Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Pilgrims of León: Byron från USA

(#POL) Vi fortsätter att intervjua pilgrimer som passerar León på väg till Santiago. Idag pratar vi med Byron, från USA, som har en härlig syn på livet.

2018-03-16

Varför valde du att göra Caminon?

– Jag såg filmen "The Way” och blev inspirerad, sedan dess har jag velat göra El Camino. Jag ville starta i St. Jean-Pied-de-Port men när jag kom till Pamplona snöade det rejält. Jag erbjöd en taxichaufför 200€ för att köra mig dit men han vägrade på grund av snön.

Vad har förvånat dig mest med El Camino?

– Antalet koreaner, vilket är fascinerande eftersom jag pratar koreanska. Jag tror faktiskt att jag pratade mer koreanska igår än engelska. För många koreaner är Camino de Santiago en mycket viktig kristen pilgrimsfärd.

Gör du Camino de Santiago av religiösa skäl?

– Jag skulle inte säga att jag är religiös. Jag är andlig, innan jag gick i pension var jag filosofiprofessor. Men när jag anländer till Santiago och de frågar mig på pilgrimskontoret: religiös anledning eller ej? Kommer jag välja det religösa alternativet, ja.

Hur är de människor du mött på El Camino?

– Jag har blivit positivt överraskad över hur vänliga människorna är här. Det är stor skillnad med hur det är hemma i USA. Det finns också en stor gemenskap mellan pilgrimerna. Vi vandrar tillsammans under dagen. På vandrarhemmen umgås vi och lagar mat, eller så går vi ut på middag. Det är verkligen otroligt hur många intressanta personer jag har fått chansen att möta under denna tid på leden.

Kommer El Camino att förändra dig som person?

– Jag har vandrat mycket i USA, men där går man mer mitt i naturen och stöter inte så mycket folk. Jag känner att El Camino redan har förändrat mig. Jag vill bli en bättre människa, möta folk, prata och vara mer öppen. Jag brukade glömma folks namn, men nu kommer jag ihåg varenda en. El Camino är som en reboot för mig.

Har du packat något du ångrar?

– Jag är en erfaren vandrare och packade lätt och på ett effektivt sätt. Det enda jag inte använt hittills är mina solglasögon, haha. :-)

Hur mycket förberedde du dig?

– Eftersom jag är pensionerad har jag mycket ledig tid, jag gick ungefär 500 km med min ryggsäck som förberedelse. Jag är också mycket van att vandra och har sprungit flera maraton i USA.

Kommer du tillbaka till Spanien för att göra en till Camino?

– Jag kommer definitivt tillbaka, ja. Jag gillar trail running, så jag vill också springa Camino Francés (den franska vägen). 

Tusen tack Byron, vi önskar dig "Buen Camino"! 

Tillbaka