ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min resa
sim
Norra Spanien har allt,

Storslagna landskap med allt från höga berg till kustens förtrollande stränder.


sim
Norra Spanien har allt,

Storslagna landskap med allt från höga berg till kustens förtrollande stränder.


sim
Norra Spanien har allt,

Storslagna landskap med allt från höga berg till kustens förtrollande stränder.


sim
Norra Spanien har allt,

Storslagna landskap med allt från höga berg till kustens förtrollande stränder.


Varför Norra Spanien?

Norra Spanien har allt: storslagna landskap med höga berg och kustens paradisstränder. Dess historia är lång, fascinerande och bidrog i högsta grad till det moderna Spaniens födelse. I regionerna finns en naturnära gastronomi av högsta klass - och man producerar några av världens bästa viner. Bergen, stränderna, floderna och städerna erbjuder ändlösa aktiviteter för en upplevelserik semester.

Området är fortfarande mycket oexploaterat och en intressant motpol till den omfattande turismen kring Medelhavet. På resande fot här möts man av stor gästfrihet, värme och genuina upplevelser.

Trots sin enorma potential är Norra Spanien fortfarande okänt som resmål i Europa, något vi strävar efter att ändra på - här finns alla förutsättningar för en drömsemester.

Norra Spanien har oändligt med smultronställen som bara väntar på att bli upptäckta, besökas, smakas på och upplevas.

Natur

Naturen i Norra Spanien är unik. Få platser erbjuder så skiftande landskap så nära inpå varandra. Oavsett om du längtar efter höga berg, strandliv, frodig skog, smaragdgröna floder eller blommande ängar - det finns något för alla.

Vädret kan skifta lika mycket som landskapen. Vädermässigt är sommaren stabil och varm, med sköna temperaturer som håller i sig långt in på hösten. Under den korta, fastän ljusa vintern kan det snöa i bergen, men oftast är det endast småkyligt med uppehåll och krispig luft. Tidigt på våren återvänder värmen och det blir sådär härligt skirande grönt med landskap som sjuder av liv.

Kultur

Norra Spanien har ett mycket rikt kulturarv: förhistoriska grottor med målningar, majestätiska katedraler, arkitektoniska mästerverk och mycket mer. Oändligt med kulturella skatter, nya som gamla, väntar på att upptäckas och besökas av dig.

Lokalbefolkningen värnar om sina fängslande traditioner, dessa kan upplevas på nära håll i städerna och runt om i de små mysiga byarna.

Stränder

Några av Spaniens absolut läckraste stränder finns i Norra Spanien - varav en handfull har blivit utnämnda till ”världens vackraste” av resemagasinen. Inklämda mellan den vilda kustens branta klippor, gröna kullar och fiskebyar kan man njuta av skönt strandliv i alla dess former. Spendera dagen på lugna badstränder lämpliga för barnfamiljer, i undangömda laguner, efter milsvida sandstränder eller på mer utmanade ställen för den äventyrslystne.

Mat- och vin

Norra Spanien är ett gastronomiskt mecka där varje region har sin egen unika matkultur. Vid Atlantkustens fiskebyar fångas den färskaste fisk- och skaldjuren som avnjuts direkt i området eller slussas vidare till matmarknader. I inlandets till synes oändliga betessmarker trivs boskapen utmärkt och går lösa året runt på bete. Lamm, nötkött, samt mejeriprodukter bereds enligt gamla traditioner - med en modern touch. Utbudet är enormt rikt, och en semester i Norra Spanien bjuder alltid på oförglömliga matupplevelser.

Några av Spaniens bästa vinområden finns dessutom här, av vilka flera blivit internationella succéer och prisade för sina smakrika viner.

Golf

Norra Spanien är utmärkt destination för golfresor där naturen ibland kan liknas med den i Irland eller Skottland. Dock har man fördelar som ett bättre klimat med längre säsong, lyxiga spa- och wellnessupplevelser, gastro-turism och sköna stränder som väntar efter en lyckad dag på banan.

De moderna banorna är vackert integrerade i de skiftande landskapen och det finns ofta mycket mer utrymme än på banorna vid Medelhavskusten. Med en sådan kombination blir en golfsemester i Norra Spanien en svårslagen upplevelse.

Aktiviteter

Den omväxlande naturen erbjuder stora möjligheter för en aktiv semester. Enastående vandring och cykling är självklara val, men glöm inte klättring, grottutforskning och 4x4. I floderna går det att prova på forsränning, kajak eller fiske. Havet bjuder på stora vågor för surfaren, eller så kan man lära sig med en personlig instruktör. Bara din fantasi sätter gränserna.

Norra Spanien är också välkänd för sina lyxiga wellness- och spahotell; flera av dem tillhör några av världens absolut bästa.

Städer

I Norra Spanien finns många vackra städer som uppfyller allas önskningar. Allt ifrån metropoler med storstadspuls, bra uteliv och gastronomiska upplevelser till charmiga medeltida städer, fyllda med katedraler och historiska skatter.

De små inbjudande fiskebyarna längs med kusten är som tagna ur ett vykort med färgglada hus, små torg och restauranger som serverar nyfångad havsmat. Här verkar tiden ha stått still, och man kan enkelt kombinera ett harmoniskt byaliv med lata dagar på stranden.

Spa- och wellness

Koppla av och låt stressen rinna av dig - Norra Spanien har några av världens bästa spa- och wellnesshotell. Unna dig massager, lyxiga behandlingar eller läkande hälsobad i underjordiska källor.

Vi samarbetar med de bästa spaanläggningarna, och tar gärna fram en mysig sparesa där du kan ladda batterierna på nytt.

Se våra gästers omdömen

Resmål i Norra Spanien

Tack vare naturen, kulturen, gastronomin och sina traditioner erbjuder Norra Spanien oförglömliga upplevelser i världsklass.

Varför Norra Spanien?

Norra Spanien har oändligt med smultronställen som bara väntar på att bli upptäckta, besökas, smakas på och upplevas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Skapa ditt egna Camino de Santiago
Top
Webbkarta| Hur man bokar| Frågor| Länkar| Resevillkor| Juridiska villkor| Kontakt Betala med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal