Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Därför bör du vandra Camino Portugués

Den portugisiska caminon blir allt mer populär och är idag den näst populäraste leden till Santiago de Compostela. Nedan förklarar vi varför.

2024-02-10

Först måste det sägas att det är väldigt individuellt vad man föredrar på sin pilgrimsvandring. Är du redan lite sugen på Camino Portugués? Låt dig då inspireras ännu mer:

1) Camino Portugués är den näst populäraste pilgrimsleden efter Camino Francés men ligger fortfarande långt efter i antalet pilgrimer. Även om du vandrar under högsäsong kommer du kunna njuta av lugna stunder (passa på nu eftersom den hela tiden ökar i popularitet).

2) Den portugisiska leden är en av de fysiskt lättaste.

3) Leden är väl markerad med skyltar, de gula pilarna, m.m. 

4) När du korsar gränsen till Spanien i staden Tui följer vackra galiciska byar som på ett pärlband till Santiago. Du passerar historiska småbyar som Padrón (där den välkända gröna småpaprikan kommer ifrån), Caldes och många fler.

5) Du kan äta de kända läckerheterna Pimientos de Padrón (de små gröna spanska paprikorna). Som du kanske redan vet…. Andra är “heta” och andra inte - man vet aldrig.

The delicious Padron-paprika in Galicia

6) Nästan varje årstid är lämplig för att vandra denna led.

7) Leden erbjuder mycket goda servicefaciliteter (speciellt den spanska delen).

8) Naturen: frodiga skogar, mjuka kullar, “fjorden” och stora vinområden med bodegor som väntar.

9) Camino Portugués erbjuder många intressanta avstickare. Ett exempel är vid Pontevedra vid Flu dos Path i Rio dos Gafos. I stället för den vanliga vägen som tar dig genom stadens industriområde.

10) Medeltida Pontevedra, den pittoreska och färgglada huvudstaden av Rias Baixas. Den har ett mycket välbevarat historiskt centra med massor av små mysiga torg. Att strosa omkring här på kullerstensgatorna är som att förflyttas till en gammal medeltida stad. 

11) Även om den här leden har några områden med asfaltvägar är de normalt inte trafikerade.

12) Camino Portugués erbjuder en resa fylld av berättelser och legender. Det finns skrifter som säger att det var här som kammusselskalet började användas som symbol för Camino de Santiago.

13) Om du passerar det attraktiva resmålet Porto kan du njuta av de lokala portvinerna och besöka en av vingårdarna där.

14) Du får möjlighet att uppleva två länder under samma vandring. Till skillnad från den franska leden där du också passerar två länder, kan du här verkligen fördjupa dig då du har många sköna vandringsdagar framför dig i Portugal.

15) Och sist men inte minst: du får möjlighet att provsmaka både det portugisiska och spanska köket som båda är fantastiska.

Med detta sagt: Missa inte chansen att uppleva det fantastiska Camino Portugués !

Tillbaka