Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino del Norte på cykel

(Gijón-Santiago)

Karta Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela

Fantastisk cykelresa längs den gröna kusten - sista delen av Camino del Norte.

Cykelsemester på Caminoen genom ett av de vackraste och kulinariskt mest intressanta områdena i Spanien.

Härlig och varierad cykelsemester längs Camino del Norte. Denna tur börjar i hamnstaden Gijons mysiga gamla stadskärna, fylld med tapasrestauranger och genuin spansk atmosfär. Härifrån går rutten längs den vackra norra kusten, genom några av Nordspaniens vackraste fiske- och badorter.

Här kan några av Spaniens bästa stränder avnjutas, inklusive den berömda Playa de las Catedrales (priset inkluderar ett besök på stranden samt transport till och från). Området är glesbefolkat, men mycket charmigt och städerna, stränderna och kulturen kommer att överraska och tillfredsställa alla. Efter Ribadeo svänger Caminoen bort från kusten och in i landet, där turen blir lite mer kuperad mot Santiago de Compostela.

På denna cykelpilgrimsresa upplever du etapp 11 - 16 av de 16 etapper som utgör Spain is More's Camino-del-Norte cykelpilgrimsresa till Santiago de Compostela. Om du vill börja närmare Santiago de Compostela är det också möjligt.

OBS! Om den föreslagna etappindelningen verkar för ambitiös kan vi arrangera en tur med kortare etapper.

Klicka på 'Begär Erbjudande' (i den högra kolumnen) och få ett personligt men icke-bindande erbjudande.
 

Santiago och Finistere:

I Santiago ingår som standard alltid två nätters boende. Under 'vilodagen' har du en guidad dagsutflykt till Finisterre, även känd som världens ände, inkluderad. Båda kan avstås efter önskemål.
 

Spain is More erbjuder:

✔ Dagliga avgångar från mars till november.

✔ Noga utvalda hotell, alltid med eget badrum.

✔ Spain is More's personligt anpassade digitala guide med praktisk information om rutten samt rekommendationer.

✔ Anpassning av etapper: Ja, nästan alltid.

✔ Hyra av våra cyklar.
 

Missa inte...

Vi rekommenderar att lägga till en extra natt på följande platser så att du har tid att utforska dessa vackra städer.

Gijón: En livlig kuststad med stränder, parker och en pulserande kulturscen.

✔ Om du vill förlänga din vistelse före eller efter din pilgrimsfärd i någon av semesterorterna längs kusten, fråga oss. Vi känner till de bästa platserna och hjälper dig gärna att boka det åt dig.
 

Läs mer om Camino del Norte: Avstånd, terräng, väder och bra råd.

Inkluderar
 1. 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Avilés eller likn., retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Utflykt till katedralstranden "Playa de las Catedrales".
 5. Cykelhyrning (mountainbike)
 6. Bagagetransport från hotell till hotell på cykeldagarna. (Max: 15 kg)
 7. Pilgrimspasset.
 8. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 9. 24/7 nödnummer under resan.
 10. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg). Avgift kan tillkomma vid flygning från/till andra flygplatser. 
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
 3. Uthyrning av cykelhjälm.
Valfritt
 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Förlängning av vistelse i exempelvis Gijón, Santiago de Compostela eller andra städer kan köpas till.
 3. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 4. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 5. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino del Norte på cykel

(Gijón-Santiago)

Från
19.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.300 SEK

Dagligt program

Gijón - Santiago de Compostela

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Gijón

Ankomst till vackert belägna hamnstaden Gijón. Den har nästan 300 000 invånare, en lång strandpromenad och en livlig gammal stadskärna - där Asturiens naturliga äppelcider vanligtvis flödar… I Gijón rekommenderas det att tillbringa en extra natt om du vill shoppa, äta goda tapas, uppleva spanskt folkliv, sola på stranden och mycket mer.

Dag 2.- Gijón - Cudillero 48 Km

Dagens första kilometrar går igenom förorter men relativt snabbt befinner du dig åter på de gröna kullarna som karakteriserar området. Leden följer i början inte kusten utan tar en ganska rak väg från Gijón till Avilés

Staden Avilés på vägen är främst känt för sitt kulturcentrum, som designades av den berömda brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer. Man har också en mycket fin gammal stadsdel.

Under dagens och de kommande dagarnas etapper kommer du att cykla med den blåa Atlanten på höger sida. Den klippiga kustlinjen är svårtillgänglig men ibland öppnar den upp sig med långa vita sandstränder. Man passerar också en rad vackra fiskebyar som är populära semesterorter.

Cudillero är en sagolik fiskeby som liksom klamrar sig fast på en bergsvägg. Den är precis som man kan föreställa sig med färgglada fönsterluckor, ljuvlig havsdoft, kullerstensgator, små torg och pensionärer som sitter och skvallrar om dagens händelser.

Distans: 48 Km

HÖJDPROFILm
CudilleroGijon
Dag 3.- Cudillero - Luarca 47 Km

Du lämnar Cudillero bakom dig och fortsätter på väl markerade stigar och korsar flera vattendrag. Idag passerar man många små dalar (Ballotas), terrängen är relativt kuperad och samtidigt en av de finaste mellan Avilés och Ribadeo.

