Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Fem skäl att vandra Camino de Santiago off-season

Här listar vi fördelarna med att pilgrimsvandra off-season

2018-11-30

Camino de Santiago är glest på pilgrimer under vintern. Restaurangerna ekar tomt men även om vissa hotell kan vara stängda brukar det inte vara några problem att hitta boende. Det är sant att det kan regna en del, att det är kallare och snöar ibland - mendet spelar ingen roll. Om du vill vandra i lugn och ro och njuta av de rofyllda landskapen är vintersäsongen något för dig. 

-1) "Vintern är idealisk för de som vill uppleva det riktigt lugna Camino, för dig som letar efter en spirituell balans eller bara vill testa något nytt. Under dessa månader är Camino de Santiago mer intimt och personligt. Reflektion blir pilgrimens trofasta ”vän”. 

2) Om du är äventyrligt lagd kan du göra Camino de Santiago på vintern till en personlig utmaning. Snö, hård vind eller kallt väder är faktorer att överväga. Kom så väl förberedd du kan.

3)  Under vintersäsongen behöver man inte stressa. Du måste inte gå upp tidigt och lederna är ofta tomma på pilgrimer. Det finns alltid ledigt boende eller bord på restauranger. Vintern är ibland synonymt med kyla, snö och ensamhet men på caminon finns det alltid värme. En annan intressant aspekt kan bli att kliva in i värmen på barerna och socialisera sig med lokalbefolkningen. 

4)  I själva verket är Camino de Santiago denna årstid perfekt för reflektion och filosoferande. Saker som att möta många människor längs lederna eller vandra under riktigt soliga dagar är inte så viktiga. Det som verkligen spelar roll är att trivas med naturen och tycka om att övervinna de dagliga utmaningarna.

5)  Under vintern kan man få ett nytt perspektiv på de magnifika landskapen som skiljer sig ordentligt från sommarsäsongen. Dessutom är tystnaden, ensamheten och det genuina folket själva grejen med att göra el Camino off-season.

Se våra caminovandringar här.

Tillbaka