Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Al Andalus: Den Ultimata Lyxiga Tågresan Genom Vackra Andalusien

Allt du behöver veta om att resa med Al-Andalus

2022-06-10

Livet ombord på tåget Al-Andalus

Kliver ombord på en resa tillbaka i tiden, en resa genom elegans på räls, när du stiger ombord på tåget Al Andalus i södra Spanien. Detta är inte bara en resa; det är en episk resa som väcker alla dina sinnen och fyller din själ med oförglömliga minnen.

Al Andalus är mer än bara ett tåg; det är ett flytande slott där historia möter modern charm på ett förtrollande sätt. Gör en tidsresa när du kliver in i de lyxiga, opulent inredda interiörerna, där antika möbler och påkostade dekorationer återupplivar glansen från den gyllene eran av tågresor. Varje utrymme andas charm och karaktär, och du kommer att känna dig som en kung eller drottning i din egen privata salong, som under dagen förvandlas från ett lyxigt vardagsrum till ett mysigt sovrum.

Tågets sviter, Superior och Standard, erbjuder en fest av bekvämligheter som kommer att tillfredsställa även den mest kräsna resenären. Oavsett om du väljer en rymlig Superior Suite med stort badrum och en kingsize-säng eller en mysig Standard Suite med två enkelsängar, kommer du att uppleva ultimat lyx och avkoppling. Från minibarservice till personlig service kommer du inte att sakna något under din resa.

Boka din resa till Al-Andalus här

Men Al Andalus är inte bara en plats att sova; det är en upplevelse att utforska. Detta tåg erbjuder en skatt av aktiviteter som du kommer att älska på vägen. Utforska de vackraste platserna i södra Spanien under de inkluderade utflykterna som tar dig till fascinerande platser och kulturella skatter. Upptäck lokala marknader, arkeologiska skatter och pittoreska byar, allt med kunniga guider som ger historien till liv.

När du återvänder till tåget finns det fortfarande mer att upptäcka. Njut av den underbara världen av gastronomi när du sätter dig till bords i tågets lyxiga restaurangvagnar. Frukost, lunch och middag kommer inte bara vara måltider, utan kulinariska mästerverk som är tillagade med de bästa lokala ingredienserna. Smaka på traditionella rätter och internationella läckerheter, ackompanjerade av de bästa vinerna, medan du delar leenden och samtal med dina medresenärer.

Nätterna ombord på Al Andalus är magiska. Koppla av i de eleganta salongområdena, där du kan njuta av ett glas vin eller en cocktail och låta dagen avslutas. Levande musik, dans och underhållning kommer att glädja dina nätter, och du kommer att dansa fram till de tidiga morgontimmarna.

Så stiga ombord på Al Andalus och låt dig förtrollas av skönheten och hemligheten hos södra Spanien. Det här är inte bara en tågresa; det är en resa tillbaka i tiden, en resa in i hjärtat av kulturen, historien och lidenskapen för denna hisnande region. Det är en resa som kommer att berika din själ och ge dig minnen för livet.

Hur ser rummen ut på Al Andalus?

Sviterna på tåget Al Andalus är utformade för gästernas vila och integritet och har alla bekvämligheter som förstklassiga boenden erbjuder. Under dagen är rummet en bekväm privat lounge med en soffa, medan sängarna på kvällen fälls ut och förvandlar det till ett välutrustat sovrum.

Vi särskiljer två typer av sviter:

Deluxe-sviter i Kompartiment

Rymliga och eleganta kompartement som kombinerar 2000-talets bekvämligheter med de ursprungliga funktionerna i detta historiska tåg.

Det har en dubbelsäng som under dagen kan omvandlas till en soffa. Möjlighet att lägga till en liten extra säng för ett barn. Kassaskåp, minibar, garderob, bagageställ och justerbar luftkonditionering. Rymligt och bekvämt eget badrum med dusch, hårtork och olika välkomst- och toalettartiklar, med exklusiv doft och necessär.

Kupéer/rum 'Grand Class Room'

Detta charmiga rum behåller storleken och Belle Époque-attraktionen från de ursprungliga kupéerna.

En charmig svit med eget badrum som behåller dimensionerna och charmen från de ursprungliga rummen. Den har två enkelsängar som under dagen blir till fåtöljer. Minibar, säkerhetsskåp, garderob, bagageställ och justerbar luftkonditionering.

Funktionellt eget badrum med maximalt utnyttjande av utrymmet, utrustat med dusch, hårtork och olika välkomst- och toalettartiklar, med exklusiv doft och necessär.

Inkluderat i Al Andalus - Grand Class Room

À la carte och daglig frukostbuffé.

Alla middagar och luncher med den bästa maten ombord på tåget eller på förstklassiga restauranger (inklusive vin, vatten, läsk och kaffe). Välkomstdrink och snacks.

Avskedsmiddag - Galafest.

Researtiklar tillhandahållna av Renfe Viajeros (med bekvämligheter och tofflor).

Gratis mineralvatten finns tillgängligt i minibaren på rummet.

