Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

7 anledningar att resa till Baskien

Kolla dessa anledningar att resa till den fascinerande regionen Baskien i nordöstra Spanien.

2018-03-21

1) Bilbao 

Förut ansågs Bilbao som en “grå industristad”. Sedan Guggenheimmuseet kom till staden har en mycket imponerande omvandling skett. Idag är Bilbao är en pulserande stad, med en svårbeskrivlig framåtanda och superb matutbud. Barerna i den gamla stadsdelen (Casco Viejo) är några av de mest innovativa i hela Spanien

2) Den varierande naturen

Hiking in Pais Vasco

Den omväxlande och mycket bördiga naturen erbjuder stora möjligheter för en aktiv semester. Höga snöklädda berg, gröna dalar, kusten med stränderna, djupa floder, m.m. Allt finns i Baskien!

3) En av de vackraste citystränderna i Europa

Playa de la Concha, precis nedanför San Sebastiáns gamla stadskärna har för två år i rad blivit framröstad som “Europas vackraste” av TripAdvisors användare. Ett besök här är ett måste! 

4) Platser som hämtade ur en sagovärld

Travel to País Vasco

I Baskien finns gott om platser som känns hämtade ur en sagovärld. Ett exempel är halvön San Juan de Gaztelugatxe där den sjunde säsongen av Game of Thrones spelades in. Eller naturfenomenet Flysch omkring Zumaia, där havets eroderande effekt på klipporna tydligt kan ses. 

5) Pittoreska byar

Längs kusten och i inlandet finns till synes oändligt med vackra småbyar att upptäcka. Dessa guldkorn där en harmonisk tillvara råder är perfekta att besöka i samband med en bilsemester. Några exempel: Elantxobe, Getaria, Lekeitio, Elciego, Laguardia, Pasajes, Zumaya, Mundaka, Elorrio och många fler.

6) Matarvet

Food in Pais Vasco

Baskien är en fantastisk matdestination! San Sebastián är en av de städerna i världen med mest Michelinstjärnor per km2. Exklusiva restauranger, enklare pintxos-barer… det är bara att välja. Även om gastronomin är baserad på det traditionella, strävar baskerna hela tiden efter att vara trendsättande.

7) Ständigt positiva överraskningar

När man färdas här bjuds man ständigt på en ny sida av regionen. Arkitektur, mat, människor, traditioner… Man slutar aldrig att häpnas över fascinerande Baskien!

Tillbaka