Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Al Andalus****: 9 dagars tågäventyr i Andalusien

Al Andalus
Karta Al Andalus****: 9 dagars tågäventyr i Andalusien

En lyxtågresa genom Andalusiens pittoreska städer. Från Sevilla till Malaga!

Upptäck Andalusiens charmigaste städer och vackraste landskap genom en resa på det lyxiga Al-Andaluståget!

Resan börjar antingen i Sevilla eller Malaga och avslutas i motsvarande stad. I denna beskrivning kommer vi starta i Sevilla som är en av Spaniens vackraste städer. Här tillbringar du en natt före avfärd. Helpension är inkl. och du övernattar i en privat lyxkupé. Alla utflykter, inträdesbiljetter etc. ingår i priset. Rutten går igenom Córdoba, Granada, Ronda, Cádiz och Jerez innan tåget efter 7 dagars rullning avslutas i Malaga.

Tåget är av samma modell som de tåg som tidigare förde medlemmar av det brittiska kungahuset till den franska rivieran på sommarsemester. Det är inrett i vacker Belle Epoqué-stil och direkt när man stiger ombord kommer man att häpnas över de små detaljerna och all lyx. Det här är en resa med stil, i första klass. Tåget erbjuder två kupé-kategorier: Grand Class Room och Deluxe Suite. 

Spain is More kompletterar tågresan efter dina önskemål. I priset ingår två övernattningar inkl. frukost i Sevilla respektive Malaga - en före och en efter tågresan. Flyg till Sevilla från över hela världen kan anordnas mot ev. tillägg. Se vad som ingår nedan.

LÄNK: Detaljerad information om hytterna och tåget generellt.

BLOGG: Klicka här för inspiration till din resa med Transcantabrico Gran Lujo och de andra lyxtågen i Spanien.

Se kalender
Inkluderar

8 x övernattningar: 1 x övernattning på charmerande hotell i Sevilla, 1 x övernattning på bra, centralt hotell i Malaga + 6 x övernattningar ombord på Al Andalus.

8 x frukost.

6 x middagar och 6 x luncher ombord på tåget med typiska rätter från de olika  regionerna (även vin, kaffe och likör).

Flyg från Stockholm/ Göteborg/Köpenhamn till Malaga/Madrid t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*

Transport från Malaga/Madrid till Sevilla med höghastigshetståg.

Musik och underhållning i ”pubvagnen”.

Programfasta utflykter inklusive entré till museer, katedraler, kloster m.m.

Lyxbuss till utflykter (bussen ledsagar tåget under hela resan).

Dagens tidningar.

Permanent säkerhetssservice/vakt.

Flerspråkiga guider under hela togresan.

24/7 nödtelefonnummer.

Skatter och avgifter.

Ingen obligatorisk dricks.

**Om inget annat är specificerat i offerten. Vikt beror på flygbolaget (vanligtvis mellan 20 och 23 kg.).

Ingår ej
  1. Uppgradera till lyxsvit: från 12.560 kr/person.
  2. Uppgradera till Deluxe Suite.
  3. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
  4. Pristillägg extrasäng för person under 12 år: 13.050kr.
Valfritt
  1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre (övernattningar i Madrid, Sevilla eller längs kusten). Lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna!
  2. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
  3. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
  4. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Al Andalus****: 9 dagars tågäventyr i Andalusien

Från
71.420 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 48.500 SEK

Dagligt program

Al Andalus****: 9 dagars tågäventyr i Andalusien

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Sevilla

Ankomst till den historiska staden Sevilla - en av Spaniens vackraste städer. Det finns riktigt mycket att se och uppleva i Sevilla. Strosa runt bland de vackra gatorna till doften av mogna apelsiner som hänger på träden. Du övernattar på ett trevligt hotell i centrum.

Dag 2: Sevilla - Jerez

Välkomstmöte på Hotel Alfonso XIII i Sevilla kl 10:00. Medan besättningen tar ditt bagage till tåget kan du besöka Andalusiens vackra huvudstad som kan skryta med att vara Spaniens historiska centrum. Här kan du bland annat upptäcka den gotiska katedralen med dess klocktorn Giralda samt stadens Alcazar. Efter lunch kan du njuta av en panoramabusstur i staden och en promenad omkring Plaza de España med vackra kakelutsmyckningar.

Dag 3: Jerez - Cádiz - Jerez

Morgonen startar med en läcker frukostbuffé ombord på tåget. Därefter kör bussen oss till Cadiz, vanligtvis känt som "Den lilla silverbägaren" och betraktas som en av de äldsta städerna i Europa. Här utforskar vi byn och äter lunch innan vi under eftermiddagen  vänder tillbaka till Jerez. Denna stad är berömd  världen över för sitt Jerez-vin. Middag på tåget och övernattning i Jerez.

Dag 4: Jerez - Ronda

Efter frukost får vi möjlighet att besöka en vingård och ta del av en riktig show "How Andalusian horses dance"-en ridutställnng där ryttare får möjlighet att demostrera sin expertis. Detta är en autentisk ridbalett. Lunch på Al Andaluståget som nu rullar in i den fantastiska byn Ronda där du äter middag och övernattar.  

Dag 5: Ronda - Córdoba

Efter frukosten är det dags för en rundtur i Ronda. Ett besök här borde finnas på allas ”bucketlist”. Byn liksom klamrar sig fast ovanpå klipporna som störtar långt ner i ravinen. Där nere i den djupa klyftan Tajo de Ronda rinner floden Guadalevín harmoniskt fram. Tillbaka på tåget serveras lunch går turen vidare till Córdoba, tidigare huvudstad i emiratet och det medeltida kalifatet Al Andalus. Middag och övernattning i Córdoba.

 

 

Dag 6: Córdoba - Úbeda - Baeza - Granada

Efter frukosten får vi uppleva den betagande Mezquita-Cordobakatedralen. Detta var en gång i tiden den största mosken i världen med kapacitet för upp till 20.000 människor. Vi fortsätter med att utforska staden innan vi återvänder till tåget. Lunch ombord medan vi rullar in i Ubeda och Baeza som båda städerna blivit erkända UNESCOS världsarvsstäder. På kvällen ankommer vi till Granada, en vacker by belägen vid foten av Sierra Nevada. Middag och övernattning i Granada.

Dag 7: Granada

Förmiddagen är dedikerad till rundvandring i Alhambra, det mest besökta monumentet i Spanien. Ett rikt palatskomplex byggd av Nasridhärskarna i kungariket Granada. Efter lunch får ni tid att på egen hand utforska staden. Om natten är hela staden som insvept i en förtrollande besvärjelse. Övernattning i Granada. 

Dag 8: Granada - Málaga

Efter den sista frukosten ombord på Al Andalus säger vi farväl till tåget och dess besättning. Med buss tar vi oss till Picassos födelsestad Malaga vid medelhavskusten. Vi besöker staden inklusive dess Alcazaba, katedralen och den gamla stadskärnan. Som en sista touch på resan får vi möjlighet att uppleva en av stadens mest emblematiska byggnader-"Parador Castillo de Gibralfaro" där vi äter lunch och avslutar turen cirka kl. 17:00.

Dag 9: Hemfärd

Din resa avslutas i Malaga (eller Sevilla), om du inte har valt att inkludera hemtransport med Spain is More. Kom ihåg att det alltid är möjligt att lägga till extra nätter efter resan enligt dina önskemål.

Andra liknande resor

Se alla tågresor

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg