Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Detaljerad information om Transcantabrico Gran Lujo

Detaljerad information om resor med Transcantábrico

2023-11-16

Transcantabrico Gran Lujo Tåget

Ombord på El Transcantábrico Gran Lujo kan du njuta av inte bara det förvånansvärt rymliga interiöret, utan också av personlig uppmärksamhet, förstklassig service och exklusiva aktiviteter som kommer att göra denna resa till en riktigt trevlig upplevelse.

Det handlar om en resa tillbaka till 1920-talet, när de historiska Pullman-vagnarna (sovvagnar) som idag används som lounger, först togs i bruk. Tillsammans med sviterna skapar de ett autentiskt femstjärnigt hotell på räls med faciliteter som uppfyller de mest krävande förväntningarna.

Kupéer/rum 'Suite Gran Lujo'

Alla kupéer är rymliga sviter inredda i trä, uppdelade i vardagsrum, sovrum och badrum, utrustade med egen badkar eller dusch och dekorerade med exklusiva detaljer.

Deras rymlighet gör det möjligt att njuta av en bekväm dubbelsäng (150 x 200 cm) eller två enkelsängar (80 x 200 cm), garderob, bagageutrymme, skrivbord, kassaskåp och minibar samt den mest avancerade komforten med LED-skärmar, radio, justerbar luftkonditionering, multimediedator med gratis internetanslutning och inbyggd telefon.

Boka din Transcantabrico Gran Lujo här

Sviterna består också av ett vardagsrum med bäddsoffa som kan omvandlas till en extra säng, stora fönster och badrummet är utrustat med badkar eller dusch, rymligt och bekvämt, med hydromassage-dusch/bastu, hårtork och en varierad uppsättning förstklassiga välkomstprodukter.

 

 

Turen inkluderar

 • Boende ombord i Deluxe Suite.
 • Möjlighet att njuta av två privata luncher/middagar i din egen kabin.
 • All alkoholfri dricka tillgänglig i kabinens minibar (mot extra kostnad).
 • Personalen erbjuder dig att packa upp dina saker från resväskan in i garderoben när du anländer samt packa tillbaka det din sista dag.
 • A la carte och buffé-frukost varje dag.
 • Alla middagar och luncher med den bästa maten ombord på tåget eller på fina restauranger (inklusive vin, vatten, läsk och kaffe).
 • Välkomstdrink och tilltugg.
 • Avskedsmiddag– galafest.
 • Resekit från Renfe (med badrumsprodukter och innetofflor).
 • Gratis mineralvatten tillgängligt i minibaren.
 • Aktiviteter ombord: musik och liveuppträdanden, fester i pubvagnen, dans, shower och mycket mer.
 • Biljetter till museum, attraktioner och shower.
 • Utflykter och schemalagda turer.
 • Lyxbuss som följer tåget längs hela resan.
 • Två rabatterade tågbiljetter med Renfe på 50%: en till startplatsen och en på tillbakavägen.
 • Skatter och avgifter.
 • Dagstidningar och magasin.
 • Säkerhetsservice.
 • Flerspråkig guide genom hela turen.
 • Förstklassig personal (Utflyktsledare, guide, servitörer, kockar, tekniker, etc).

Gastronomi

Både i restaurangvagnen och på restaurangerna längs vägen står gastronomin i fokus och är den bästa i norra Spanien. Områdena vi passerar är rankade som några av de bästa i Europa, kända för sin kvalitet av produkterna.

Själva resan i sig är en tur genom de Galiciska, Asturiska, Kantabriska och Baskiska gastronomiska identiteterna. Här har olika kulturer influerat och  bidragit med de bästa smakerna från sin region.

Vår smakrika frukostbuffé inkluderar personlig service från våra servitörer. Lokala specialiteter kommer att presenteras i form av sötsaker, omeletter, pajer, ostar, charkuterier och mycket mer. Härmed garanterar vi att varje dag blir originell-redan vid frukostbordet.