Bordaktiviteter: Livemusik, fester i pubvagnen, showkokning och cocktails, dans osv.

Biljetter till museer, sevärdheter och shower.

Utflykter och planerade turer.

Lyxbuss som följer tåget under resan.

Skatter och tjänster.

Dagstidningar och tidskrifter.

Säkerhetstjänst.

Mångspråkig guide under hela resan.

Utmärkt besättning tillgänglig (expeditionsledare, guide, servitörer, kockar, tekniker osv.).

Al Andalus - Deluxe Suite

Allt som ingår i Grand Class Room plus:

  • Boende ombord i en Deluxe Suite.
  • Möjlighet att avnjuta två privata middagar/luncher i din egen hytt.
  • Alla alkoholfria drycker finns tillgängliga i minibaren på rummet (gratis).
  • Personalen kan packa upp ditt bagage i garderoben vid ankomsten och packa det tillbaka den sista dagen.

Gastronomin på Al-Andalus

Det lokala köket kommer att påverka varje rätt som serveras på de olika rutterna som denna palats på hjul tar. Det andalusiska köket präglas av världsberömda produkter som olivolja, sherry eller Jabugo Iberisk skinka, med rätter som gazpacho och oxsvans. En ny generation kockar ger nu en frisk fläkt åt medelhavs- och andalusisk matlagningstradition. På andra rutter i hela Spanien kommer resenärer att njuta av Extremaduras utmärkta kök eller smaka på cocido (en typisk gryta) och rostningar som har gjort Kastilien berömt.

Frukost serveras alltid ombord genom personlig bordservice. Det finns också en varierad buffé. Lokala specialiteter kommer att presenteras under rundturen i form av godis, tortillas, pajer, ostar, charkprodukter, osv., vilket garanterar att varje dag är annorlunda och originell - även vid frukostbordet. Luncher och middagar kommer att serveras både i de eleganta tågvagnarna och på respekterade restauranger som utgör vår restaurangval under resan.

Menyerna är förbestämda och strävar efter en balans mellan det traditionella köket i varje område, våra professionellas kreativitet och den innovation som har gjort spanska kockar internationellt kända. Trots det kommer särskilda matbehov på grund av hälsa eller personliga val att behandlas utan att kvaliteten på de erbjudna måltiderna påverkas. Allt du behöver göra är att meddela oss - helst vid bokning - för att säkerställa att dina kulinariska behov tas om hand under resan.

Livet ombord på Al-Andalus

Under hela resans varaktighet kommer tåget Al Andalus att vara ditt vardagsrum, ditt transportmedel, din sociala plats, din bar, ditt sovrum: ett hotell på hjul där du sover och vaknar upp på en annan plats varje dag. Landskapet som passerar utanför ditt fönster i din svit eller loungen där du dricker en kopp kaffe kommer aldrig att vara detsamma. Detta enkla faktum gör själva resan unik och olik alla andra upplevelser.

För att säkerställa att passagerarna får en god natts sömn kommer tåget att stå parkerat på en station under natten. Tågloungerna är speciellt utformade för avkoppling och ostörd njutning av den stämningsfulla atmosfären och ger också möjlighet att umgås med andra resenärer. Många vänskaper har formats över en drink ombord på Al Andalus.

Efter middagen blir det en kväll med underhållning. Varje kväll är en festkväll med olika liveframträdanden under hela resan. Med tanke på tågets längd kommer dessa inte att påverka dem som föredrar att dra sig tillbaka tidigare för att njuta av sin svits privatliv. Du kan också välja att ta en lugn drink i någon av de andra salongvagnarna eller promenera i den stad där vi övernattar. Tåget stannar kvar på stationen till nästa morgon.

Generellt rekommenderas bekväma kläder och skor under dagtid när vi är ute på utflykter, medan du på kvällen kan välja mer formell klädsel, även om det inte krävs någon särskild klädkod när som helst.

Ytterligare information om resan

DOKUMENTATION

Alla resenärer måste ha dokument som bekräftar deras identitet. För utlänningar är den dokumentation som krävs för att resa med tåg densamma som krävs för att resa in i Spanien från ursprungslandet. Spanska medborgare kan använda sitt nationella ID-kort eller pass.

VALUTA

Den lagliga valutan i Spanien är euro. Det finns ingen skyldighet att ge dricks.

MEDICIN OCH HÄLSA

I Spanien köps mediciner på apotek. Resenärer från EU-länder eller stater som har avtal med Spanien kommer att dra nytta av samma farmaceutiska förmåner som spanska medborgare. Alla tåg har en första hjälpen-låda ombord, och besättningen har utbildats att använda den. Dessutom är vi i kontinuerlig kontakt med hälsovårdscentra längs de olika ruterna om en resenär behöver särskild medicinsk hjälp.

VACCINATIONER

Ingen vaccination krävs i Spanien; Det rekommenderas dock, som överallt i världen, att ha fått en stelkrampsvaccination nyligen och ha tagit de officiella immuniseringsvaccinerna.

