Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Barcelona och Pyrenéerna

Barcelona och Pyrenéerna

3 dagar i Barcelona och 3 dagar i Pyrenéerna med övernattningar på exklusiva Parador-hotell. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Upptäck metropolen Barcelona! På alla sätt är den underbar: arkitekturen, kulturen, matutbudet och de vänliga katalanerna! Denna självguidade bilsemester tar dig genom Pyrenéerna, som är en av Spaniens vackraste nationalparker, och låter dig även känna på Barcelonas storstadspuls! Övernattar gör du på ett hotell i Barcelona och sedan i tre magnifika Paradores. 

Det är svårt att hitta liknande resa som erbjuder en fantastisk stad som Barcelona och samtidigt en storslagen natur.

Program:

Barcelona - Seo de Urgel: 173km. (2h och 20 min)

Seo de Urgel - Viella: 124 km. (2h och 10 min)

Vielha - Bielsa: 139 km. (2h och 10 min)

Bielsa - Barcelona: 338km. (3h och 30 min)

 • Från 9000 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 7 dagar / 6 nätter
Inkluderar

Från 9.000 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.500 SEK

Inkluderar
 1. 6 nätter inkl. frukost: 3 i Barcelona och 3 i Pyréenerna. 
 2. Hyrbil 4 dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Barcelona - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Spain is Mores omfattande reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer. (En bok per 4 personer).
 5. 24/7 nödnummer under resan.
 6. Skatter och avgifter.
 7. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på flygbolag (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Förläng din vistelse, ett besök till Madrid etc. kan anordnas.
 3. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 4. I priset ingår en av Spain is Mores reseguide per var fjärde resenärer. Lägg gärna till ytterligare en bok vid beställningstillfället. Pris: 20€/st eller 30€/st om det är mindre än 6 veckor till avresa.
 5. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1-3: Barcelona

Barcelona har blivit ett av de mest besökta resmål i Spanien - och det är inte utan orsak. Staden är vackert belägen mitt mellan hav och berg med en svårslagen mix av det gamla och det moderna. Barcelona är en metropol ständigt i utveckling med en inspirerande framåtanda.

Staden är fylld av konst, kultur och besitter en svårbeskrivlig skönhet. Gaudís alla verk, museer, konserter, FC Barcelona och mycket annat gör den till ett speciellt och unikt resmål.

Vandra efter paradgatan Las Ramblas och lyssna på gatumusikanternas ljuva musik. Ta spårvagnen upp till toppen av Tibidabo där staden ligger framför dig - härifrån har man ett svårslaget panorama över Medelhavet.

Vid gatan Paseo de Gracia finns några av de allra bästa shoppingmöjligheterna. Se solnedgången från en ”chiringuito” vid någon av citystränderna. Avsluta kvällen med att gå vilse i den gamla stadskärnan Barri Gòtic för tapas och drinkar.

I Barcelona finns alltid något att göra, under dygnets alla timmar. Njut av modernismens juveler och spektakulär arkitektur, dignande matmarknader, kulturella skatter från romarriket… Eller så kan du bara koppla av och insupa stadens kosmopolitiska atmosfär.

Dag 4: Seo de Urgel

Seo de Urgel ligger i det katalanska Pyrenéerna vid sammanflödet av floderna Valira och Segre. Den spektakulära bergskedjan Cadí skymtas i sydost. Här finns djupa skogar, kristallklara floder, höga berg och ett omväxlande landskap som bjuder på många upplevelser.

Missa inte katedralen och Canon-gatan med sina många artisan-butiker. Den olympiska parken Segre, där man kan paddla ner för forsar, m.m. är värt ett besök. I vackra naturparken Cadí-Moixero finns en stor naturrikedom som är utmärkt att upptäcka till fots.

Dag 5: Viella

Under resan från Seo till Viella kommer du att fortsätta upptäcka Pyrenéernas skönhet. Tack vare sitt läge har Viella varit en huvudort för dalen Val d’Aran sedan urminnes tider.

Den storslagna naturen finns ständigt runt hörnet och är tillgänglig för resenären. Floden Garonne slingrar sig fram i dalen och förutom att den har rikligt med vatten, skapar den också flera små floddalar. Av denna anledning kallas detta vackra hörn av Pyrenéerna med rätta för Val d'Aran - dalarnas dal.

Eftersom du befinner dig i d’Aran-dalen rekommenderar vi historiska platser som Bossòst, Era Mair de Diu dera Purificación, Salardú med kyrkan Sant Andrèu och Arties med Santa María-kyrkan.

Dessutom erbjuder nationalparken Aigüestortes y Estany de Sant Maurice dig även ett vackert naturliv. Byn Viella är en av de viktigaste kulturella platserna i dalen, här finns ett komplett servicecenter med turistinformation.

Dag 6: Bielsa

Idag färdas du till Bielsa, en plats med stor skönhet som ligger vid nationalparken Ordesas y Monte Perdido. Oavsett säsong: höst, vinter vår eller sommar kommer du mötas av en explosion av färger, dofter och mäktiga landskap - en fridfull upplevelse.

Själva Bielsa är en charmig bergsby fylld med lantliga hus där en harmonisk tillvaro råder. Ta del av historiska centrumet med alla skatter, en bit bort hittas eremitboendet Nuestra Señora de Pineta, omgiven av snöklädda bergstoppar.

Det etnologiska museet och den närliggande staden Aínsa (med huvudtorget, slottet och kyrkan Santa María) är också väl värda ett besök.

Här finns mycket goda möjligheter för en aktiv semester. Genom dalarna slingar sig floder fram mellan ravinerna och är ett paradis för kanotsporter. Vandra på smala stigar, cykla (MTB), klättra, besök det dånande vattenfallet Cinca eller prova på den aningen krävande Marboré-leden.

Dag 7: Hemresa

Hemresa från Barcelona.