Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Genvägen till lycka: Att gå Camino ensam är det bästa sättet att leva här och nu

Ensam på Jakobsvägen

2024-04-14

Bli Pilgrim


Camino de Santiago, även känd som Sankt Jacobsleden, är ett idealiskt äventyr för ensamresande, och tusentals gör resan ensamma varje år. En resa som ger tid för självfördjupning och egna tankar, men det är också en möjlighet att möta en bred variation av intressanta människor och skapa eviga vänskaper längs vägen.

Det finns en äkta känsla av gemenskap på Camino, även om du vandrar ensam. Det är inte nödvändigtvis lätt; borta från hemmet, borta från vardagens distraktioner, men du kommer lära dig mycket om dig själv. Du kan stöta på några sanningar om dig själv när du vandrar Camino ensam. Men uppskatta den tid du har för dig själv. Att vandra Camino ensam innebär att du har chansen att verkligen uppleva dina omgivningar, möta lokalbefolkningen och andra resenärer/pilgrimer längs vägen. Ensamtid är en värdefull gåva och något som bör uppskattas.

Digital Detox. Tjek Spanien er mere, www.spainismore.com for tips om alenerejser på caminoen

Digital detox

En av mina vänner meddelade nyligen! "Jag är bara tillgänglig mellan 8 och 9 på kvällen"! Detta kan verka överdrivet för dig, men ofta är det nog att stänga av din telefon för att känna en stor lättnad. Ibland behöver du en paus från teknologi, en 'digital detox'.

Nyckeln till lycka är: Lev här och nu. Att gå på Camino ensam är det bästa sättet att uppleva detta. En paus från smartphones och surfplattor, som båda kan vara otroligt beroendeframkallande, främjar medvetenhet. Det är ganska svårt att 'vara närvarande' i nuet när du försöker dela den stunden med världen via sociala medier 24/7.

Nya Vänner från Nära och Fjärran

Var nöjd med att vara ensam, men självsäker nog att introducera dig själv för folk. På så sätt säkrar du dig vänner eller vandringskamrater på nolltid medan du vandrar på Camino. Spaniens "Tapas-bar-kultur" gör det särskilt lätt att blanda sig med främlingar. Den sociala atmosfären på Tapasbarerna är öppen och nya vänner kommer lätt. Du kommer bli förvånad över hur lätt det är att starta en konversation! Kom ihåg att alla är på sin egen resa och alla har en unik historia, särskilt de som vandrar på Camino.

Camino venner langt væk. Tjek Spanien er mere, www.spainismore.dk for tips om at gå caminoen alene.

Att korsa vägar med människor som delar samma fantastiska upplevelse - utanför deras 'comfortzone' - att vandra på Camino ensam - binder dig omedelbart samman med dem. Euforin att nå Santiago de Compostela efter flera dagar eller veckor av intensiv vandring är en upplevelse som kommer att binda dig för livet med dina medresenärer, även när du återvänder till 'verkligheten'. Dessutom kommer du att upptäcka att det är nästan omöjligt att förklara den gripande upplevelsen av att gå Camino till en icke-resande vän. Många berättar att de aldrig har knutit sig till människor från sin egen kultur på samma sätt som de gör med andra resenärer/pilgrimer de möter längs vägen.


När Allt Går Fel

Varje erfarenhet har värde. Ibland går det lätt, ibland går det fel. Oavsett vad, så har varje upplevelse ett lärandevärde. En erfarenhet kan tillföra praktisk kunskap, som gör resan lättare och den kan till och med påverka ditt livsperspektiv, eller bara vara en fantastisk historia att dela. Du ska veta att alla erfarenheter du får när du reser är värdefulla. När du går ensam, finns det ingen att argumentera med, du kommer att hantera situationen ensam och lära av dina misstag.
Att vandra Camino handlar om att bli din egen bästa vän.

Vandring på Caminoen. Book din Caminovandring i dag med Spain is More og se frem til dit livs pilgrimsrejse.


Boka en Livsförändrande Upplevelseresa

Drömmer du om att gå på Camino - så uppfyll dina drömmar med Spain is More. Vi har gjort våra egna erfarenheter, vi har lärt av dem, och vi delar dem med dig. Vi är alltid på telefonen om du behöver ett gott råd, eller lite hjälp. Och så är vi alltid i närheten, i León, där Camino passerar precis utanför kontorets huvuddörr.

På Spain is More's resor längs Camino har du vanligtvis dina övernattningar inkluderade på mysiga och autentiska hotell och pensionat, du har oss och vår guidebok till hands som innehåller alla dina personliga praktiska informationer, din transport av ev. flyg och lokal transport är omhändertagen. Vi gör det enkelt för dig att vandra Camino ensam. Vi ser fram emot att höra från dig.

Boka idag med Spain is More och se fram emot ditt livs pilgrimsresa.

Läs mer på vår Camino-blogg

 

Tillbaka