Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino De Santiago Primitivo. Svar på alla dina frågor

Upptäck på vår blogg all väsentlig information om den Primitiva Sankt Jakobs väg.

2023-11-23

På vår blogg tar vi dig i handen för att upptäcka allt om Camino Primitivo: från den typ av terräng du kommer att beträda, det väder som kommer att följa dig, till de tjänster du kommer att hitta längs vägen. Vi delar information om den totala sträckan, utmaningen i varje etapp och ger praktiska tips för att göra din pilgrimsresa till en unik och minnesvärd upplevelse. Vi är här för att hjälpa dig med din förberedelse inför din spännande resa till Santiago de Compostela.

 

Avstånd och Svårighetsgrad på Camino Primitivo

Med en sträcka på cirka 315 km från Oviedo till Santiago de Compostela har Camino Primitivo en svårighetsgrad på 4 av 5. Den här utmaningen beror på terrängens mångfald, särskilt i det bergiga området mellan Grado och Salime, nära Pola de Allande. Lär dig mer om varje etapp, inklusive detaljer och foton av terrängen, i avsnittet 'Detaljerad Rutt' på vår webbplats, där du kan klicka för specifik information.

Camino Primitivo utmärker sig genom sin varierande terräng. De mest utmanande och bergiga etapperna är kortare, medan de enklare och plattare etapperna är längre. Stigningar i form av på varandra följande backar leder till långa och utmanande etapper. Ju närmare du kommer Lugo, desto plattare blir vägen, vilket gör vandringen lättare.

 

Naturskönhet på Camino Primitivo

Från Oviedo till Santiago de Compostela rullar Camino Primitivo ut en fantastisk naturskönhet och fördjupar pilgrimer i hjärtat av Asturien och Galicien. Den här rutten tar dig genom gröna berg, gamla skogar och mäktiga floder till charmiga byar och rika kulturlandskap och erbjuder en upplevelse som är både fysisk och historisk och kulturell.

 

Tjänster längs Camino Primitivo

Även om tjänsterna på Camino Primitivo är bra är de mindre frekventa än på mer populära rutter, så vi ordnar en picknick under etapperna från Oviedo till Ferreira. Varje kväll hittar du restauranger i närheten av din boende och passerar byar med alla nödvändiga bekvämligheter.

 

Klimat på Camino Primitivo

Klimatet på Camino Primitivo, som sträcker sig från Oviedo till Santiago de Compostela, är märkbart varierande på grund av sin mångsidiga geografi. I bergen i Asturien upplever pilgrimer vanligtvis ett fuktigt och svalt klimat med frekventa regn, medan klimatet i Galicien förblir fuktigt men något mildare. Även om somrarna vanligtvis är varmare och torrare, idealiska för vandring, är oväntade regnskurar inte ovanliga. Vintrar kan vara kalla, särskilt i bergsområden. Därför är det nödvändigt att pilgrimer förbereder sig för den här klimatvariationen genom att ta med lager-på-lager-kläder och regnskydd samt hålla koll på väderprognoser för att planera etapperna på sin resa.

 

Planering och Indelning av Etapper

Indelning av etapper är bara möjligt i vissa fall. För specifik information om hur du kan dela upp din resa rekommenderas det att kolla den detaljerade beskrivningen av varje etapp här.

Tillbaka