Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Bo på Parador under din Camino!

Sätt guldkant på din pilgrimsvandring

2019-05-29

Att unna sig lite lyx längs med vandringen. Är det tillåtet som Pilgrim?

Vad tycker du? Är det okej att unna sig det "lilla extra" under sin pilgrimsvandring? Vi på Spain is More tycker absolut det!  Lite lyx efter en lång dags vandring eller cykling kan kännas välbehövt. Om du vandrar från Porto till Santiago de Compostela (eller från Tuí till Santiago) kan du bo på dessa lyxiga Paradorhotell hela två gånger! 

Mer information om Caminon från Porto till Santiago eller Tuí till Santiago hittar du här.

 

Parador i Tui

Detta vackra hotell är beläget i den historiska Galiciska staden Tuí, vid gränen till Portugal. Det är en majestätisk, gammal byggnad i ett lugnt, grönt område precis vid floden Miño. Från hotellet kan du ta en vacker promenad i bergslandsskap eller längs med floden. Klicka här för mer information om detta hotell.

 

Parador i Pontevedra

Beläget i det historiska hjärtat av Pontevedra står denna imponerande 1600-talsbyggnad. Det är klassiskt möblerat i traditionell Paradorstil med en elegant restaurang som serverar utsökt mat från regionen. 

Pontevedras Parador var en gång residens Count Maceda och har blivit renoverat med ett mål om att bibehålla dess ursprungliga prakt. Byggnaden är byggt med rubust, lokal sten och är omgiven av vackra landsskapsträdgårdar och en stor solterass. Ta de spirande stentrapporna till rummen med en nobel atosfär tack vare den antika dekoren och charmiga tygerna. Särskilt ensamresenärer uppskattar Paradorets läge. De gav ett snitt på 9.3 av 10. Är du nyfiken på detta Parador så klicka här

Om dessa vistelser inte är tillräckligt lyxiga för dig så kan du testa att bo på Parador i Santiago de Compostela. Detta hotell är beläget på torget mitt framför katedralen, en alldeles magisk plats. Att bo här är optimalt. Fråga gärna oss för mer information. 

 

Vad är ett Parador?

"Parador" är namnet som används på de lyxhotell i Spanien som förvaltas av ett statligt bolag och som vanligtvis finns i byggnader med historiskt intresse såsom fort, kloster och slott men även nya byggnader i naturreservat och i områden med extraordinär skönhet. Paradores de Turismo de España, det offentliga bolaget som driver dessa lyxhotell grundades av kung Alfonso XIII i syfte om att främja spansk turism. Det första Paradoret, Parador de Gredos i Ávila, invigdes av kungen år 1928. Idag finns det 94 paradorhotell med 3 till 5 stjärnor utspridda i landet, många längs med Camino de Santiago.

 

Att stanna eller att inte stanna?

Ordet "Parador" kommer från spanskans 'parar' som betyder "stop" eller "stanna".  Konceptet bakom detta är att öppna upp exeptionella historiska platser för allmänheten att ta del av. Vinsterna av detta ska användas till att bevara dessa fantastiska byggnader. Många av dem har dessutom utsökta restauranger med hög standard av traditionell matlagning med lokal och säsongsbaserade råvaror. Oavsett årtal eller stil på Paradoret har de alla blivit uppgraderade till högsta standard och erbjuder alla tänkbara moderna bekvämligheter, samtidigt som de uppfyller alla regler kring att bevara och skydda dessa byggnader. Därför är detta en riktig förnöjelse för pilgrimer!

 

Nu kan du upptäcka våra Paradorhotell i din egen takt. Genom våra självguidade bilresor skräddarsyr vi ditt äventyr i norra Spanien. Läs mer här.

 

Tillbaka