RÖKNING

Rökning är förbjuden i Spanien i alla inomhus allmänna utrymmen (inklusive kollektivtrafik och offentliga fordon). Därför bör resenärer avstå från att röka ombord i enlighet med gällande lagstiftning. Tågresorna överstiger emellertid aldrig 3-4 timmar.

SÄKERHET

Sammanfattningsvis är Spanien ett av de säkraste länderna i Europa för turister. Våra tåg har säkerhetstjänst och säkerhetsboxar ombord, samt säkerhetsövervakning på alla stationer längs vägen.

KOMMUNIKATION

Tågen Costa Verde Express, Transcantábrico Gran Lujo, Al Ándalus och El Expreso de La Robla har WiFi-internet och en dator i sina gemenskapsvagnar, så resenärer kan komma åt internet, kolla e-post osv. Alla hytter i El Transcantabrico Clásico och El Transcantábrico Gran Lujo har också WiFi-anslutning (beroende av täckning).

Om du vill ringa utomlands från Spanien ska du slå 00 följt av landskoden och telefonnumret. Om du vill ringa ett nummer i Spanien från utlandet ska du slå +34 (landskoden för Spanien) och sedan det 9-siffriga telefonnumret.

Vi rekommenderar att utländska resenärer som vill använda sina mobiltelefoner kontaktar sin operatör för att aktivera internationell roaming och ta reda på kostnaderna.

RESEFÖRSÄKRING

Resenärer på lyxtågen är endast täckta av obligatorisk passagerarförsäkring (SOV på spanska). Det rekommenderas därför att teckna en specifik reseförsäkring som täcker avbokning, olyckor utanför tåget, sjukdom eller liknande händelser, enligt rekommendation från ditt resebyrå eller försäkringsbolag.

TILLGÄNGLIGHET

Även om alla våra lyxtåg har renoverats och är utrustade med den senaste tekniken är de fortfarande vintage-fordon; deras interiör är utformad på ett sätt som gör det omöjligt att använda rullstolar eller rollatorer.

Det kommer dock att vara möjligt för en person med funktionsnedsättning som är rimligt självständig eller som reser med en annan passagerare och som endast behöver stöd av en rullstol när de har kommit av tåget. I detta fall, om så önskas och med rimlig varsel vid bokning, kan en rullstol ställas till förfogande för kunden. Det är dock viktigt att sådana personer inte reser utan hjälp och att deras reskamrat är tillgänglig för att hjälpa till med ombord- och avstigning, skjuta rullstolen osv., Eftersom det inte finns dedikerad personal för detta ändamål.

MINDERÅRIGA

Vid resor med ett barn kommer en extra avgift eller ett fast pris att tas ut beroende på det valda tåget. Bokningscentralen för turisttåg kommer att kunna informera dig om möjliga boendealternativ och specialpriser i dessa fall.

Endast hytterna i El Transcantabrico Gran Lujo och Al Andalus Deluxe Suites erbjuder tillräckligt med utrymme för att föräldrar ska kunna placera sin egen resesäng eller en extrasäng.

HUSDJUR

Inga husdjur är tillåtna, förutom ledarhundar som följer med sin ägare.

ELFÖRSÖRJNING

Elsystemet i Spanien är 230V 50Hz, med 2-poliga runda uttag av typ F.

BESÄTTNINGEN

Besättningen på våra lyxtåg består av ett team av yrkespersoner som är utbildade och redo att erbjuda en perfekt och personlig service på olika språk.

Teamet leds av en Trip Supervisor som är ansvarig för att föra den här tågkryssningen säkert i hamn. Denna person kan räkna med hjälp från all annan personal: föraren, guiden, överkyparen, kockarna och servitörerna, musik- och underhållningsorganisatören, underhållspersonalen, busschauffören och säkerhetspersonalen, som alla kommer att se till att passagerarna inte har något annat att göra än att njuta av sin resa.

Reseledaren och guiden blir oskiljaktiga följeslagare för gruppen, som följer med resenärerna under hela resan och erbjuder all information och rådgivning de kan behöva. Det varierade underhållningsprogrammet ombord kommer i sin tur att säkerställa en engagerande och trevlig tid som uppmuntrar passagerarnas aktiva deltagande.

Hela vår besättning är tillgänglig för resenärer dygnet runt i samordning med Trip Supervisor, vilket säkerställer samma höga kvalitet och personlig service ombord och utanför tåget.

Besök och utflykter

BESÖK DEN LOKALA TURISTBYRÅNS WEBBPLATS

Sevilla Cádiz Jerez Kungliga andalusiska skolan för hästkunskap i Jerez Ronda Granada Alhambra Linares Oljemuseum Baeza Úbeda Córdoba Länk till tågresor

Observera att programmet, utflykterna och kabinbeskrivningarna m.m. kan ändras.

Boka din resa till Al-Andalus här

Ändringar i program, utflykter och beskrivningar av hytter med mera kan komma att göras.

Tillbaka