Luncher och middagar kommer serveras både i den eleganta middagsvagnen och i de restauranger på de stopp vi besöker längs resans gång. Dessa restauranger är noggrant utvalda utifrån service, kvalité och råvaror. Den innovativa gastronomin från norra Spanien och de traditionella recept från Kastillien är kärnan av denna kulinariska och kulturella resa. Rätter som Asturisk "fabada" (stuvning), "mountain cocido", bakad fisk, desserter som "frixuelos" (lokala crepes) eller Mondoñedo-tårta, Galiciska skaldjur eller anchovis från Kantabrien är bara några exempel på de alla smakrika, kulinariska godbitar ombord på El Transcantábrico Gran Lujo. Allt detta tillsammans med de finaste vinerna från olika regioner i norra Spanien.

Menyerna bestäms i förväg och eftersträvar balans mellan traditionell matlagning från varje plats, våra kockars expertis och innovationen som gjort spanska kockar kända världen över. Önskemål om specialkost kommer dock att erbjudas och serveras med precis samma höga kvalité. Allt du behöver göra är att meddela oss vid bokningstillfället-för att säkerställa att dina gastronomiska behov tillfredsställs under resans gång.

Livet ombord på Transcantabrico

Under sju nätter och åtta dagar kommer Transcantábrico Gran Lujo vara ditt vardagsrum, ditt transportmedel, din sociala sfär, din bar, ditt sovrum: ett hotell på hjul där du sover och vaknar upp på olika platser varje dag. Landskapet som passerar utanför ditt fönstret när du dricker kaffe i loungen är aldrig detsamma.

För att garantera passagerarna en skön nattsömn kommer tåget att stå still under natten. Loungerna är speciellt designade för avkoppling och njutning av atmosfären där du har möjlighet att umgås med andra resenärer. Många vänskaper har knutits över en drink ombord på El Transcantabrico.

Efter middagen följer en kväll med underhållning. Varje natt är en fest med olika uppträdanden. På grund av tågets längd kommer detta inte påverka de som vill dra sig tillbaka lite tidigare om kvällarna. Du kan också välja att ta en lite lugnare drink i de andra vagnarna eller gå på en promenad i någon av städerna vi stannar i över natten.

Överlag är bekväma skor och klädsel att rekommendera under dagtid då vi kommer att vara ute på utflykter. Om natten kan du klä dig lite mer formellt. Dock finns det ingen speciell klädkod. Det enda undantaget är om du ska besöka kasinot i Santander (om rutten inkluderar denna stad), där det finns ett krav på mer elegant klädsel (kostym och slips är inget krav men shorts och träningsskor är inte tillåtet).

Allmän information om resan

DOKUMENTATION

Alla resanden måste ha med sig identitetshandlingar. Kommer du utifrån Spanien krävs pass och spanska medborgare behöver nationells ID-kort eller pass.

PENGAR 

Euro är Spaniens officiella valuta. Det finns inget krav på att dricksa.

MEDICINER OCH SJUKVÅRD

I Spanien får du tag på all medicin på apoteken. Resenärer från EU-länder som har avtal med Spanien har samma fördelar här som spanjorerna har. Alla tåg har ett första hjälpen-kit ombord och besättningen har utbildning i hur man använder dessa. Det finns även sjukvård i städerna längs rutten ifall någon passagerare har behov av detta.

VACCIN

Ingen vaccinering krävs för inresa till Spanien. Dock, liksom överallt i världen, rekommenderas det att ha en inte allt för gammal stelkrampsspruta.

TOBAK

Rökning i alla inhägnade, allmäna områden är förbjuden (inklusive lokaltransport). Därför måste passagerare avstå från rökning ombord på våra tåg. Däremot varar våra sträckor endast mellan 3-4 timmar vardera.

SÄKERHET

Överlag är Spanien ett av de säkraste länderna i Europa att turista i. Våra tåg har säkerhetsservice och övervakning ombord.

INTERNET / WIFI

El Transcantábrico Clásico, El Transcantábrico Gran Lujo, Tren Al Ándalus och El Expreso de La Robla har alla en dator i den social vagnen gratis för passagerare att använda. Alla kabiner i El Transcantabrico Clásico och El Transcantábrico Gran Lujo har även WiFi.

