Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Dagsutflykt till Finisterre

Upplev Galiciens dramatiskt vackra och mytomspunna kust genom Spain is Mores dagsutflykt. Ett perfekt avslut på din caminovandring!

2023-11-24

Utanför “dödens kust” (Costa da Morte) har många skepp förlist på de lömska reven. Kusten besitter en slags rå och naturlig skönhet som måste upplevas på plats. På den västligaste punkten ligger Finisterre, känd som ”världens ände” av romarna. Spain is Mores utflykt går med minibuss och engelskstalande guide från Santiago. Återvänder gör du på eftermiddagen. En oförglömlig dag full av upplevelser och nya intryck! 

Muxía-Finisterre-Ézaro-Muros

Det första stoppet är Muxía med sin karakteristiska kyrka Nosa Señora da Barca, som är belägen så nära den mäktiga Atlanten att vågorna ibland slår in över den. Enligt legenden uppenbarade sig Jungfrun A Barca för Aposteln Sankt. Jakob här.

Vi forsätter söderut till Finisterre som länge var slutet på den kända världen. Platsen blev snabbt känd som “världens ände” av romarna. Under hundratals år har pilgrimer förlängt sin vandring från Santiago för att komma hit.

Förr i tiden var det vanligt att återvända hem med ett musselskal från kusten. Detta var ett bevis på att man hade nått till Santiagos heliga grav och slutfört sin Camino. Ute på en halvö besöker vi Costa da Mortes viktigaste fyrtorn som genom århundradena ledsagat skeppen ifrån kustens vassa klippor. På det nyrenoverade Hotel O Semaforo de Fisterra precis bredvid dricker vi kaffe/te och insuper atmosfären. Man känner sig väldigt liten omgiven av den blåa Atlanten.

Sedan är det dags för ett besök till Ézaro för att se floden Xallas-den enda platsen i Europa där ett dånade vattenfall störtar direkt ut i Atlanten. Utflykten går vidare till den mysiga staden Muros som tydligt influerats av den intressanta galiciska kulturen och sitt läge vid havet. 

Upplev hamnen, fiskekvarteren, sevärdheterna och den härliga stämningen som råder. Det finns ett stort utbud av fiskerestauranger där man kan njuta av havets läckerheter, det blir inte färskare än så!

Lunchen äts på egen hand (vi tipsar om läckra restauranger) innan bussen återvänder till Santiago.

Tillbaka