Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Katedralen i Santiago de Compostela

Upptäck ljuset

2021-03-01

Katedralen i Santiago

Katedralen i Santiago öppnade åter för allmänheten i December 2021. När byggnadsarbetet på katedralen var klart kunde man besöka den igen.

Enligt Covid-19 restriktionerna förbjöds kramar med Apostlen och "Pórtico de la Gloria" och museumet höllt stängt en tag fram över.

Under detta heliga år var nyheten en ny belysning. Detta var en överenskommelse mellan den Galisiska kommunen, Katedralen i Santiago och fundamentet Iberdrola.

La Luz De Santiago

Under projektets gång stod de 36 lamporna, hängandes från katedralens tak ut. Tillsammans med dessa stod även det naturliga ljuset utifrån, ett massivt ljus som highlightar den medeltida byggnaden.

Om det finns något speciellt i livet så är det just ljuset. Ljuset möjliggör det för oss att se världen ,att lära, utvecklas och att växa. Samma ljus som lyser upp vägarna, som guidar oss är också det som enar oss. Med ljuset kan vi se alla små detaljer och njuta av dem. 

Vi välkomnar dig till katedralen i Santiago, inte bara för att skåda detta ljus men också för att känna det. 

Tillbaka