Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Pilgrims of León: Byungjun Kim från Sydkorea

(#POL) Igår talade vi med Byungjun Kim över en kopp kaffe, en designer från Sydkorea som eftersträvar en lugnare tillvaro med mindre stress.

2018-03-23

Hola Byungjun, varför går du Camino de Santiago?

– Jag är 29 år och arbetade tidigare som designer i Sydkorea, min vardag var fylld av stress och jag började få sympton av utbrändhet. Min läkare sa att medicin troligtvis inte skulle hjälpa mig, bara en livsstilsförändring. Så jag sa upp mig från jobbet, och nu går jag Caminon. Jag känner mig redan mycket bättre, livet är enklare. Luften i Spanien är så fräsch! I Sydkorea är det mycket föroreningar, och naturen här är så vacker.

Var började du din Camino?

– Jag började i Pamplona och ​går runt 25-30 km om dagen. För ett par dagar sedan stukande jag foten ganska illa så jag blev tvungen att besöka sjukhuset här i León. De sa att jag skulle vila i tre dagar, imorgon är det den tredje dagen så äntligen får jag fortsätta min Camino!

Interview pilgrims of León

Har du träffat många pilgrimer?

– Ja, nya vänner varje dag! Från Italien, Holland, Tyskland… På El Camino möter man nya vänner hela tiden! 

Vad tycker du om Spanien?

– Jag älskar Spanien! Jag flög in till Barcelona och stannade där i ett par dagar, jag skulle gärna bo där. Jag är fascinerad av Guadí och arkitekturen, jag besökte just Casa Botines här på Calle Ancha.

Kommer Camino de Santiago att förändra dig?

– Jag tror absolut att Camino de Santiago kommer förändra mig, jag vill ha ett enklare och mindre stressigt sätt att leva på - och jag kan redan känna El Caminos inverkan!

Tusen tack till Byungjun Kim, vi önskar han lycka till med sin Camino och hoppas han hittar balansen i livet.

Tillbaka