Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Finisterre(Santiago via Finisterre till Muxía)

Karta Camino de Finisterre: Santiago - Muxia

Pilgrimsfärd från Santiago till Finisterre och Muxía, med imponerande utsikt över Atlanten och lantliga galiciska landskap

Caminovandringen från Santiago till Finisterre och Muxía kan göras antingen som en självständig vandring eller som avslutning på en av de Caminovägar som slutar i Santiago.

Utforska Camino de Finisterre, en unik pilgrimsrutt från Santiago de Compostela. De 90 km till Finisterre är legendariska och historiska i Caminosammanhang. I Finisterre möter det majestätiska Atlanten fastlandet. Denna fridfulla och mindre beträdda rutt tar dig genom frodiga skogar, gröna kullar och pittoreska galiciska byar och erbjuder storslagna vyer och en fredfull, eftertänksam upplevelse.

Idealisk för dem som söker en varierad pilgrimsupplevelse, är Camino de Finisterre, med sitt måttliga terräng, perfekt för pilgrimer på alla nivåer. Upptäck den galiciska gästfriheten i mysiga boenden och njut av stödet från lokalbefolkningen. Fortsätt till Muxía för att uppleva den spektakulära galiciska kusten med imponerande klippor, gyllene stränder och charmiga små byar.

Muxía erbjuder den perfekta avslutningen på din resa, en plats för reflektion och att fira dina prestationer i en fredfull och vacker omgivning.

Klicka på 'Begär Erbjudande' (i höger kolumn) och få ett personligt men icke-bindande erbjudande

 

Spain is More erbjuder:

 ✔ Avresa nästan dagligen året runt.

✔ Noga utvalda hotell, alltid med eget bad.

✔ En personlig digital guide från Spain is More med praktiska upplysningar om rutten samt rekommendationer.

✔ Anpassning av etapper: Nästan alltid möjligt.


Miss inte...

✔ Etappen mellan Finisterre och Muxía är en av de vackraste på hela Caminon.

✔ Fyrtornet i Finisterre.

Få mer information om Camino Finisterre, avstånd, terräng, väder mm.

 

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Pilgrimspasset - se villkoren under 'OBS' ovan.
 5. 24/7 nödnummer under resan.
 6. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från Finisterre/Muxía till Santiago. Busstidtabell inkl. i guideboken.
Valfritt
 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 650 kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Bilbao, Gijon, Madrid,  kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

 

Camino Finisterre

(Santiago via Finisterre till Muxía)

Från
10.400 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.400 SEK

Dagligt program

Santiago - Muxia

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Santiago de Compostela

Ankomst i Santiago de Compostela som har en förtrollande katedral och stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett bra matutbud. Sätt dig ner på en terass, beställ in någon lokal delikatess och se fram emot din kommande pilgrimsvandring!

Dag 2.- Santiago de Compostela - Negreira 20 Km

Strax efter att man har lämnat Santiago möts man av ett småkuperat landskap med gröna fält. Man fortsätter att vandra igenom skogar på den vackra galiciska landsbygden.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
NegreiraSantiago de Compostela
Dag 3.- Negreira - Olveiroa 33 Km

Man fortsätter genom en relativt kuperad terräng med skogar och bördiga ängar. Övenattning i en idyllisk småby.

Etappen kan delas in i två om den känns för lång - alternativt kan man bli skjutsad de 7 första kilometrarna från hotellet (kan arrangeras, kostar ca 10€ som betalas direkt till förare).

Distans: 33 Km

HÖJDPROFILm
OlveiroaNegreira
Dag 4.- Olveiroa - Cee 21 Km

Under dagen når man kusten. Njut av Atlanten, fjordarna, de vita sandstränderna och havsmaten som Galicien är så känd för.

Cee är en mysig fiskeby med flera bra restauranger i en idyllisk hamnmiljö. Härifrån är det möjligt att ta en båtfärd i fjorden för en närmare titt på de fina omgivningarna.

 

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
CeeOlveiroa
Dag 5.- Cee - Cape Finisterre 17 Km

Det ultimata pilgrimsmålet. Från Finisterre är det ca 3 km till fyren Cabo Finisterre (denna etapps längd inkluderar vandringen fram och tillbaka från byn till fyren).

Finisterre är trots sin berömmelse en harmonisk och inte alls särskilt turistisk by. På många sätt är det en naturlig plats att avsluta sin pilgrimsfärd på, omgiven av den robusta och råa naturen eller på milsvida sandstränder. 

 

Distans: 17 Km

HÖJDPROFILm
Cabo FinisterreCee
Dag 6.- Finisterre – Muxía 28 Km

På vandringen längs med den dramatiskt vackra västkusten får man bekanta sig på nära håll med Galicien. Man får känslan av att vara den första turisten i världen som upptäcker detta område. Så är knappast fallet, men likväl är det  en underbar vandrings- eller cykeltur. Man känner sig väldigt liten omgiven av den blåa Atlanten.

Slutmålet Muxía är känd för sin kyrka, som ligger så nära Atlanten att vågorna ibland sköljer in över den. Platsen besitter en slags enorm rå och naturlig skönhet. Ta ett djupt andetag och njut av naturens fulla kraft!

Etappen kan delas in i två om så önskas.

Distans: 28 Km

HÖJDPROFILm
MuxiaFinisterre
Dag 7.- Bussresa Muxía - Santiago

Övernattning i Santiago de Compostela - samma hotell som första natten.

 

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg