Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Fördelar med att paddla kayak

Sugen på en aktiv semester i Norra Spanien? Då har Spain is More lösningen!

2021-01-04

Vi lever i en hektisk tid där vi försöker hinna med allt i det dagliga livet, omgivna av massa ljud och elektroniska apparater. Vi spenderar mycket av vår tid inomhus och är inte ute i naturen så mycket som vi kanske skulle önska.

Det är viktigt att koppla av från den moderna världen och ta det lugnt. Kajakpaddling handlar inte bara om att vara ute i naturen, utan det är också ett av de bästa sätten att få lugn och ro på. Du är ensam med din kajak och det enda du hör är ljudet av paddeln i vattnet.

 

Vilka är fördelarna med kajakpaddling?

1. Det för dig närmare naturen

Den kompakta storleken på din kajak ger dig friheten att utforska öar och vikar och du kan till och med göra ett stopp och gå iland om du ser något intressant. Du får uppleva natur och djurliv på nära håll eftersom du kan komma tätt inpå när du slutar paddla och börjar drifta.

 

2. Att vistas vid vattnet är avkopplande

Vatten är känt för att ha en avslappnande effekt på människor. En känsla av respekt infinner sig och det är en otrolig upplevelse att se hur mäktigt vattnet runt dig verkligen är.

 

3. Du får motion

Många av oss tränar inte tillräckligt. Vi behöver avsätta tid för att röra på oss men får ofta inte riktigt till det. Det här är en perfekt möjlighet att motionera där du dessutom är ute i naturen!

Kajakpaddling är en sport som erbjuder många fördelar för din hälsa:

• Förbättrad kardiovaskulär aktivitet

• Helkroppsträning

• Ökad bålstyrka

• Håller dig i form

 

4. Endorfiner gör hjärnan lycklig

Träning (särskilt kardio) har kopplats till frisättningen av endorfiner i hjärnan. Endorfiner är kända som "de som gör dig lycklig", så med kajak boostar du din hjärna med härliga vibbar!

5. Mindre stress

När din hjärna frigör endorfiner sänks stressnivån. Om din kropp är mindre stressad kommer även ditt sinne att vara mindre stressat.

 

6. Kajakpaddling är en rörlig meditation

Om du utövat yoga så vet du vad rörlig meditation innebär. Det fokuserar på andningen i förhållande till dina stabila och konstanta rörelser.

När du paddlar gör du samma rörelse om och om igen. Det är som att göra samma position om och om igen i yoga och vi vet ju alla att yoga är avkopplande.

 

7. Solen

När du är inomhus är det omöjligt att få det välbehövliga D-vitaminet. Kajakpaddling erbjuder dig en utmärkt möjighet att vara utomhus och få lite solsken på köpet.

 

8. I grupp eller ensam

Om du trivs med att umgås med andra, ta då med några vänner ut på vattnet. Att prata om livet och dela de vackra vyerna omkring er kan vara väldigt rogivande.

Om du till vardags ständigt är bland människor och du behöver lite lugn och ro kan kajakpaddling ge dig den möjligheten också. Paddla ut på egen hand för att få lite välbehövlig kvalitetstid.

Kajakpaddling kan ge dig den paus du behöver, oavsett om det innebär att ha dina vänner med på turen eller åka ut ensam och få lite avslappning.

Oavsett vilken anledning som driver människor till att paddla har de en sak gemensamt: den obeskrivliga känslan som du bara får genom att hoppa i din kajak, stöta bort från land, sätta paddeln i vattnet och ta första paddeltaget! Du flyter bort från din dagliga rutin, problemen och stressen på land. En känsla av frihet, helt enkelt!

 

Läs mer om vår kajaktur här

Tillbaka