Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Bra att veta innan du vandrar Camino de Santiago

Camino de Santiago är en av världens mest populära pilgrimsleder

2023-05-02

Varje år ger sig tusentals människor från hela världen ut på resan till Santiago de Compostela för att besöka aposteln Saint James grav. Om du överväger att vandra Camino de Santiago så är här några tips för att  planera och förbereda din resa.

  1. Välj rätt rutt: Det finns flera rutter till Santiago de Compostela, var och en med sina unika egenskaper och utmaningar. Välj den rutt som passar dig bäst och som passar din träningsnivå och tidsschema (Läs om vilken led som passar dig bäst här).

  2. Förbered din kropp: Camino de Santiago är en fysisk utmaning och kräver uthållighet och ihärdighet. Se till att förbereda din kropp genom att gå och träna innan du börjar.

  3. Packa lätt: Du kommer att vandra mestadels av tiden och bära ditt eget bagage, så se till att bara packa det väsentliga och inte överbelasta din ryggsäck (Läs om den "Ultimata packlistan för Caminon). Du kan även välja att få ditt bagage transporterat mellan boendena (Läs mer om detta här).

  4. Boka boende i förväg: Detta är inte obligatoriskt eftersom det finns offentliga "albergues" längs alla rutter. Dock är Camino de Santiago mycket populär och boenden kan snabbt bli uppbokade, särskilt under högsäsong. Boka ditt boende i förväg för att undvika att stå utan en sovplats. Vi på Spain is More hjälper dig gärna att planera din Camino och  göra bokningarna åt dig.

  5. Var aktiv på sociala medier: Sociala medier kan vara ett utmärkt sätt att träffa andra pilgrimer och dela tips och information. Använd hashtags som #CaminoDeSantiago och  #CaminoFriends för att ansluta med andra resenärer. 
    Vi rekommenderar även facebookgruppen Svenskar på Caminon

  6. Använd lokala tjänster: Längs vägen finns det flera tjänster tillgängliga, såsom vandrarhem, butiker och restauranger. Dra nytta av dessa för att göra din resa bekvämare.

  7. Respektera traditionerna och kulturen på caminon: Camino de Santiago har en rik historia och tradition så respektera kulturen och sederna på rutten.

  8. Ta dig tid till att njuta: Camino de Santiago är inte bara en fysisk utmaning, utan också en möjlighet att koppla av och njuta av ögonblicket. Ta tid att njuta av landskapet, kulturen och de människor som omger dig.

Genom att följa dessa tips kan du förbereda dig för en fantastisk upplevelse på Camino de Santiago och njuta av den vackra naturen och den spanska kulturen.

Tillbaka