Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Costa Verde Express: Lyxig tågresa längs Spaniens gröna norra kust

Detaljerad information om resor med Costa Verde Express i norra Spanien

2023-10-11

Costa Verde Express-tåget

Costa Verde Express-tåget är en verklig juvel på räls. Utrustad med den ultimata elegansen från guldåldern av tågresor och komforten från moderna tider, reser du majestätiskt längs de spanska norra järnvägsspåren på en autentisk lyxresa där alla sinnen kan avnjutas.

Dess förstklassiga besättning, exklusiv uppmärksamhet för resenärer, utsökt gastronomi och en resplan utformad för att fördjupa sig i Baskien, Kantabrien, Asturien och Galiciens varmaste hjärta gör Costa Verde Express till en lyxreferenspunkt för att utforska norra Spanien.

De noggrant renoverade lounge- och rum på Costa Verde Express gör varje resa till en oförglömlig upplevelse där du kan vila och njuta av resan i komfort.

Hela tåget, både rum och gemensamma områden, är internt anslutna, vilket möjliggör fri rörlighet för alla passagerare.

 

Boka din Costa Verde Express här

 

Grand Class-rum

Mysiga rum/kabiner med träfanérpaneler som skapar en varm och mysig atmosfär.

Dubbelrum (1,20m x 1,85m), skrivbord, garderob, bagagehylla, minibar och säkerhetsskåp. Rummet är luftkonditionerat med separat reglering och har ett fullt privat toalett, utrustad med en hårtork och en uppsättning välkomstprodukter och toalettartiklar.

Costa Verde Express - Suites

Costa Verde Express - Rooms

Costa Verde Express Interior

Loungevagnar - Costa Verde Express

Loungerna på Costa Verde Express är eleganta och stämningsfulla utrymmen där frukost, lunch eller middag serveras, eller där du kan njuta av en drink eller prata med dina medresenärer.

I dessa gemensamma områden tillagas frukost och lunch eller middag av vår kock och serveras dagligen. Observera att baren är öppen från tidig morgon till sent på natten. Varje kväll erbjuds live-musik, föreställningar och fester i baren.

Innehåll av tågresor

 • Logi ombord i 'Suite Gran Clase'.
 • À la carte och bufféfrukost varje dag.
 • Alla middagar och luncher med utsökt mat, antingen ombord på tåget eller på topprestauranger (inkluderar vin, vatten, läsk och kaffe).
 • Välkomstdrink och snacks.
 • Avslutningsfest med en galamiddag.
 • Toalettartiklar från Renfe Viajeros (med toalettartiklar och tofflor).
 • Gratis mineralvatten i minibaren i hytten.
 • Aktiviteter ombord: musik och live-uppträdanden, pubvagnsfester, showmatlagning och cocktails, dans och mer. Biljetter till museer, sevärdheter och shower.
 • Utflykter och planerade turer.
 • Lyxbuss som följer tåget under hela resan.
 • Skatter och serviceavgifter.
 • Dagliga tidningar och tidskrifter.
 • Säkerhetstjänst.
 • Flerspråkig guide under hela resan.
 • Utmärkt besättning (expeditionsledare, guide, servispersonal, kockar, tekniker etc.).
 • Ytterligare tjänster mot extra avgift: Tvättservice och barsservice.

Gastronomi på Tågresor

Både i tågvagnarna och på de ansedda restaurangerna längs rutten är gastronomin i händerna på de mest berömda kockarna i norra Spanien. Resan är en tur genom de gastronomiska identiteterna i Galicien, Asturien, Kantabrien, Baskien och Kastilien och León. Frukosten kompletteras med personlig service från våra kypare. Lokala specialiteter presenteras i form av sötsaker, tortillas, pajer, ostar, charkuterier och mer. Lunch och middag serveras både i de eleganta restaurangvagnarna och på ansedda restauranger. Livet ombord på Costa Verde Express:

I sju nätter och åtta dagar kommer Costa Verde Express att bli din bostad, ditt transportmedel, din mötesplats, din bar, ditt sovrum: ett hotell på hjul där du sover och vaknar upp på en ny plats varje dag. Landskapet som passerar utanför fönstret i din svit eller i loungen där du dricker kaffe är aldrig detsamma. Detta enkla faktum gör resan unik och annorlunda än något annat.

För att säkerställa att passagerarna får en god natts sömn stannar tåget parkerat på en station på natten. Tågloungerna är speciellt utformade för avkoppling och obegränsad njutning av den stämningsfulla atmosfären och erbjuder också möjligheten att umgås med medresenärer. Många vänskapsrelationer har bildats över en drink ombord på Costa Verde Express.

Efter middagen väntar en kväll med underhållning. Varje kväll är festkväll med olika liveframträdanden under hela resan. På grund av tågets längd påverkar detta inte dem som föredrar att dra sig tillbaka tidigare till sin svit. Du kan också välja att njuta av en lugn drink i en av de andra loungevagnarna eller ta en promenad i staden där vi tillbringar natten. Tåget står parkerat på stationen till nästa morgon.

I allmänhet rekommenderas bekväma kläder och skor under dagen när vi är ute på utflykter, medan du på kvällen kan välja mer formell klädsel, även om ingen specifik klädkod krävs. Det enda undantaget är tillträde till El Gran Casino de Santander på rutter som inkluderar denna stad, där mer elegant klädsel krävs (kostymer och slipsar är inte nödvändiga, men saker som shorts eller sneakers är inte tillåtna).

