Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Pilgrims of León: Camino Experten John från Skottland (del 2)

(#POL) Den första pilgrimsintervjun med John var väldigt omtyckt så nu följer vi upp med ytterligare en i videoformat. John har nu varit ute i över 80 dagar på 2 helt olika pilgrimsleder! Och går Camino Francés igen - fast fel väg!

2018-06-12

John började i SJPdP, gick ca. 800 kilometer till Santiago och tog ett plan direkt till Lissabon vid ankomsten. Sedan gick han Camino Portugués tillbaka till Santiago. Nu går han tillbaka "fel väg" längs Camino Francés till St. Jean-Pied-de-Port. 

 

"Jag går inte tre Caminon, 

Jag går en Camino,

Min Camino!"

 

Utdrag från intervjun (se den nedan)

"Jag har nästan avslutat min Camino, för mig kommer St. Jean-Pied-de-Port (SJPdP) vara målstrecket. Många pilgrimer får en känsla av lättnad och prestation när de når Santiago, för mig kommer det att vara i SJPdP. Du sätter ett mål som pilgrim, och det är väldigt känslomässigt när en så enorm resa kommer till ett slut. "

"För mig innebär Caminon att släppa vardagen och bara koppla av. Jag ser framemot att komma hem och “connecta" med mina käraste igen, efter nästan tre månades vandring."

Tillbaka