Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Finisterre (Santiago via Finisterre till Muxía)

Karta Camino de Finisterre: Santiago - Muxia

Slutför ditt Camino med denna vackra vandring till Finisterre och Muxía. Inkl. flyg t/r, boende, m.m.

Camino Finisterre är en underbar led som är den enda pilgrimsfärd som börjar i Santiago de Compostela och går västerut - mot havet och ”världens ände” som romarna kallade det. En plats som besitter en magisk skönhet.

Finisterre är det perfekta avslutet på Camino de Santiago - både mentalt, fysiskt, religiöst och historiskt. Här finns ett stort antal intressanta kyrkor, Pazos (eleganta galiciska hus), Cruceiros (pilgrimskorset) och naturligtvis otaligt med Hórreos (en slags galicisk härbre).

Det är en lugn och rofylld led eftersom de flesta pilgrimer väljer avsluta sitt Camino i Santiago de Compostela. Det regnar ofta i denna del av Galicien och morgnarna är disiga. Vägen till Finisterre, och speciellt om du väljer att fortsätta till Muxía, kommer att låta dig uppleva ett unikt, autentiskt och mindre känt Galicien.

Du kan antingen välja att stanna i Finisterre och gå tillbaka till Santiago - eller så kan du fortsätta längs en av de vackraste etapperna till Muxía. Man passerar praktfulla kyrkor såsom Santuario de Nosa Señora da Barca. Denna kuststräcka är en av Spaniens mest sevärda med gott om läckra sandstränder, stupande klippor, sanddyner och små harmoniska byar.

Från Muxía tar man bussen tillbaka till Santiago, där du övernattar innan hemfärden.

 

OBS! Observera att caminon från Santiago via Finisterre till Muxia inte är berättigad som pilgrimsfärd eftersom man inte vandrar till Santiago. Istället får man ett annat bevis, som vi beskriver mer detaljerat i den guidebok som du får innan avresan.

Bilder från våra hotell längs Camino Finisterre.

Läs mer om Camino i kajak.

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Pilgrimspasset - se villkoren under 'OBS' ovan.
 5. 24/7 nödnummer under resan.
 6. Skatter och avgifter.
 7. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från Finisterre/Muxía till Santiago. Busstidtabell inkl. i guideboken.
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris: 650 kr per bagage. Max: 15 kg/bagage.
 3. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

 

Camino Finisterre (Santiago via Finisterre till Muxía)

Från
9.400 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.300 SEK

Dagligt program

Santiago - Muxia

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Santiago de Compostela

Ankomst i Santiago de Compostela som har en förtrollande katedral och stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett bra matutbud. Sätt dig ner på en terass, beställ in någon lokal delikatess och se fram emot din kommande pilgrimsvandring!

Dag 2.- Santiago de Compostela - Negreira 20 Km

Strax efter att man har lämnat Santiago möts man av ett småkuperat landskap med gröna fält. Man fortsätter att vandra igenom skogar på den vackra galiciska landsbygden.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
NegreiraSantiago de Compostela
Dag 3.- Negreira - Olveiroa 33 Km

Man fortsätter genom en relativt kuperad terräng med skogar och bördiga ängar. Övenattning i en idyllisk småby.

Etappen kan delas in i två om den känns för lång - alternativt kan man bli skjutsad de 7 första kilometrarna från hotellet (kan arrangeras, kostar ca 10€ som betalas direkt till förare).

Distans: 33 Km

HÖJDPROFILm
OlveiroaNegreira
Dag 4.- Olveiroa - Cee 21 Km

Under dagen når man kusten. Njut av Atlanten, fjordarna, de vita sandstränderna och havsmaten som Galicien är så känd för.

Cee är en mysig fiskeby med flera bra restauranger i en idyllisk hamnmiljö. Härifrån är det möjligt att ta en båtfärd i fjorden för en närmare titt på de fina omgivningarna.

 

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
CeeOlveiroa
Dag 5.- Cee - Cape Finisterre 17 Km

Det ultimata pilgrimsmålet. Från Finisterre är det ca 3 km till fyren Cabo Finisterre (denna etapps längd inkluderar vandringen fram och tillbaka från byn till fyren).

Finisterre är trots sin berömmelse en harmonisk och inte alls särskilt turistisk by. På många sätt är det en naturlig plats att avsluta sin pilgrimsfärd på, omgiven av den robusta och råa naturen eller på milsvida sandstränder. 

 

Distans: 17 Km

HÖJDPROFILm
Cabo FinisterreCee
Dag 6.- Finisterre – Muxía 28 Km

På vandringen längs med den dramatiskt vackra västkusten får man bekanta sig på nära håll med Galicien. Man får känslan av att vara den första turisten i världen som upptäcker detta område. Så är knappast fallet, men likväl är det  en underbar vandrings- eller cykeltur. Man känner sig väldigt liten omgiven av den blåa Atlanten.

Slutmålet Muxía är känd för sin kyrka, som ligger så nära Atlanten att vågorna ibland sköljer in över den. Platsen besitter en slags enorm rå och naturlig skönhet. Ta ett djupt andetag och njut av naturens fulla kraft!

Etappen kan delas in i två om så önskas.

Distans: 28 Km

HÖJDPROFILm
MuxiaFinisterre
Dag 7.- Bussresa Muxía - Santiago

Övernattning i Santiago de Compostela - samma hotell som första natten.

 

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg