Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Upplev Game of Thrones på riktigt!

Den spektakulära baskiska halvön San Juan de Gaztelugatxe har länge funnits med på mångas

2017-10-09

Det är inte så svårt att förstå varför man valt just San Juan de Gaztelutaxge som inspelningsplats för Game of Thrones. Förutom en bedårande skönhet besitter platsen något mystiskt, ett slags magiskt skimmer som känns hämtad ur sagornas värld. 

När man ser Jon Snow och Daenerys Targaryen - (med drakarna flygandes runt omkring sig) - gå uppför den smala, branta och sicksackande stentrappa som ansluter ön till fastlandet förstår man direkt: det här kommer bli en "must-see”-plats de kommande åren. Så har det blivit - besöksrekord har slagits och turister samt GoT-fans fortsätter att strömma till Baskien för att besöka detta naturunderverk.

På toppen av halvön ståtar ett eremitboende från 800-talet ut över Biscayabukten. Även fast många idag har vandrat de jobbiga stegen upp till boendet råder oenighet om hur många trappsteg det faktiskt handlar om. Vi fick det till (något svettiga) 243 steg. Se till att du blir den nästa som räknar! 

I det ögonblick man når toppen blir man välkomnad av en frisk vind, fridfull atmosfär och vidunderliga panoramavyer. Blickar man tillbaka in mot fastlandet ser och hör man vågorna slå mot den gröna kustens vassa klippor. Det är till och med vackrare än i scenerna från serien. När man väl står här med vinden i håret och blickar ut över omgivningarna är det faktiskt inte så svårt att känna sig som en erövrare/härskare av Westeros. 

Ta chansen och upplev Game of Thrones på riktigt, kontakta oss för ett reseförslag eller se våra resor i Baskien.

Tillbaka