Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Bit för bit längs den gröna kusten

Bit för bit längs den gröna kusten

En 8-dagars självguidad bilsemester genom Baskien, Kantabrien, Asturien och Picos de Europas berg. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Den här bilsemestern kommer att ta dig igenom storslagen natur samt ge dig chansen att besöka många kulturella skatter. I bergen och på havet väntar dessutom många upplevelserika aktiviteter. Vandra i nationalparken Picos de Europa, njut av ett härligt strandliv, mysiga fiskebyar och inbjudande städer. Den här resan ger smak av det bästa i Norra Spanien: både för ögon, mun och själ!

Rabatt

 • Från 16900 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 8 dagar / 7 nätter
Inkluderar

Från 16.900 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 3.500 SEK

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. 
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Entrébiljett till Guggenheimmuseet.
 6. 24/7 nödnummer under resan.
 7. Skatter och avgifter.
Ingår ej

Sommar: från 1 juli till 30 september är det högsäsong längs Norra Spaniens kust. Det fylls hotellen upp med badsugna turister så hotellpriserna ökar avsevärt. Den här resan brukar kosta ca 1500 kr mer under den perioden.

Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 3 och 4: Llanes (Asturien)

(Bilbao - Llanes, 180 km, 2h)

Llanes är en av de vackraste fiskebyarna på den spanska nordkusten med en familjär och stämningsfull atmosfär. Stranden, och den idylliska gamla stadskärnan som omringar hamnen är några av orsakerna till varför många väljer att besöka Llanes. Dessutom finns ett stort utbud av restauranger och barer där man kan testa på lokala smakupplevelser.

Under bilresan från Bilbao till Llanes passerar man många intressanta sevärdheter. Bland annat den vackra kustbyn Comillas, där Gaudís arkitektoniska mästerverk El Capricho återfinns. Eller Santillana del Mar, som anses vara en av Spaniens vackraste byar och är som ett levande museum med alla kullerstensgator, gamla byggnader, kyrkor m.m. I närheten ligger även kalkstensgrottorna i Altamira, ett Unesco-världsarv med grottmålningar så gamla som 40.000 år.

Längs med kusten finns en rad sköna stränder och fiskebyar där man kan äta gott och prisvärt. En av de viktigaste är San Vicente de la Barquera, belägen mitt i hjärtat av naturreservatet Oyambre som är av stor betydelse för djur- och växtlivet. I detta naturområde finns det gott om små floder, klippor, långa sandstränder, sanddyner och skog.

Reser man med barn kan man stanna till på ett rolig Zoo-safari, Carbáceno är ett av Europas bästa. I Spain is Mores guidebok kan du läsa mer om alla spännande utflykter och om hur man upplever alla städer och naturområden på bästa sätt.

Övernattning: Fint hotell, nära centrum och stranden.

Dag 5 och 6: Picos de Europa (Kantabrien)

(Llanes - Picos de Europa, 80 km, 1h och 20m)

Liébana-dalen i nationalparken Picos de Europa bjuder på oändligt med upplevelser. I områdets bergsbyar verkar tiden ha stått still och man förs tillbaka till en svunnen tid. Det finns stora möjligheter för spektakulär vandring, eller för andra aktiviteter nere i dalen och uppe på vackra bergstoppar. Linbanan i Fuente Dé ger gästerna en hisnande upplevelse, den reser sig 753 höjdmeter på bara 4 minuter, upp till bergsmassiven på drygt 2000 m ö.h. Härifrån har man enorma panoramavyer!

Den lilla byn Potes är något av en centralort för området. Här serverar de små mysiga restaurangerna lokala specialiteter, som även kan köpas i små butiker och tas med för en picknick i naturen. Ett besök till Santo Toribio de Liébana är ett måste - ett av världens viktigaste katolska kloster.

På ditt boende som är ett av dalens bästa hotell kan du koppla av. I de direkta omgivningarna rinner en flod långsamt förbi och höga bergstoppar reser sig dramatiskt. Hotellet är mycket charmigt och känd för sin goda mat.

Övernattning: Vackert och rustikt/mysigt hotell i Liébana-dalen.

Dag 7: San Sebastián (Baskien)

(Picos de Europa - San Sebastián, 290 km, 3h 30m)

Tillbaka nere vid kusten finner vi Norra Spaniens gastronomiska och kosmopolitiska mecka: San Sebastián. En av Europas vackraste städer med en välkomponerad mix mellan det moderna och traditionella. Man är en av de städer i världen med mest Michelinstjärnor per km2 och ett hett kulinariskt resmål. Så pass att många enbart reser till San Sebastián för att njuta av det varierande matutbudet.

Kombinera gastro-turism med intressanta sevärdheter, fascinerade baskiska traditioner och härligt strandliv precis nedanför centrum. Ett av de allra bästa sätten att uppleva San Sebastián är genom en tapasrunda i den gamla stadsdelen - det perfekta avslutet på din resa.

Övernattning: Charmigt och mysigt B&B i hjärtat av den gamla stadsdelen.

Dag 8: Hemresa

Frukost och hemresa från Bilbao.