Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Pilgrims of León: Keith från Sydafrika

(#POL) Idag pratar vi med Keith från Sydafrika, som bor i London och gör El Camino på egen hand.

2018-03-23

Hur kom idéen att göra Caminon?

– För ett par år sedan reste jag i Norra Spanien med mina söner, vi besökte Bilbao och bland annat en fantastisk musikfestival. Efteråt reste vi runt i Burgos, Santiago och Llanes. Hela tiden såg vi pilgrimer som gjorde Camino del Norte (den norra kustnära leden) och då väcktes tanken att gå själva.

Finns det några skillnader med att resa i norra Spanien jämfört med södra delen av landet?

– Det är definitivt lugnare här jämfört med andra delar av Spanien, mindre turister. Alla är så vänliga. Till exempel på El Camino ser man att lokalbefolkningen är väldigt vana vid pilgrimer.

Var började du din Camino?

– Jag började gå i Saint-Jean-Pied-de-Port. De första dagarna var väldigt tuffa, och vi kunde inte gå den normala leden som var stängd på grund av snö. Nu, under vägens gång, ser jag de snöklädda Kantabriska bergen och Picos de Europa i norr.

Stannar du ibland mer än en natt på samma plats?

– Ja, jag har stannat en extra natt i Logroño, Burgos och kommer nu vara i León till på lördag. Jag ska uppleva sevärdheterna, katedralen, Casa Botines… Och äta gott i tapas-barerna! 

Bor du på vandrarhem eller hotell?

– Jag bor i små mysiga hotell längs leden. Jag gillar att ha min privata sfär. Jag bodde en natt på ett Albergue i Roncesvalles men det var inte min grej. Jag är diabetiker, och jag vill ha mitt egna utrymme. Alla går El Camino på sitt eget sätt och det spelar ingen roll var man övernattar. Jag är här för att vandra!

Tack för att du tog dig tid Keith, lycka till och "Buen Camino"!

Tillbaka