Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Mountainbikeresa i Norra Spanien

MTB-resor till Spanien är mer populärt än någonsin och det är inte utan anledning…

2018-05-23

Det behagliga klimatet i norra Spanien är som gjort perfekt för Mountainbikes nästan hela året runt. Landskapen är omväxlade med allt från kust, flacka slätter, rullande kullar till höga bergskedjor. Faktum är att många MTB-rutter går igenom skyddade naturområden och naturparker. Visste du att Spanien har det näst största antalet biosfärreservat i världen - och hela 15 nationalparker? Flera av dessa nationalparker kan, med tillåtelse, användas för mountainbike.

Norra Spanien är ett riktigt mekka för Mountainbikers. Cykelentusiaster från hela Spanien har i åratal rest hit för cykling i orörda och natursköna omgivningar. Nationalparken Picos de Europa är känd för sin vackra natur med cykelrutter på alla nivåer. Det är fantastiskt att färdas i nästan helt orörd natur och precis en sådan resa har Spain is More skapat tillsammans med våra dedikerade samarbetspartners. De har kört mountainbikes på toppnivå och över hela världen. Målet var att skapa en rutt i ett område där man fick uppleva något alldeles speciellt - och det gör man verkligen i den södra delen av Picos de Europas berg. 

Det är svårare att ta sig hit än till den norra delen, så flödet av turister som besöker Picos de Europa (Europas toppar) går vanligtvis istället mot byarna Potes och Cangas de Onis. Solen skiner dessutom mycket mer på denna sida av bergen, det är väldigt lite trafik och ibland kan du cykla en hel dag utan att stöta på någon. Om kvällen övernattar man på charmiga pensionat i små, idylliska bergsbyar där man kan prova på lokala läckerheter.

Din Mountainbike väntar på dig på hotellet den första och alla följande dagar. Cykeln är av toppskick och undervägs finns 24/7 telefonsupport om det mot förmodan skulle blir nödvändigt. Ditt bagage skickas från hotell till hotell under cykelresan.

 

Denna cykelresa har allt som en MTB-resa i Spanien borde innehålla - och lite till. Läs mer här.

Tillbaka