Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Inglés(Ferrol - Santiago)

Karta Camino Inglés: Ferrol - Santiago

Pilgrimsvandring på 112 km längs den Engelska Caminon från Ferrol

 

Den Engelska Caminorutten - Camino Inglés - är det vackra alternativet till de mer populära caminorutterna till Santiago. Denna camino börjar i Ferrol i norra Galicien och rör sig söderut genom det vackra landskapet mot Santiago de Compostela.

Resan börjar i den historiska staden Ferrol, där pilgrimerna dyker ner i de kullerstensbelagda gränderna och den medeltida atmosfären. Därifrån slingrar sig stigen genom frodiga gröna landskap, gamla skogar och charmiga byar fram till Santiago, vilket erbjuder pilgrimen en djup förbindelse med naturen och Caminons rika historia.

Klicka på 'Begär ett erbjudande!' (i den högra kolumnen) och få ett personligt erbjudande utan förpliktelser för din resa.
 

Spain is More erbjuder:

✔ Nästan dagliga avgångar från april till oktober.

✔ Noga utvalda hotell, alltid med privata badrum.

✔ En personlig digital guide från Spain is More med praktisk information om rutten samt rekommendationer.

✔ Anpassning av etapper: Ibland.


Missa inte...


✔ Den berömda tortillan från Betanzos

✔ Ferrols fästningsverk och naturliga hamn.

 

Få mer information om Camino Inglés, avstånd, terräng, väder mm. 

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago/La Coruña, retur från Santiago/La Coruña - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Pilgrimspasset.
 5. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 6. 24/7 nödnummer under resan.
 7. Skatter och avgifter.
 8. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris: 650 kr per bagage. Max: 15 kg/bagage.
 3. Förlängning av resan i Ferrol, La Coruña eller Santiago de Compostela kan anordnas.
 4. Fysisk guidebok. Föredrar du den tryckta guideboken kan den köpas för 30 euro per bok. (Du kan lägga till det när du köper resan).
 5. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Camino Inglés

(Ferrol - Santiago)

Från
11.200 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.400 SEK

Dagligt program

Ferrol - Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Ferrol

Du anländer till hamnstaden Ferrol. 

Dag 2.- Ferrol - Pontedeume 29 Km

En lång men okomplicerad etapp. Första delen är allmänt trevlig med fin utsikt över havet, trots stads- och industrimiljön. Undantaget är när man kommer in i industriområdet A Gándara. Barer och restauranger finns längs med vägen idag, ibland kan de dock ligga lite avsides från leden.

I slutmålet Pontedeume kan man besöka den långa stenbron som leder över Eume och gett byn sitt namn.

Etappen är relativt lång, men kan kortas ner med ca. 10 km. om man tar bron över floden efter Ferrol, i stället för att gå runt den

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
PontedeumeFerrol
Dag 3.- Pontedeume - Betanzos 20 Km

Dagens etapp är kort och går igenom en lantlig miljö. Den är vacker, småkuperad och inte speciellt svårvandrad. Det finns några backar som tillsammans utgör en total stigning på 450 meter. Få byar/städer hittas under dagen.

Kulturellt sätt ligger de flesta sevärdheter i Betanzos, en av de mest intressanta städerna i Galicien. Man har ett underbart medeltida centrum med extremt mycket att erbjuda för besökaren. Betanzos, som var huvudstad i en av de sju provinserna i det gamla kungariket Galicien, har massvis med monument att besöka! 

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
BetanzosPontedeume
Dag 4.- Betanzos – Bruma 29 Km

Dagens etapp är en av de viktigaste på Camino Inglés. Man vandrar genom en folktom och lantlig miljö - tänk landsbygd, jordbruk och betande boskap, långt bort från kusten och städerna!

Etappens svårighetsgrad är medel till svår, den går att göra utan problem om man har lite vandringserfarenhet. Se mer i guideboken.

Camino Inglés lämnar nu kusten och tränger sig in i inlandet. Gör dig redo för att vandra i en förtrollande miljö och genom små mysiga stenbyar. Håll ett extra öga på ledskyltningen så du inte hamnar på omvägar. 

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
BrumaBetanzos
Dag 5.- Bruma - Sigüeiro 24 Km

För det mesta går dagen längs asfalt och fast mark utan några svårigheter. Du passerar typiska landsbygdsbyar med några små stigningar. Till skillnad från gårdagens etapp är dagens topografi fördelaktig och man går snabbt långa sträckor.

Distans: 24 Km

HÖJDPROFILm
SigüeiroBruma
Dag 6.- Sigueiro - Santiago 16 Km

Etappen är kort och utan några speciella svårigheter. Även om den inte är helt flack är det inte så mycket upp och ner.

De första 75% av etappen går igenom lantlig miljö och skogbevuxna områden. Den resterande delen vandrar du i industri- och stadsmiljö.

Naturligtvis är dagens kulturella skatt slutmålet och den monumentala staden Santiago de Compostela. Ett Unesco-världsarv, som förutom katedralen, har enormt mycket att erbjuda besökaren.

Distans: 16 Km

HÖJDPROFILm
SantiagoSigueiro
Dag 7.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Många pilgrimer väljer att fortsätta vidare och avsluta sin pilgrimsvandring i Finisterre. Vår dagsutflykt tar dig dit med buss och engelsktalande guide. Återvänder gör ni sent på eftermiddagen.

Blicka ut över Atlanten från den respektingivande och dramatiska kustlinjen Costa de la Muerte (dödens kust). Där ute i det blå finns ett ondskefullt rev där många skepp förlist genom århundradena. Området besitter en slags rå naturlig skönhet som bara måste tas in. På kustens västligaste punkt hittas Finisterre - ”världens ände” enligt romarna. För många pilgrimer är detta det symboliska slutet för deras Camino de Santiago. Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hemfärd

Hemresa från Santiago eller La Coruña.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg