Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Inglés - En unik och avkopplande pilgrimsled

Utforska den historiska leden som tar dig längs Galiciens vackra kustlinje

2023-05-10

Det finns flera skäl till att välja Camino Inglés inför din nästa pilgrimsvandring. Här listar vi några:

1. Historisk betydelse: Camino Inglés är en av de äldsta pilgrimslederna till Santiago de Compostela. Den användes traditionellt av engelska och nordiska pilgrimer under medeltiden. Att vandra Camino Inglés ger en känsla av att följa historiska fotspår och uppskatta den rika kulturella och religiösa historien.

2. Kompakt sträcka: Camino Inglés sträcker sig cirka 119 km från Ferrol (eller 75km från A Coruna) till Santiago. Det är en relativt kort sträcka jämfört med vissa av de andra Caminolederna vilket gör den till ett utmärkt val för de som har begränsat med tid eller mindre vana vandrare.

3. Vacker kuststräcka: En av de unika egenskaperna hos Camino Inglés är att den tar dig längs Galiciens vackra kustlinje. Du får njuta av imponerande havsutsikter, charmiga fiskebyar och kustnära landskap. Detta ger en annan typ av upplevelse jämfört med rena inlandsleder.

4. Mindre trängsel: Till skillnad från den populära Camino Francés som drar till sig tusentals pilgrimer varje år, är Camino Inglés betydligt mindre befolkad. Du kommer att uppleva en mer avkopplande och tystare atmosfär längs vägen vilket ger mer utrymme för personlig reflektion och egentid.

5. Kulturell mångfald: Camino Inglés ger också möjlighet att uppleva olika kulturella aspekter. Genom att passera städer som Ferrol, A Coruna och Betanzos får du en smak av den galiciska kulturen, arkitekturen och maten. Detta ger en berikande upplevelse och möjlighet att upptäcka nya platser.

Sammanfattningsvis är Camino Inglés ett attraktivt alternativ för de som vill uppleva en pilgrimsvandring med historisk betydelse, vacker natur, kuststräckor och mer avskildhet. Det är en led som erbjuder en varierad och berikande upplevelse för pilgrimer.

Läs mer om Camino Inglés här

Tillbaka