Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Inglés (Ferrol - Santiago)

Camino Inglés (Ferrol - Santiago)

Camino Inglés

Camino Inglés användes ursprungligen av brittiska pilgrimer som ankom sjövägen från nordeuropa till Spanien. En naturskön och autentisk pilgrimsled, fylld av historiska skatter.

 • Från 11200 SEK/pers.
 • 118 Km
 • 8 dagar / 7 nätter
 • Svårighet
  ?
  OBSERVERA: Ingenstans, inte på något sträcka av el Camino, kommer det att finnas branta klippor alldeles intill leden!

  1: Väldigt lätt. Platt och utan signifikanta höjningar. Bra och normalt breda vägar.

  2: Lätt. Lite kuperat. Bra och normalt breda vägar.

  3: Medium. Kuperat med backar, eventuellt med längre avstånd mellan serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  4: Medium/Svår. Längre, branta stigningar, kanske med få serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  5: Svår.Stora höjdskillnader, eventuellt med få serviceställen. Mycket kuperat. Bra, ibland smala stigar.
 • Natur

Gör din resa personlig! Spain is More erbjuder och garanterar följande:

✔ Dagliga avgångar från april till oktober.

Bagagetransport från hotell till hotell kan anordnas och rekommenderas.

Ditt personliga pilgrimspass.

Handplockade hotell - alltid med privat badrum - utvalda för sitt läge, charm och service.

✔ Spain is Mores Camino-guidebok. Fylld med nyttig pilgrimsinformation, förslag på packlista, lokala restauranger, kartor över leden och hotellen, pilgrimspasset, sevärdheter, 24/7 servicenummer och mer. Allt som behövs för att göra ditt Camino till en oförglömlig upplevelse!

✔ Möjligheten att kombinera denna vandring med andra resor.

✔ Uppdelning av etapperna: Ja, ibland!

Dagstur till Finisterre (sista dagen). 

 

Rabatt

Inkluderar

Från 11.200 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.400 SEK

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago/La Coruña, retur från Santiago/La Coruña - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Pilgrimspasset.
 5. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 6. 24/7 nödnummer under resan.
 7. Skatter och avgifter.
 8. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris: 650 kr per bagage. Max: 15 kg/bagage.
 3. Förlängning av resan i Ferrol, La Coruña eller Santiago de Compostela kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Beskrivning

Camino Inglés, den Engelska leden, går igenom ett av de mest glesbefolkade områdena i Spanien. Från den vackert och naturligt belägna hamnen i Ferrol slingrar sig denna led fram på gröna kullar, genom skogar och små byar söderut mot Santiago. Under de två första etapperna löper leden längs med ”fjorden” där man besöker flera städer med fina utsikter över vattenlandskapen. 

Efter Betanzos lämnar man fjorden och fortsätter i en relativt flack terräng hela vägen till Santiago de Compostela. Längs med leden finns oändligt med historiska kyrkor, kloster och andra sevärdheter. Upplev idylliska medeltidsbroar, gamla pilgrimssjukhus och de små autentiska byarna. Dessutom har man leden nästan för sig själv (i jämförelse med Camino Francés…). Allt detta, tillsammans med en läcker och naturnära gastronomi, gör Camino Inglés till en svårslagen upplevelse.

Camino Inglés har ett par mellanetapper där några större stigningar måste övervinnas. De är inte så branta eller långa så denna led kategoriseras med svårighetsgraden 3. Det är svårt att dela de långa etapperna i flera eftersom det finns ett begränsat utbud av hotell längs leden.

Servicefunktionerna är begränsade - speciellt under den sista delen av leden.

Möjlighet till etappuppdelning: Ibland (se etappbeskrivningar).

Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Ferrol

Du anländer till hamnstaden Ferrol. 

Dag 2.- Ferrol - Pontedeume 29 Km

En lång men okomplicerad etapp. Första delen är allmänt trevlig med fin utsikt över havet, trots stads- och industrimiljön. Undantaget är när man kommer in i industriområdet A Gándara. Barer och restauranger finns längs med vägen idag, ibland kan de dock ligga lite avsides från leden.

I slutmålet Pontedeume kan man besöka den långa stenbron som leder över Eume och gett byn sitt namn.

Etappen är relativt lång, men kan kortas ner med ca. 10 km. om man tar bron över floden efter Ferrol, i stället för att gå runt den

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
PontedeumeFerrol
Dag 3.- Pontedeume - Betanzos 20 Km

Dagens etapp är kort och går igenom en lantlig miljö. Den är vacker, småkuperad och inte speciellt svårvandrad. Det finns några backar som tillsammans utgör en total stigning på 450 meter. Få byar/städer hittas under dagen.

Kulturellt sätt ligger de flesta sevärdheter i Betanzos, en av de mest intressanta städerna i Galicien. Man har ett underbart medeltida centrum med extremt mycket att erbjuda för besökaren. Betanzos, som var huvudstad i en av de sju provinserna i det gamla kungariket Galicien, har massvis med monument att besöka! 

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
BetanzosPontedeume
Dag 4.- Betanzos – Bruma 29 Km

Dagens etapp är en av de viktigaste på Camino Inglés. Man vandrar genom en folktom och lantlig miljö - tänk landsbygd, jordbruk och betande boskap, långt bort från kusten och städerna!

Etappens svårighetsgrad är medel till svår, den går att göra utan problem om man har lite vandringserfarenhet. Se mer i guideboken.

Camino Inglés lämnar nu kusten och tränger sig in i inlandet. Gör dig redo för att vandra i en förtrollande miljö och genom små mysiga stenbyar. Håll ett extra öga på ledskyltningen så du inte hamnar på omvägar. 

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
BrumaBetanzos
Dag 5.- Bruma - Sigüeiro 24 Km

För det mesta går dagen längs asfalt och fast mark utan några svårigheter. Du passerar typiska landsbygdsbyar med några små stigningar. Till skillnad från gårdagens etapp är dagens topografi fördelaktig och man går snabbt långa sträckor.

Distans: 24 Km

HÖJDPROFILm
SigüeiroBruma
Dag 6.- Sigueiro - Santiago 16 Km

Etappen är kort och utan några speciella svårigheter. Även om den inte är helt flack är det inte så mycket upp och ner.

De första 75% av etappen går igenom lantlig miljö och skogbevuxna områden. Den resterande delen vandrar du i industri- och stadsmiljö.

Naturligtvis är dagens kulturella skatt slutmålet och den monumentala staden Santiago de Compostela. Ett Unesco-världsarv, som förutom katedralen, har enormt mycket att erbjuda besökaren.

Distans: 16 Km

HÖJDPROFILm
SantiagoSigueiro
Dag 7.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Många pilgrimer väljer att fortsätta vidare och avsluta sin pilgrimsvandring i Finisterre. Vår dagsutflykt tar dig dit med buss och engelsktalande guide. Återvänder gör ni sent på eftermiddagen.

Blicka ut över Atlanten från den respektingivande och dramatiska kustlinjen Costa de la Muerte (dödens kust). Där ute i det blå finns ett ondskefullt rev där många skepp förlist genom århundradena. Området besitter en slags rå naturlig skönhet som bara måste tas in. På kustens västligaste punkt hittas Finisterre - ”världens ände” enligt romarna. För många pilgrimer är detta det symboliska slutet för deras Camino de Santiago. Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hemfärd

Hemresa från Santiago eller La Coruña.