Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Att göra Camino de Santiago ensam eller i sällskap... Vad är bäst?

Camino de Santiago blir allt mer populärt för varje år. I denna artikel lyfter vi fram fördelar och nackdelar med att gå pilgrimsleden ensam, eller i sällskap.

Först och främst: du är aldrig ensam! Vi garanterar att du kommer möta massvis med andra pilgrimer längs leden och kom ihåg-Spain is more än bara ett telefonsamtal bort! Vid första anblicken kan att gå ensam tyckas vara ett sämre alternativ, men det behöver det inte vara så.

Camino de Santiago är en unik och oförglömlig upplevelse! Utan att överdriva är leden är magisk och en tid för självutveckling. Oavsett om du går ensam, med din partner eller i grupp är att gå El Camino en av de mest berikande upplevelser du någonsin kommer att göra.

Låt oss analysera för- och nackdelarna med att göra El Camino ensam, med någon du håller kär eller en grupp vänner… ¡Empezamos!

Fördelar- och nackdelar med att gå Camino de Santiago ensam

A) FÖRDELAR

Att göra Camino de Santiago själv kan tyckas vara lite ensamt till en början, men det innebär också en fantastisk känsla av frihet.

1- Du kan göra vad du vill, när du vill.

Ingen kommer att berätta vad du måste göra. Varje morgon är det bara att hänga på sig ryggsäcken och snöra på kängorna och ge dig ut på pilgrimsleden. Du behöver inte vänta på, eller ha ditt sällskap i åtanke.

2- "Connecta" med naturen och dig själv.

När du går själv har du oändligt med tid för tankar, nya idéer och du ger dig själv utrymmet att vara helt avslappnad. De flesta av oss lever i en stressful tillvaro, där man ibland inte ger sig själv tid att tänka. På egen hand kan du "connecta" med dig själv.

3- Du “tvingas” vara mer social

Om du helt vill införliva dig i Caminon är det viktigt att umgås med andra pilgrimer. På egen hand uppstår det lättare situationer där du har möjlighet att möta andra intressanta "peregrinos" från hela världen. Skämta, skratta, prata, var nyfiken och njut av det nya sällskapet!

B) NACKDELAR

1- Att du kanske är rädd för att gå ensam

Även fastän El Camino är väldigt säkert kanske du oroar dig för att gå själv, speciellt när det är mörkt ute och kanske känns det tryggare att gå i sällskap. Självklart har det funnits farliga situationer på El Camino, som överallt i världen, men dessa händelser är extremt ovanliga. Kom ihåg dina personliga tillhörigheter och undvik situationer som du skulle undvika i ditt dagliga liv, ren logik.

2- Kanske går du vilse mer

Det är uppenbart att fyra ögon ser mer än två, och du måste ägna särskild uppmärksamhet åt de skyltar som markerar vägen längs Caminon. I regel är Camino de Santiago väldigt bra markerat, men det är bra att kasta ett extra öga efter den gula pilen när du passerar korsningar och vägskäl.

 

Caminoens markering

 

Fördelar- och nackdelar med att gå Camino de Santiago i sällskap

Nu är det dags att analysera fördelar- och nackdelar med att göra Camino de Santiago i sällskap.

A) FÖRDELAR

Några av fördelarna med att gå med din partner, eller vänner är:

1- Du kommer alltid att ha någon att prata och umgås med.

2- Ditt sällskap kan snabbt hjälpa dig i eventuella situationer som kan uppstå.

Ibland kan man bli yr av ansträngning eller värme, eller om du helt enkelt behöver något, kan ditt sällskap hjälpa dig snabbt och effektivt.

B) NACKDELAR

Den största nackdelen med att gå i sällskap:

1- Du har inte friheten att gå i din egen takt

Om du gör El Camino med dina vänner eller partner är du inte ensam. Ibland måste du vänta, då var och en har sin egen rytm, du måste anpassa dig och vara mer flexibel.

Som du ser finns det inget idealiskt sätt att göra El Camino på, eftersom varje person är annorlunda och har olika förutsättningar... oavsett ensam eller i sällskap ... Gå Camino de Santiago, du kommer inte ångra det! Det kommer vara en av de bästa upplevelserna i ditt liv!

Tillbaka