Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Pilgrims of León: Cindy från Belgien

(#POL) Förra veckan intervjuade vi Cindy från Belgien. Nedanför får vi bland annat veta om hon tycker Camino de Santiago börjar bli för kommersiellt, om det är säkert att gå leden och om hon känner press över att behöva gå varenda steg… Eller kan man ta bussen ibland?

2018-06-05

Vad har överraskat dig mest under din tid på pilgrimsleden?

– Att det är så många unga som faktiskt går El Camino, min vän sa att det är många pensionärer eller äldre som gör Caminon. Jag är också förvånad över hur många koreaner jag mött här på Camino Francés (den franska vägen). 

Varför går du Camino de Santiago?

– Jag har alltid velat gå Caminon, men jag har aldrig haft tid. För tillfället söker jag jobb så jag passar på att äntligen göra slag i saken. Det senaste året har varit väldigt stressigt och jobbigt, så det är skönt att bara vandra och uppleva. Under tiden på leden har jag insett vad som är viktigt i livet. 

Varje år öppnar fler och fler hotell, restauranger och butiker längs leden. Tycker du att Camino de Santiago börjar bli för kommersiellt?

– Nej, jag tycker inte alls det är kommersiellt. Det skulle vara trevligt att ha lite mer lyx, haha. För mig är själva vandringen tjusningen, jag tycker inte man ska vara för tuff med sig själv. Att gå Camino behöver inte vara så utmanande som möjligt, man behöver inte lida. Det finns inga rätt eller fel, alla gör El Camino på sitt egna sätt.

Är det säkert att vandra Camino de Santiago?

– Ja, det är väldigt säkert. Men ibland kan det på vandrarhemmen vara lite trångt och svårt att ha en privatsfär. Att vandra på leden är säkert, ibland går man nära större vägar men bara under kortare sträckor.

Känner du att man måste gå varje steg av Caminon? Eller kan man ta buss eller taxi ibland?

– Jag har inga problem med att ta buss eller taxi en bit. Som sagt, alla gör Camino de Santiago på sitt eget sätt. Självklart föredrar jag att gå så mycket som möjligt, men räcker inte tiden till kan man inget annat göra. Det är inte så att jag känner press över att behöva gå varenda litet steg.

Ett sista tips för blivande pilgrimer?

– Packa så lätt som möjligt!

Tillbaka