Om du vill ringa utomlands från Spanien måste du trycka 00 följt av landsnummer och telefonnummer. Om du vill ringa ett spanskt nummer från utlandet trycker du +34 (landsnumret för Spanien) och sedan det 9-siffriga telefonnumret.

Vi rekommenderar alla utländska resenärer som vill ringa under resans gång att kontakta sina operatörer för att aktivera de tjänster som önskas.

RESEFÖRSÄKRING

Resenärer på Lyxturisttågen är endast täckta av oblitatorisk passagerarförsäkring (SOV på Spanska). Därför uppmanar vi våra passagerare att införskaffa en specifik reseförsäkring som täcker avbokning och eventuella olyckor.

TILLGÄNGLIGHET

Även om alla lyxtåg är renoverade och utrustade med den senaste teknologin så finns det även äldre vintagedelar kvar. Inredningen gör det omöjligt att ta sig runt med exempelvis rullstolar eller rullatorer.

Dock är det möjligt att resa med oss om du har lätt reducerad motorik, har en medresenär och om du endast behöver hjälp av en rullstol utanför tåget. I detta fall kan vi ordna så att en rullstol finns tillgänglig på tåget. Det är dock väldigt viktigt att dessa passegerare inte reser själv och att medresenären hjälper upp och ner från tåget eftersom att det inte finns personal för detta ombord på tågen.

MINDERÅRIGA

Om du reser med barn så kommer priset ändras beroende på tåg. Reservationscentret för turisttåg kommer informera dig om de möjliga rumsalternativ som finns.

Endast kabinerna i El Transcantabrico Gran Lujo och tåget "Tren Al Andalus Deluxe Suites" erbjuder tillräckligt med utrymme för föräldrar att ställa dit en barnsäng/extrasäng i rummet.

HUSDJUR

Inga husdjur är tillåtna (med undantag från guidehundar tillsammans med ägaren).

ELUTTAG

I Spanien är det 230V 50Hz, typ F round 2-prong eluttag

BESÄTTNINGEN

Besättningen på Lyxturisttågen består av ett team professionellt tränade personer redo att erbjuda dig en perfekt och personifierad service på olika språk.

Teamet leds av en supervisor som är ansvarig hela vägen. Denna person har hjälp av resterande ombord som lokföraren, guider, organisatörer, servitörer, kockar, underhållninsorganisatörer, underhållspersonal, busschaufför och säkerhetspersonal som alla kommer göra sitt bästa för att garantera säkerhet ombord-så att du kan njuta till fullo av resan.

Resans supervisor och guiden kommer att vara en del i gruppen och ge den information och råd ni önskar. Det varierande underhållningsprogrammet ombord kommer garantera en glad stämning och uppmuntra till deltagande i aktiviteter.

Hela besättningen, i enighet med supervisorn, finns tillgänglig för passagerarna 24/7 och garanterar den bästa servicen både innanför och utanför tågets dörrar.

Vi kommer under resans gång besöka och upptäcka platser vid havet och bergen, charmiga byar och gator, museum, katedraler, vinkällare och hamnar. Många anekdoter kommer att berättas av våra kunniga, flerspråkiga guider som håller oss sällskap längs resans gång. Lunchen är central under dagen och under eftermiddagarna kommer vi att variera fler utflykter med aktiviteter ombord på tåget, eller bara njuta av vyerna som passerar utanför.

BASKIEN

VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • San Sebastián
 • Bilbao-Guggenheim Museum

CASTILLIEN OCH LEÒN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 1. Villasana de Mena

KANTABRIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • Santander
 • Sanctuary of Santo Toribio de Liébana
 • Potes
 • Cabezón de la Sal
 • Neocave of Altamira
 • Santillana del Mar

ASTURIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • Ribadesella
 • Arriondas
 • Lakes and Sanctuary of Covadonga
 • Cangas de Onís
 • Oviedo
 • Candás
 • Avilés
 • Gijón
 • Luarca

GALICIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

Boka din Transcantabrico Gran Lujo här

Tillbaka