Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Alla cykelleder går till Santiago de Compostela

Sugen på att hoppa upp på sadeln och trampa hela vägen in i Santiago de Compostela?

2022-10-27

Cykelsemester längs gamla pilgrimsvägar, historiska monument och pittoreska vingårdar.

Har du någonsin undrat hur en cykelsemester i norra Spanien och Portugal skulle vara? Vi har samlat några exempel för att inspirera och guida dig på rätt väg i sökandet efter din perfekta cykelsemester.

Det är uppenbart att det finns massor av typer av cykling: landsvägscykling, mountainbiking eller en mer avslappnind semester där du får möjlilghet att testa några av de norra regionernas exklusiva gastronomi när du trampar dig fram genom de vackra landskapen. Nedan kan du inspireras och få ideér på cykelsemestrar i norra Spanien, speciellt längs den franska vägen. Vi vill även fresta med att testa den lite kortare varianten som börjar i León och leder mot Santiago de Compostela.

León:

Den gamla stadsdelen av León upptäcktes 29 F.C. och var då ett militärläger och senare ett av de mest  framstående platserna i etableringen av det spanska kungadömet. Det var härifrån de första kungarna regerade och kämpande sin väg nerför halvön för att erövra landet från morerna. År 1188 var León värd åt den första parlamentsammankomsten i Europeisk historia och anses idag vara parlamentarismens vagga. Under medeltidens krig, pilgrimsvandringar och konflikter på den ibereíska halvön spelade León alltid en historiskt stor roll som en av de viktigaste platserna för de kristna gemenskaperna.

Vad finns det för bättre utgångspunkt att starta din cykelresa från än den imponerande, gottiska katedralen i León?

Med start i stadens centrum tar dig rutten till Leóns högland. Senare tar du dig upp till den högsta punkten på Camino Francés, till "järnkorset" 1504 m.ö.h. Härifrån cyklar du genom vackra dalar tills du kommer till den berömda stegringen i La Faba. O Cebreiro är den första byn du anländer till i Galicien. Efter denna undersköna, och kanske utmanande, stegring till toppen väntar en lång och vacker nedförsbacke. Nu går rutten upp och ner i en mix av skogslands och gamla pilgrimsstigar. Denna delen är en ren fröjd att passera på cykeln.

På din pilgrimstur genom det Spanska landskapet rekommenderar vi starkt att ta en paus i någon av de många autentiska, spanska restauranger som finns och testa någon gastronomisk specialitet. Det kryllar av dessa i de norra regionerna! Kika in dessa tre specialiteter från det Galiciska köket:

Galicisk gastronomi

Spain is More´s cyklar levereras alltid till ditt första hotell med: 

1. Vattentäta Ortlieb-väskor

2. Vattentäta Ortlieb styreväskor för kamera och privata ägodelar

3. Hjälm (uthyres/frivilligt) Du kan också köpa din egen hjälm 

4. Clipless Shimano pedaler (frivilligt)

5. Verktyg för enklare reparationer

 

Hur du förbreder cykeln:

Allt du behöver göra är att ställa in styret med hjälp av verktygen som kommer med cykeln. Pedalerna är redan monterade. Det kan inte bli enklare!

Boka din perfekta cykelresa med Spain is More HÄR

Tillbaka