunch ombord medan tåget kör mot Santander. På eftermiddagen hålls en rundtur i Santander som efterföljs av tid på egen hand i staden och senare är det middag på en av stadens restauranger. De som önskar kan eventuellt besöka Casino del Sardinero. Natt i Santander.

 

 

Dag 3: Santander - Santillana - Llanes

Medan vi äter frukost ombord på tåget, ankommer vi till Cabezón de la Sal där vår buss kör oss till den vackra medelåldersbyn Santillana del Mar och neogrottan Altamira. Lunch i Santillana del Mar. Efter lunchen kör tåget in i Asturien där vi besöker Llanes där tåget också stannar över natten. Middag ombord på tåget.

Dag 4: Llaness-Picos de Europa-Oviedo

Efter frukost ankommer vi med buss till den första huvudstaden i det Asturiska kungariket, Cangas de Onís. Staden ligger i hjärtat av bergskedjan Picos de Europa. Här upplever vi heligdomen i Covadonga och Enol-sjön. Senare, medan vi äter lunch, vänder vi tillbaka till tåget som kör till Oviedo. Besök i Avilés, nuvarande huvudstad i Asturien, där det finns tid på egen hand innan middag och övernattning på tåget. 

Dag 5: Oviedo-Gijón-Luarca

Efter frukost startar vi dagen med ett besök i Gijón, den vackra,dynamiska staden vid havet. Tid på egen hand. Om eftermiddagen ankommer vi till den lilla idylliska fiskebyn Luarca där vi gör ett besök i staden, äter middag och övernattar.

Dag 6: Luarca-Ribadeo-Viveiro

Medan vi äter frukost, ankommer vi till Ribadeo, den första galiciska enklaven på våran rutt. Tid på egen hand och lunch i Ribadeo. På eftermiddagen ankommer vi med tåget till Viveiro. Besök, middag och övernattning i Viveiro.

Dag 7: Viveiro-Ferrol-Santiago de Compostela

Sista dagen på tågresan. Medan vi äter frukost ankommer vi till Ferrol där vi säger farväl till besättningen. Härifrån går turen i buss till Santiago de Compostela, slutdestinationen för den berömda Camino de Santiago. Besök i staden och lunch på Parador Reyes Católicos. Tågresan slutar officiellt runt kl. 16:00.

Övernattning på hotell centralt i Santiago.

 

Dag 8: Hemfärd

Hemresa från Bilbao eller Santiago.

Andra liknande resor

Se alla tågresor

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg