Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Cykelturism och dess 8 fördelar

Att semestra från cykelsadeln blir allt mer populärt i Spanien. Att uppleva kultur, gastronomi, natur och underbara hotell på nära håll är väldigt attraktivt. Hos Spain is More paketerar vi våra cykelresor med fokus på småskaliga upplevelser i Norra Spaniens finaste miljöer

2023-03-03

Kanske har du läst vårt blogginlägg  Anledningar till att semestra aktivt och de bästa destinationerna för denna typ av resande. Idag följer vi upp med cykelturism och fördelarna med att cykla under din nästa Spanienresa.

Vad innebär cykelturism?

"Cykelturism är ett sätt att resa på som låter en lära känna och njuta av nya platser med cykel som enda transportmedel"

Att cykla gör det möjligt att komma i kontakt med lokalbefolkningen, uppleva deras levnadsätt, färdas i sagolandskap och prova områdets delikatesser - på ett billigt sätt och i din egen takt. Dessutom är "ansvarsfullt resande” idag väldigt viktigt och något som står överst på mångas bucketlists. I grund och botten tillåter cykeln dig att uppleva destinationen på ett sätt som inga andra transportmedel gör. 

De allra flesta av oss har goda cykelminnen. Kanske från barndomen, hur man lärde sig att cykla tillsammans med vännerna, sommar, camping, bada… 

Att cykla är både roligt och hälsosamt! Nedan följer ett antal fördelar med att spendera sin semester på sadeln.

1) DU HÅLLER DIG I FORM 

Att semestra på cykel innebär inte att man behöver cykla hundratals kilometer eller bestiga den högsta bergstoppen längs med slingrande bergsvägar. Det räcker med att bara cykla lite varje dag innan hälsofördelarna börjar märkas av. Du blir uthålligare, dina muskler/leder stärks, du tränar balansen  och mycket mer- allt på ett skonsamt sätt. 

2) BRA FÖR HJÄRTAT

Många studier visar att cykling minskar risken för att drabbas av hjärtinfarkt.

3) DET GÖR GOTT FÖR DITT SINNE

Att cykla är också bra för ett hälsosamt sinne. När man sportar utsöndras endorfiner som bekämpar ångest, stress och dåligt humör.

 

 

4) STÄRKT IMMUNFÖRSVAR

Att cykla hjälper till med att stärka immunförsvaret genom att öka blodtrycket och syresättningen av blodet.

5) EN PERFEKT RYTM SOM LÅTER DIG UPPLEVA MYCKET

Till fots kan det gå för sakta och med bil för fort. Genom att cykla kan du färdas tiotals kilometer om dagen och samtidigt uppleva de spanska omgivningarna i din egen takt. Stanna till där det behagar. I Norra Spanien cyklar du ofta igenom storslagen natur, andas in den friska luften och stannar till i småbyar där lokalbefolkningen gärna bjuder på en rolig historia från trakten.

6) MAXIMAL FLEXIBILITET UNDER RESAN

När du cyklar har du full kontroll. Det är upp till dig om du vill ändra rutten, ta en omväg eller göra den lättare/svårare. Du kan snabbt anpassa dig till alla möjliga situationer. Välj när du vilar och var du äter. Det är ingen brådska, njut och koppla av.

7) ETT PERSONLIGT RESANDE

Att cykla innebär att semestra på ett personligt sätt där man kan “connecta” med resmålet. Det är lättare att prata med lokalbefolkningen som utan tvekan kommer att ge dig tips på restauranger och sevärdheter. Dessa små personliga möten tar din semester till en helt ny nivå. 

8) HÅLLBART RESANDE 

Att cykla innebär i många fall ett hållbart resande. Du hyr cyklar av områdets entreprenörer, tar dig fram av egen kraft, övernattar i familjeägda pensionat och äter på lokala restauranger. Allt detta gynnar såklart platserna du färdas i. 

Spain is More har sedan flera år tillbaka erbjudit cykelresor på Camino de Santiago och vi fyller på utbudet eftersom. Samtidigt är vi mycket stolta över vår nya Mountainbike-resa genom nationalparken Picos de Europa. En idealisk resa för cykelentusiaster som gillar äventyr i en miljö av oförskämd skönhet. Följ oss på sociala medier och prenumera på vårt nyhetsbrev för senaste nytt! (länkar längst ner på sidan)

Tillbaka