När du når Luarca, innan du kommer ner till hamnen, rekommenderar vi att gå till eremitboendet Nuestra Señora la Blanca som från en liten halvö vackert ståtar ut över havet. I Luarca kan man besöka kvarteret Cambaral vid fiskehamnen, kyrkogården och kyrkan Santa Eulalia.

Distans: 47 Km

HÖJDPROFILm
LuarcaCudillero
Dag 4.- Luarca - Ribadeo 55 Km

Under dagen säger du farväl till Asturien och hej till Galicien. Du har två möjligheter att välja på: fortsätta längs kusten eller ta den officiella leden som går längre inåt landet. I Spain is Mores guidebok ger vi tips på vilken av dem du kan/bör välja.

Väl i Ribadeo befinner du dig endast 10 km bort från en av världens mest unika stränder: Playa de las Catedrales (se bild). Vår resa inkluderar transport till och från stranden efter att du anlänt till ditt hotell. Spendera eftermiddagen här och njut av detta naturens under, vi har planerat så besöket sker under en lågvatten period - då den är som allra vackrast.

Distans: 55 Km

HÖJDPROFILm
RibadeoLuarca
Dag 5.- Ribadeo - Vilalba 75 Km

Du lämnar nu kustens byar och fortsätter in mot höglandet. Terrängen byter skepnad och leden stiger ca 300 höjdmeter. Släng en sista blick mot Atlanten och säg farväl för denna gång. Du fortsätter in mot ett mera okänt Spanien där jordbrukssamhällen avlöses av småstäder. Om det inte vore för El Camino skulle du nog vara årets enda turist i dessa områden. En intressant, mer personlig och annorlunda del av leden tar vid här.

Du passerar Mondoñedo som har en av de vackraste katedralerna i Norra Spanien - staden är dessutom hem till en rad intressanta kloster. Galicien är på många sätt annorlunda Asturien, en av de mest visuella skillnaderna är de många "Hórreos" som kan ses överallt. Dessa gamla ”härbren” kommer ständigt påminna dig om att du befinner dig på galicisk mark.

Slappna av och cykla på i lugn takt. Dagen avslutas med en övernattning på Vilalbas vackra Parador-hotell. Vilalba är en större stad med ett bra kulinariskt utbud, passa på att njuta lite extra för imorgon fortsätter du ut på landsbygden igen.

Distans: 75 Km

HÖJDPROFILm
VilalbaRibadeo
Dag 6.- Vilalba - Sobrado 58 Km

Ca 10 km in på dagens etapp lämnar du motorvägen du korsat flera gånger tidigare och fortsätter in i ett glest befolkat jordbrukslandskap. Under dagen kommer du stöta på en rad idylliska och harmoniska stenbyar. Du cyklar vidare genom skogar, på fält och öppna slätter. Dagens kulturella skatt är klostret Santa María i Sobrado.

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
SobradoVilalba
Dag 7.- Sobrado - Santiago de Compostela 64 Km

Du fortsätter på bra väger. Camino del Norte sammanstrålar med Camino Francés i Arzúa och du kommer se betydligt mer aktivitet på leden. Du kommer garanterat att träffa på många nyfikna pilgrimer som vill höra mer om hur den norra kuststräckan varit.

El Camino närmar sig sitt slut och detta märks tydligt på atmosfären. De pilgrimer du stöter på längs med vägen är alla glada och lättade då målet är inom nära räckhåll. Leden går igenom vackra Eukalyptusskogar som erbjuder en skön skugga.

Stort grattis, du har klarat en stor utmaning och uppnått ett beundransvärt mål! Nu är det dags för ett antal traditionella pilgrimsritualer (se mer i guideboken). Först och främst, glöm inte att stämpla din sista ”Sello” i pilgrimspasset.

Njut av Santiago de Compostelas katedral och förtrollande stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett utomjordiskt bra matutbud. Sätt dig ner på en terass, beställ in din lokala favorit och bearbeta alla nya intryck från ditt cykel-camino! 

Distans: 64 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 8.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är ett måste! Dagsutflykten, som ingår i priset, går med minibuss och engelskspråkig guide från Santiago till Finisterre på morgonen, åter tillbaka på eftermiddagen.

Utanför den dramatiskt vackra och legendariska kusten "Costa de la Muerte" (dödens kust) har många skepp förlist på de lömska reven. Kusten besitter en slags rå och naturlig skönhet som måste upplevas på plats. På den västligaste punkten ligger Finisterre, känd som ”världens ände” av romarna. För många pilgrimer är detta en symbolisk plats att avsluta sin pilgrimsfärd på. Kanske kan man hitta en strand där man finner snäckskalet som är själva symbolen för Camino de Santiago - en minnesvärd souvenir att ta med sig hem efter en lyckad pilgrimsvandring!

Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela

Dag 9.- Hemfärd

Hemresa från Santiago de Compostela.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg