Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Därför måste du gå Camino Portugués

Den portugisiska vägen blir allt mer populär och är idag den näst populäraste leden till Santiago. Nedanför visar vi dig varför så är fallet.

2020-12-09

Först och främst måste det sägas att det är väldigt individuellt vad man föredrar på sin Camino-vandring. Funderar du redan på Camino Portugués? Låt dig inspieras ännu mer nedan:

1) Det är den näst populäraste leden efter Camino Francés, men fortfarande långt efter i antalet pilgrimer. Även om du gör den under högsäsongen kommer du kunna njuta av lugna stunder (passa på eftersom den hela tiden ökar i populäritet).

2) Den portugisiska vägen är en av de fysiskt lättaste.

3) Leden är mycket väl markerad med skyltar, de gula pilarna, m.m. 

4) När du korsar gränsen till Spanien i Tui följer vackra galiciska byar som på ett pärlband till Santiago. Du passerar historiska småbyar som Padrón (där den välkända gröna småpaprikan kommer ifrån), Caldes och många fler.

5) Du kan äta de kända läckerheterna Pimientos de Padrón (de små gröna spanska paprikorna). Som du kanske redan vet…. Andra är “heta” och andra inte - man vet aldrig.

The delicious Padron-paprika in Galicia

6) Nästan varje årstid är lämplig för att vandra denna väg.

7) Leden erbjuder mycket goda servicefaciliteter (speciellt den spanska delen).

8) Naturen: frodiga skogar, mjuka kullar, “fjorden” och stora vinområden med bodegor väntar.

9) Den finns många intressanta omvägar man kan ta. Till exempel i ingången till Pontevedra vid Flu dos Path i Rio dos Gafos - istället för den normala vägen som tar dig genom stadens industriområde.

10) Medeltida Pontevedra, den pittoreska och färgglada huvudstaden av Rias Baixas. Den har ett mycket välbevarat historiskt centra med massor av små mysiga torg. Att strosa omkring här på kullerstensgatorna är som att förflyttas till en gammal medeltida stad. 

11) Även om den här leden har några områden med asfaltvägar är de normalt inte trafikerade.

12) Camino Portugués erbjuder en resa fylld av berättelser och legender. Det finns skrifter som säger att det var här som att kammusselskalet började användas symbol för Camino de Santiago.

13) Om du passerar det attraktiva resmålet Porto kan du njuta av de lokala portvinerna och besöka en av vingårdarna.

14) Du får möjligheten att uppleva två länder. Till skillnad från den franska vägen, där du också går i två länder, om än bara för en halv etapp, kan du här verkligen fördjupa dig. Du kan välja att starta både i Lissabon och Porto, och har många sköna vandringsdagar framför dig i Portugal.

15) Och självklart… du får möjlighet att provsmaka både de portugisiska och spanska köken, både är fantastiska.

Som sagt, missa inte chansen att uppleva Camino Portugués innan det är för sent!

Tillbaka