Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

Karta En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

Upplev världen under ytan, ”vandra” i floder, surfa på stora vågor, m.m. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Denna härliga självguidade bilsemester har noga planerats med dagliga aktiviteter där fokus ligger på Norra Spaniens storslagna natur. De mäktiga landskapen erbjuder ett brett utbud av spännande, roliga, fascinerande och kanske till och med oprövade aktiviteter (grottutforskning, trekking, kajak, klättring, surf, fiske, mat- och vinprovning, m.m.).

Aktiviteterna kan varieras och ändras samt anpassas alltid efter väder och lust. Vi kan garantera dig äventyrsfyllda aktiviteter och en helt annan upplevelse än en vanlig solsemester. Vi har noga valt ut guiderna för att du ska få ut det mesta möjliga av din aktiva semester. 

Tillsammans med lokal mat, goda viner, kulturupplevelser och den grönskande landsbygden är denna bilsemester unik och oförglömlig - en upplevelse att ta med sig hem.

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. 4 multi-äventyr (grottutforskning, barrancos, surf, kajak).**
 5. Entrébiljett till Guggenheimmuseet.
 6. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.

*Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg). **Dessa aktiviteter är vägledande och kan mot ev. pristillägg ändras till andra aktiviteter.

Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Madrid, León eller Bilbao kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

 

En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

Från
13.200 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.100 SEK

Dagligt program

En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 3 - 5: Picos de Europa (grottutforskning och Barrancos)

Ungefär en timme från Bilbao kommer du stanna för resans första aktivitet (tar ca 4 timmar):

Grottutforskning (Caving) är en fantastisk upplevelse, du kommer att vandra djupt in i grottor och kunna utforska dem mycket längre än i vanliga fall - bortom stigar, ljus och torrhet. Du har på dig en slags våtdräkt, en pannlampa och är ackompanjerad av en specialutbildad guide som följer dig genom den underjordiska floden. Ibland är det helt nödvändigt att lita på varandra och fortsätta rakt in i mörkret. Normalt ingår lite klättring också i denna aktivitet. Detta unika äventyr går bara att utföra på ett fåtal platser runt om i världen.

När du fortsätter din resa mot ditt förbokade bergshotell kommer du att mötas av storslagen natur, med branta bergsformationer som reser sig rakt upp på båda sidorna av vägen. Parallellt med vägen strömmar en smaragdgrön flod.

På vägen mot hotellet kan man stanna till för att vandra på en av de mest unika vandringslederna i Spanien. Rutten slingrar sig fram igenom bergspassen och slutar i en frodig dal omgiven av snöklädda toppar med idylliska byar där man kan äta gott.

I Picos de Europa bor du på ett familjärt och rustikt hotell, omgiven av höga bergstoppar och djupa dalar. Ditt hotell är en bra utgångspunkt för att besöka alla omgivningens sevärdheter. Efter en god natts sömn är det dags för Barrancos (att ”vandra” i floder), som nästan alltid är en favorit bland våra gäster. 

Barrancos är en rolig och annorlunda upplevelse som passar alla i familjen. De vackra bergen och de strömmande floderna korsas/följs genom en rad olika metoder såsom rappelling (fira ner sig), klättring och helt enkelt genom att bara glida. Allt utspelar sig i en idyllisk miljö. Mycket populärt bland våra gäster - ungdomar som äldre.

Resan kan anpassas så att personer på olika nivåer i samma grupp fortfarande kan utmanas. En entusiastisk guide kommer att hjälpa till och säkerställa en bra upplevelse. Detta kan även göras på natten, då det blir ett annorlunda och något svårare äventyr (nivå 2-3).

I dalen, i närhet till hotellet finns också fina vandringsstigar. Dessutom kan man enkelt ta en linbana Fuente Dé upp till Picos de Europas bergsmassiv, därifrån startar många vandringsleder av varierande svårighetsgrad.

Dag 5 - 7: Llanes (kajak/kanot och surf)

Resan vänder tillbaka ner mot den gröna kuperade kusten. Du kommer att ha din bas i en av de mysigaste och vackraste byarna längs kustlinjen: Llanes. Bland skogar, mjuka kullar, fiskebyar och klippor finns några av Spaniens bästa stränder gömda. I Spain is Mores guidebok har vi samlat alla våra tips. Tack vare att Llanes ligger nära inlandet inkluderar resan också kajakpaddling längs en fin flod.

En kajaktur är en klassisk aktivitet som alltid är givande och trevlig för både barn och vuxna. Det är ett utmärkt sätt att spendera tid i naturen ensam, med barnen eller sina kära. Packa ryggsäcken full med lokala godheter och stanna någonstans efter floden för en picknick. Vanligtvis inkluderar kajakturen inte en guide - avlämning samt upphämtning av kajakerna ingår.

Obs! Under juli till augusti är det högsäsong, så mer folk kan finnas på floden än under resten av året.

Norra Spanien är känd för sina bra vågor och under en två timmar lång surfkurs kommer du ta de första stegen till att bli en surfare.

Den spanska kusten är ett paradis för surf-entusiaster. När säsongen närmar sig reser folk från hela världen hit på jakt efter de perfekta vågorna. Det finns många legendariska surfstränder och vi kan ta fram kurser på alla nivåer.

Guiderna är ofta från andra länder än Spanien eftersom de kommit hit för vågornas skull, och de jobbar extra som instruktörer. De är mycket passionerade och brinner för surflivet - på så vis får du en glimt in i surfkulturen. Om du är en duktig surfare och söker de bästa vågorna, kommer kursen givetvis att vara beroende av väder och vind.

Dag 8: Hemfärd

Hemresa från Bilbao.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg