Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Portugisiska Camino de Santiago längs kusten. Svar på alla dina frågor.

Upptäck allt du behöver veta om terrängen, klimatet, tillgängliga tjänster, avstånd, svårighetsnivå och annan väsentlig information för att göra din resa framgångsrik.

2023-11-27

Upptäck den ultimata guiden till Camino de Santiago, från Porto till Santiago de Compostela längs kustvägen. Utforska varje del av Camino Portugués längs kusten med detaljer om avstånd, svårighetsgrader, naturskönhet och användbara tips. Perfekt för pilgrimer.

 

Etapper mellan Porto - Redondela längs kusten

 

Avstånd och Svårighetsgrad

Denna del av Camino de Santiago sträcker sig över cirka 185 km och utmärker sig genom en måttlig svårighetsgrad, klassificerad som 2 av 5. Den första delen av rutten tar dig längs floden Douro till Atlantkusten. Här kommer du inte att stöta på stora höjdskillnader, men vädret kan vara oberäkneligt, och motvind kan utgöra en utmaning. Ändå går rutten inåt landet vid vissa tillfällen och erbjuder en annan, skyddad utsikt från Atlantens bris.

När du har korsat gränsen och floden Miño, går du in i en helt annan landskapstyp. Den galiciska kusten blir brant med klippor och mindre stränder.

Utsikten längs detta avsnitt av rutten, både från stranden och bergen, är hisnande. Den största delen av rutten går över trästigar tills du når gränsen till Spanien.

Den här rutten följer kusten till hamnen i Vigo och går sedan inåt landet där den ansluter till den konventionella portugisiska rutten i Redondela.

 

Naturskönhet

Avsnittet av Camino de Santiago Portugues från Porto till Redondela längs kusten är visuellt fängslande. Från början i Porto följer du Atlantkusten och njuter av pittoreska stränder, branta klippor och klippformationer som dyker ner i havet. När du fortsätter ändras landskapen och tar dig genom skogar och trästigar som ger en paus från havsbrisen. Att korsa gränsen till Spanien tar dig till galiciska berg med panoramautsikt över kusten och inlandet. Varje vandringsdag på detta avsnitt erbjuder en visuellt tillfredsställande och varierad upplevelse.

 

Faciliteter

Från Porto till Redondela längs kusten är faciliteterna generellt sett bra, även om det finns några etapper där avståndet mellan stadsområden kanske är lite långt. Detta är dock inte signifikant och bör inte vara ett problem om du planerar din resa noggrant.

 

Väder

Från Porto till Redondela längs kusten kan vädret på Camino de Santiago vara varierande. Närheten till Atlanten innebär att vädret kan ändra sig snabbt, och det är viktigt att vara förberedd på sporadisk regn och skiftande väderförhållanden. Dessutom kan motvind vara en faktor att ta hänsyn till på vissa delar av rutten. Trots detta är vyerna längs Atlantkusten och den unika upplevelsen som detta avsnitt erbjuder väl värt att hantera dessa klimatutmaningar.

 

Planering och Etappindelning

Från Porto till Redondela längs kusten rekommenderar vi att du konsulterar avsnittet "Detaljerad Resplan" för en mer detaljerad beskrivning av denna rutt och varje av dess etapper. Här hittar du specifik information om varje sträcka, kartor och tips som hjälper dig att planera och anpassa din pilgrimsresa längs Atlantkusten på Camino de Santiago.

 

Hitta din resa längs den portugisiska kust-Camino

 

Etapper  mellan Redondela till Santiago

 

Om du vill läsa om sträckan från Redondela till Santiago, klicka här.

Tillbaka