Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Fem skäl att vandra Camino de Santiago off-season

Här är några tips och fördelar med att göra Camino de Santiago off-season. Varning, du kan bli frestad att försöka!

2018-11-30

Camino de Santiago är glest på pilgrimer under vintern. Restaurangerna är nästan tomma och även om vissa hotell kan vara stängda brukar det inte vara några problem att hitta boende. Det är sant att de kan regna en del, att det är kallare och snöar ibland - det spelar ingen roll. Om du vill vandra i lugn och ro och njuta av de rofyllda landskapen är vintersäsongen något för dig. 

- Vintern är idealisk för de som vill uppleva det riktigt lugna Camino, för dig som letar efter en spirituell balans eller bara vill testa något nytt. Under dessa månader är Camino de Santiago mer intimt och personligt. Reflektion blir pilgrimens trofasta ”vän”. 

- Om du är äventyrligt lagd kan du gå Camino de Santiago på vintern som en personlig utmaning. Snö, hård vind eller kallt väder är faktorer att överväga, kom så väl förberedd som du kan.

- Under vintersäsongen behöver man inte stressa. Du måste inte gå upp tidigt och lederna är ofta tomma på pilgrimer. Det finns alltid ledigt boende eller bord på restauranger. Vintern är ibland synonymt med kyla, snö, ensamhet… Vandringen är ganska så bekymmersfri, och en annan intressant aspekt kan bli att kliva in i värmen på barerna och socialisera med lokalbefolkningen. 

- I själva verket är att göra Camino de Santiago denna årstid perfekt för reflektion och filosoferande. Saker som att möta många människor längs lederna eller vandra på riktigt soliga dagar är inte så viktiga. Det som verkligen betyder någonting är att trivas med naturen och tycka om att övervinna de dagliga utmaningarna.

- Under vintern kan man få ett nytt perspektiv på de magnifika landskapen - de är helt olika än under sommarsäsongen. Dessutom är tystnaden, ensamheten och det genuina folket själva grejen med att göra el Camino off-season.

Tillbaka