Allmän information om resan

DOKUMENTATION

Alla resanden måste ha med sig identitetshandlingar. Kommer du utifrån Spanien krävs pass och spanska medborgare behöver nationells ID-kort eller pass.

PENGAR 

Euro är Spaniens officiella valuta. Det finns inget krav på att dricksa.

MEDICINER OCH SJUKVÅRD

I Spanien får du tag på all medicin på apoteken. Resenärer från EU-länder som har avtal med Spanien har samma fördelar här som spanjorerna har. Alla tåg har ett första hjälpen-kit ombord och besättningen har utbildning i hur man använder dessa. Det finns även sjukvård i städerna längs rutten ifall någon passagerare har behov av detta.

VACCIN

Ingen vaccinering krävs för inresa till Spanien. Dock, liksom överallt i världen, rekommenderas det att ha en inte allt för gammal stelkrampsspruta.

TOBAK

Rökning i alla inhägnade, allmäna områden är förbjuden (inklusive lokaltransport). Därför måste passagerare avstå från rökning ombord på våra tåg. Däremot varar våra sträckor endast mellan 3-4 timmar vardera.

SÄKERHET

Överlag är Spanien ett av de säkraste länderna i Europa att turista i. Våra tåg har säkerhetsservice och övervakning ombord.

INTERNET / WIFI

Costa Verde Express, El Transcantábrico Gran Lujo, Tren Al Ándalus och El Expreso de La Robla har alla en dator i den social vagnen gratis för passagerare att använda. Alla kabiner i Costa Verde Express och El Transcantábrico Gran Lujo har även WiFi.

Om du vill ringa utomlands från Spanien måste du trycka 00 följt av landsnummer och telefonnummer. Om du vill ringa ett spanskt nummer från utlandet trycker du +34 (landsnumret för Spanien) och sedan det 9-siffriga telefonnumret.

Vi rekommenderar alla utländska resenärer som vill ringa under resans gång att kontakta sina operatörer för att aktivera de tjänster som önskas.

RESEFÖRSÄKRING

Resenärer på Lyxturisttågen är endast täckta av oblitatorisk passagerarförsäkring (SOV på Spanska). Därför uppmanar vi våra passagerare att införskaffa en specifik reseförsäkring som täcker avbokning och eventuella olyckor.

TILLGÄNGLIGHET

Även om alla lyxtåg är renoverade och utrustade med den senaste teknologin så finns det även äldre vintagedelar kvar. Inredningen gör det omöjligt att ta sig runt med exempelvis rullstolar eller rullatorer.

Dock är det möjligt att resa med oss om du har lätt reducerad motorik, har en medresenär och om du endast behöver hjälp av en rullstol utanför tåget. I detta fall kan vi ordna så att en rullstol finns tillgänglig på tåget. Det är dock väldigt viktigt att dessa passegerare inte reser själv och att medresenären hjälper upp och ner från tåget eftersom att det inte finns personal för detta ombord på tågen.

MINDERÅRIGA

Om du reser med barn så kommer priset ändras beroende på tåg. Reservationscentret för turisttåg kommer informera dig om de möjliga rumsalternativ som finns.

Endast kabinerna i El Transcantabrico Gran Lujo och tåget "Tren Al Andalus Deluxe Suites" erbjuder tillräckligt med utrymme för föräldrar att ställa dit en barnsäng/extrasäng i rummet.

HUSDJUR

Inga husdjur är tillåtna (med undantag från guidehundar tillsammans med ägaren).

ELUTTAG

I Spanien är det 230V 50Hz, typ F round 2-prong eluttag

BESÄTTNINGEN

Besättningen på Lyxturisttågen består av ett team professionellt tränade personer redo att erbjuda dig en perfekt och personifierad service på olika språk.

Teamet leds av en supervisor som är ansvarig hela vägen. Denna person har hjälp av resterande ombord som lokföraren, guider, organisatörer, servitörer, kockar, underhållninsorganisatörer, underhållspersonal, busschaufför och säkerhetspersonal som alla kommer göra sitt bästa för att garantera säkerhet ombord-så att du kan njuta till fullo av resan.

Resans supervisor och guiden kommer att vara en del i gruppen och ge den information och råd ni önskar. Det varierande underhållningsprogrammet ombord kommer garantera en glad stämning och uppmuntra till deltagande i aktiviteter.

Hela besättningen, i enighet med supervisorn, finns tillgänglig för passagerarna 24/7 och garanterar den bästa servicen både innanför och utanför tågets dörrar.

Vi kommer under resans gång besöka och upptäcka platser vid havet och bergen, charmiga byar och gator, museum, katedraler, vinkällare och hamnar. Många anekdoter kommer att berättas av våra kunniga, flerspråkiga guider som håller oss sällskap längs resans gång. Lunchen är central under dagen och under eftermiddagarna kommer vi att variera fler utflykter med aktiviteter ombord på tåget, eller bara njuta av vyerna som passerar utanför.

BASKIEN

VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • San Sebastián
 • Bilbao-Guggenheim Museum

CASTILLIEN OCH LEÒN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 1. Villasana de Mena

KANTABRIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • Santander
 • Sanctuary of Santo Toribio de Liébana
 • Potes
 • Cabezón de la Sal
 • Neocave of Altamira
 • Santillana del Mar

ASTURIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

 • Ribadesella
 • Arriondas
 • Lakes and Sanctuary of Covadonga
 • Cangas de Onís
 • Oviedo
 • Candás
 • Avilés
 • Gijón
 • Luarca

GALICIEN
VISIT THE TOURISM WEBSITE

Boka din Costa Verde Express här

Tillbaka