Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Spain is More Camino-cyklar och utrustning (MTB, Elcykel och Gravel)

Spain is More använder sig endast av högkvalitativa cyklar. Dessa är avsedda för pilgrimslederna, med breda slitstarka däck, min. 27 växlar, m.m.

2023-12-05

Camino de Santiago med cykel - utrustning och cyklar

Vi kan inte påverka din form eller din träning, utöver det vi kan informera om svårighetsgrad och erfarenheter. Men utrustningen måste vara i ordning, och det har vi stor påverkan på. Våra cykelexperter ser till att du, utrustningsmässigt, säkert tar dig igenom Camino de Santiago. Du har tillgång till ett nödtelefonnummer och ett nätverk av cykelmekaniker längs vägen - och i yttersta fall, vägassistans.

Om du bokar en cykelsemester längs Camino de Santiago med Spain is More, ser vi till att din toppmoderna MTB är redo på ditt första hotell när du anländer.

Vi har flera olika cykelalternativ att välja mellan, så att du kan genomföra din cykelresa på ett bekvämt och säkert sätt, på ditt eget vis.

Välj mellan Mountainbike (inkluderat i priset på alla cykelresor), Full-suspension* Mountainbike, E-bikes, Full-suspension* E-bikes eller Gravel-bikes** (se förklaringar längst ner på sidan).

Du anger din längd, och våra cykelexperter ser till att du får precis den cykelstorlek du behöver.

Läs mer om utrustning senare i bloggen. Bland annat om storleken på dina cykelväskor - kom ihåg att du som grund alltid har bagagetransport inkluderat*** på våra cykelresor längs Camino de Santiago.

 

Mountainbike för Camino de Santiago (inkluderat)

De flesta väljer vår fina mountainbike, som ingår i alla Camino de Santiago-cykelresor. Denna MTB kommer för de flesta vara det helt rätta valet för din Camino de Santiago på cykel.

Våra Camino de Santiago-Mountainbikes har starka däck, bra handbromsar, 3 kedjekransar fram och 9 växlar bak, totalt 27 växlar. Det kan vara användbart i det ibland kuperade terrängen längs pilgrimsleden. Pedalerna är standardcykelpedaler, men andra pedaltyper kan efterfrågas vid bokning (eventuell extra kostnad).

Prisuppskattning (exempel på extra kostnad vid 7 dagars hyra): Denna cykelklass ingår i priset

Se extra kostnader för andra cykelstandarder nedan. Det är också möjligt att ta med egen cykel. Vi hjälper gärna till med transport.

 

Full-Suspension Mountainbike för Camino de Santiago

Längst ned kan du hitta en förklaring till 'full-suspension'. Denna cykel är för dem som önskar lite mer fjädring.

Förfrågan krävs.
Prisuppskattning (exempel på extra kostnad för 7 dagars hyra): +100€/cykel. 

DOUBLE- LAPIERRE - Zesty TR 3.9

 

E-bike för Camino de Santiago

Precis som med de övriga cyklarna är den noggrant testad för att klara av Camino de Santiagos påfrestningar. Den elcykel vi har valt för Camino de Santiago har ett starkt batteri med ett lättanvänt och användarvänligt styrsystem. En elcykel som kommer att uppfylla de flestas behov.

Prisuppskattning (exempel på extra kostnad för 7 dagars hyra): +150€/cykel.

E-BIKE - LA PIERRE - Overvolt HT 7.6

 

E-Bike för Camino de Santiago med 'Full-Suspension'

Cykeln med extra starkt batteri, perfekt för de som vill köra mycket långa etapper, eller vill cykla med maximal assistans hela rutten. Mycket få gör detta, men möjligheten finns.

Förfrågan krävs.
Prisuppskattning (exempel på extra kostnad för 7 dagars hyra): +200€/cykel.


E-BIKE HAIBIKE - ALLTRAIL 9 29

 

Gravelcykel för Camino de Santiago

Som ett av de mycket få byråerna erbjuder Spain is More Gravelcyklar. Vi har därför köpt in en rad utsökta gravelcyklar för Camino de Santiago. Gravelcyklar, eller gruscyklar, är för de som vill kombinera vägar och grusstigar. Läs om Gravelcyklar längst ner i bloggen.

Förfrågan krävs.
Prisuppskattning (exempel på extra kostnad för 7 dagars hyra): +100€/cykel.

GRAVEL BIKE LAPIERRE CROSSHILL

 

Cykelutrustning på Camino de Santiago

Spain is More ser till att du har den cykelutrustning du behöver för din resa på Camino de Santiago, och av en kvalitet som uppfyller vårt krav på att utrustningen ska vara i ordning.

