Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

Paddla Caminon! Upptäck de galiciska fjordarna längs din väg till Santiago de Compostela

En oförglömlig upplevelse i en av Galiciens vackraste fjordar - med natur, fysisk aktivitet och god mat. Resan nkluderar boende, flyg t/r samt utrustning.

Paddla kajak i Ría Arousa, en av Spaniens vackraste fjordar och i Ulla-floden till Padrón. Här lämnar du kajaken och vandrar den sista sträckan av Camino Portuguese (Portugiska vägen) innan du slutligen når Santiago de Compostela.

Förutom kajakäventyret bjuder resan även på massor av historia, kulinariska upplevelser och inte minst storslagen natur!

Resan består av 4 kajaketapper på totalt 77 km, där du färdas i turkosblått vatten och passerar vita sandstränder som för ens tankar till Karibien. Efter det följer 26 km vandring. Resan avslutas med två nätter i Santiago som ger dig chansen att uppleva en av Spaniens vackraste och mest historiska städer på nära håll. Vår guide Carlos talar flytande engelska och har en stor passion för mat. Han har jobbat med några av Spaniens bästa kockar och förutom att guida dig kommer han även i detalj berätta om områdets lokala delikatesser.

Under kajakresan besöks byar, sevärdheter och platser dit få turister hittar. Övernattar gör du i tält, stugor, vandrarhem och på hotell. Genom att resa på det här sättet kommer du nära naturen, traditionerna och gastronomin på ett genuint och personligt sätt. 

Galicien är välkänt för sin utsökta gastronomi och området hör till ett av de populäraste resmålen för spanjorerna. Här finns alla förutsättningar för en lyckad semester: utsökt mat och vin, endast ett fåtal turister, vacker natur, idylliska fiskebyar, många upplevelser och inte minst ett bra sommarklimat. Vad mer kan man önska sig?

INFORMATION OM RESAN

Tidigare erfarenhet av kajakpaddling är inte nödvändigt. Det är dock viktigt att du kan simma och att din fysiska form/status är okej. Kajakresan, Camino del Mar, är en aktivitet i sig själv men det kommer också att erbjudas andra upplevelser som snorkling, fiske, vandring i nationalparken Cortegada, m.m. under resans gång Vi besöker också historiskt viktiga platser.

Området är känt för sina gastronomiska festivaler. Beroende på säsong och tillfälle kommer resan att organiseras så att de kan besökas.

Generellt är förutsättningarna för kajakpaddling utmärkta. Arousa-fjorden är skyddad av den vackra halvön Illa Sálvora. Ha dock i åtanke att risken för dåligt väder alltid är närvarande i Galicen. Om guiden anser att vädret innebär en fara för de resande har han alltid rätt att avbryta etappen/etapperna. Beroende på vilken sida av floden ni befinner er på (A Coruña eller Pontevedra) kommer vi att försöka hitta ett sätt att fortsätta resan.

Om inte förutsättningarna förbättras under hela veckan kan vi avbryta kajakturen och byta ut rutten för ett annat alternativ under dessa dagar. Om vädret, som är utom Spain is Mores kontroll, gör att en etapp/er ställs in, kan ingen ersättning för dessa krävas.

La Credencial är ett intyg som visar att du har gjort El Camino via vattenvägen. Så länge du har färdats minst 40 sjömil och har stämplat i pilgrimspasset i tre städer mellan provinserna Pontevedra och A Coruña kan du hämta ut det på pilgrimskontoret när du anländer till Padrón - ett fint minne att ta med sig hem.

ATT TA MED SIG

Du bör ta med en baddräkt, en syntetisk tröja för segling, hatt, solglasögon (gärna med snöre för att inte tappa den), vattentäta skor, vandringsskor, en liten ryggsäck, solskydd och handduk. Slutligen, kom ihåg att ta med en lätt sovsäck och en varm tröja/skaljacka. Om du vill ha andra kläder för vandringen kan din resväska (en p/p) skickas från första övernattningen till boendet i Padrón. Meddela då oss att du vill ha bagagetransport under denna del.

Varje kajak (för 2 personer) rymmer ett tält som tillhandahålls av oss, ett uppblåsbart liggunderlag, sovsäck och en plastbehållare för kläder/personliga tillhörigheter.

VISSTE DU ATT...

legenden lyder att Sankt. Jakobs (Santiago el Mayors) kvarlevor kom med båt via Arousa-fjorden och Ulla-floden till Padrón. Därefter till den plats som vi idag känner till som Santiago de Compostela.

Gruppstorlek: max 24 personer.

Min. ålder: som utgångspunkt 16 år.

 

Startdatum 2024

 

Läs mer om fördelarna med att paddla kajak här

Välkommen till en minnesrik och aktiv semester!

 

Rabatt

 

Se kalender
Tillgängliga avgångar Uppbokade platser
 • Från 17100 SEK/pers.
 • 104 Km
 • 8 dagar / 7 nätter
Inkluderar

Från 17.100 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.700 SEK

Inkluderar
 1. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 2. 7 övernattningar inkl. frukost: 5 nätter i tält eller stuga. 2-3 nätter övernattar du i ett gemensamt rum för kajakgruppen. 2 nätter i dubbelrum i ett mysigt, centralt beläget hotell i Santiago de Compostela.
 3. 5x luncher och 5x middagar under kajakturen och vandringen samt en del snacks.
 4. Upphämtning på flygplatsen i Santiago och transport till startpunkten dagen före kajakturen.
 5. En guide under kajakpaddlingen och vandringsturen (Santiago utforskas på egen hand, dock är Spain is Mores digitala guidebok  inkl. i priset).
 6. Kajakutrustning: dubbelkajak, paddel, flytväst, 25 liters insättningstank (övrigt bagage kan skickas till hotellet i Santiago).
 7. Uppblåsbar madrass för nätterna i tält.
 8. Olika aktiviteter längs vägen såsom snorkling, vandring, fiske, m.m.
 9. 24/7 servicenummer under resan.
Ingår ej
 1. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
 2. Obs! Om du reser ensam betyder det inte att du kommer ha en kajak för dig själv. Kajaken är alltid för 2 personer. Det är inte möjligt att köpa "singel-kajak-tillägg".
 3. Schlafsack ist nicht mit inbegriffen.
Valfritt
 1. Ytterligare dagar i Santiago eller någon annanstans i Galicien - eller Madrid, Barcelona, m.m. Hör gärna av dig så skräddarsyr vi ett förslag.
 2. En utflykt till ”världens ände” i Finisterre på din lediga dag i Santiago.
 3. Avboknings- och reseförsäkring från Gouda: 7% av resans totala pris.
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )