Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Semester i Baskien

Baskien är ett unikt resmål och ett måste för den som vill uppleva något helt annorlunda - men fortfarande stanna inom Europas gränser. På resande fot här möts man av allt ifrån pulserande städer, slumrande byar, fascinerande traditioner, renommerade museer till extraordinär gastronomi.

Det första som slår en när man färdas i Baskien är den omväxlade naturen. Inlandet är frodigt och dramatiskt vackert med respektingivande berg. Den 20 mil långa kustlinjen sträcker sig efter Biscayabukten och är kuperad med branta klippor, gröna ängar, sköna stränder och fängslande fiskebyar. Naturen finns ständigt runt hörnet och erbjuder stora möjligheter för en aktiv semester med surf, segling, vandring och cykling, klättring och mycket mer.

Att resa i Baskien och ta del av deras långa historia, kultur och de unika traditionerna är en omvälvande upplevelse. Det är något av en kulturell chock och det är som en ny värld öppnar sig framför ögonen. De har ett eget språk (Euskera) som är ett isolatspråk och många fascinerande sporter såsom stenlyftning, stockkapning och kapprodd. Även vackra folkdanser, arkitektoniska mästerverk och mycket mer som man måste uppleva och häpnas över på plats.

Det baskiska köket är ett av världens främsta och bygger i grund och botten på en solid mattradition. Tack vare sitt läge mellan hav och berg har man tillgång till de allra bästa och fräschaste råvaror. Även om gastronomin vilar på det traditionella så strävar man hela tiden efter att utvecklas och vara trendsättande. Ambitionen att skapa, stoltheten och den stora kärleken för sitt matarv lyser igenom i alla sammanhang - så väl som om du äter en avsmakningsmeny på en av San Sebastiáns Michelinrestauranger, till enkla ”pintxos” i Bilbaos gamla stadsdel.

Mest populära resor

Bit för bit längs den gröna kusten

8 dagar Från 16900SEK/pers
Bit för bit längs den gröna kusten
Mest populära resor

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

10 dagar Från 14900SEK/pers
En unik vandring på egen hand i Picos de Europa
Mest populära resor

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

9 dagar Från 12800SEK/pers
Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago
Mest populära resor

En gastronomisk resa genom Norra Spanien

9 dagar Från 17000SEK/pers
En gastronomisk resa genom Norra Spanien

Vår blogg

Se fler blogginlägg