Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Reseguide till Kantabrien

5 anledningar till varför du bör besöka Katabrien!

2023-04-05

Kantabrien är en vacker region belägen i norra Spanien, känt för sina fantastiska stränder, charmiga städer och smakrika kök. Här är en kort reseguide för att underlätta ditt besök:

1. Besök Santander: Kantabriens huvudstad är en vacker kuststad med en rik historia och kulturarv. Ta en promenad längs strandpromenaden, utforska den Gotiska katedralen och besök Centro Botín, ett modernt konstmuseum.

2. "Beach hopping": Kantabrien är känt för sina vackra stränder och det finns massvis att välja mellan!  Playa del Sardinero i Santander, Playa de Oyambre i San Vicente de la Barquera och Playa de Langre i Ribamontán al Mar är några av de mest populära.

3. Upptäck Picos de Europa: Denna fantastiska bergskedja finns i hjärtat av Kantabrien och erbjuder häpnadsväckande vyer av det omgivande landskapet. Du kan vandra, cykla eller till och med ta en biltur genom bergen. 

4. Besök Altamira Cave: Detta UNESCO-världsarv är hem till några av de bäst bevarade exemplen av förhistorisk konst i världen. Trots att grottan är stängd för allmänheten kan du besöka Altamira museum för att se de fantastiska grottmålningarna.

5. Testa det lokala köket: Kantabrien är känt för sin fisk och sina delikata skaldjur som ansjovis och bläckfisk. Du borde också testa regionens berömda rätter såsom cocido montañés (en het bönstuvning) och sobaos pasiegos (en sötsak gjord på socker och smör).

Överlag är Kantabrien en vacker region som erjuder något för alla smaker. Oavsett om du är ute efter en avslappnande sol och badsemester, en äventyrlig vandringsresa i bergen eller en kulturell upplevelse, kommer du inte bli besviken!

 

Tillbaka