Om du har ändringar eller specifika önskemål kan vi vanligtvis uppfylla dem (eventuell extra kostnad).

Två sadelväskor bak. PD620-material, vattentät PS490. Quick-Lock-adapter. Vikt: 2x 760g. Övre bredd: 32 cm. Bottenbredd: 23cm. Djup med stängd väska: 17 cm. Volym: 20 liter per väska.

 

En väska framtill. Scotchlite frontreflektor på framsidan. Tål upp till  5 kg. Invändigt fack för värdesaker med dragkedja och karbinhake för nycklar. Höjd: 21 cm, Bredd: 24 cm. Djup: 13 cm. Vikt: 570g. PD620-material, vattentät PS490. Volym på 8,5 liters kapacitet.

Multiverktyg.* Platt och stjärnskruvmejsel. Insexnycklar 2/2,5/3/4/5/6/8. Torx T25 skruvmejsel. Kedjebrytare. Material: Stål. Vikt: 160g. Mått: 7 cm.

*För elcyklar ingår inte styrväskan!

 

 

Luftpump. Typ: Minipump. Typ av kompatibla ventiler: Fransk ventil (SV), Autoventil (AV) Maxtryck: 7 Bar. Vikt: 88 g. Längd: 165mm.

 

Avtagbar. Designad för att ta bort alla typer av cykeldäck. Många spakar, lätta att använda, tåliga och lätta. För alla typer av däck. Säkerhetslås.

 

 

Tumregel för Cykelstorlekar

S/15 (om din längd är 155 - 165cm).

M/17 (165 - 175 cm)

L/19 (175 - 185 cm)

XL/21 (185 - 195 cm)

XXL/23 (>195)

Däckstorlek: 29 tum.

 

Försäkring och Täckning

Grundläggande försäkring ingår i priset:

  • Ansvarsförsäkring (cykelanvändare) med ett täckningsgräns på upp till €100.000
  • Nödvändiga läkarkostnader upp till €1.500
  • Assistans för att täcka kostnaderna för att returnera cykeln till faciliteterna i händelse av en olycka.

På begäran kan du teckna en All-Risk-försäkring, som utökar täckningen av den grundläggande försäkringen (€6 per dag per cykel). Den utökade försäkringen lägger dessutom till följande:

  • Skada på cykeln i händelse av fall eller andra typer av olyckor som har skadat cykeln.
  • Stöld (förutsatt att cykeln var korrekt låst och placerad).
  • Utvidgning av ansvarsförsäkringen upp till €200.000
  • Juridiskt skydd upp till €1.500.

 


Läs mer om våra cykelleder här


 

* Begreppet 'full-suspension' betyder att både fram- och bakhjulet på cykeln har fjädringssystem. Detta står i kontrast till en 'hardtail' mountainbike, som endast har fjädring fram. En fullt fjädrad mountainbike ger bättre kontroll och komfort på ojämna och tekniska terränger, eftersom både fram- och bakhjulsfjädringen hjälper till att absorbera stötar och hålla hjulen i kontakt med marken.

** En gravelbike, även känd som en grusracer på danska, är en typ av cykel som är designad för att vara mångsidig och kunna hantera ett brett utbud av terränger. Den kombinerar element från landsvägscyklar och mountainbikes, vilket gör den idealisk för både asfalterade vägar och grusvägar. Några nyckelkännetecken för en gravelbike inkluderar:

Ramgeometri: Gravelbikes har ofta en mer avslappnad geometri än landsvägscyklar, vilket ger en mer bekväm körställning och bättre stabilitet på ojämna ytor.

Däck: De är utrustade med bredare däck än landsvägscyklar, vilket ger bättre grepp och komfort på grus och andra mjuka ytor.

Hållbarhet och mångsidighet: Gravelbikes är robust byggda för att hantera olika typer av terräng. De har ofta också monteringspunkter för pakethållare och skärmar, vilket gör dem populära för bikepacking och långdistansäventyr.

Bromsar: De flesta gravelbikes använder skivbromsar för bättre bromsförmåga, särskilt i våta eller leriga förhållanden.

Sammantaget är gravelbikes designade för att vara flexibla och hållbara, vilket gör dem till ett populärt val för cyklister som vill utforska ett brett utbud av rutter, från asfalterade vägar till skogsstigar och grusvägar.

*** Det måste anges i det accepterade erbjudandet för att ingå i resan. Alla priser är från-priser och antalet cyklar är begränsat.

Tillbaka